Siirry suoraan sisältöön

Kiinteistörahastot

Vaihtoehtoisten sijoituksiemme ytimen muodostaa kiinteistövarainhoito, jossa hallinnoitava kiinteistövarallisuus on noin 2 miljardia euroa. Laajassa valikoimassa kiinteistösijoitustuotteita hallinnoitavana on noin 70 toimitilakiinteistöä, 165 asunto- ja toimitilatonttia, 3 000 asuntoa sekä 22 000 hehtaaria metsää. Historiallisesti kiinteistörahastot ovat tarjonneet vakaata arvonkehitystä, inflaatiosuojaa sekä matalaa korrelaatiota osakemarkkinaan. Kiinteistörahastot ovat erikoissijoitusrahastoja ja poikkeavat näin monelta osin perinteisistä rahastoista esimerkiksi lunastusajoissa. Kiinteistörahastojen minimisijoitussummat sekä palkkiot vaihtelevat eri osuussarjojen välillä, jolloin eri osuussarjat tarjoavat sijoitusmahdollisuuden niin henkilö-, Private Banking- kuin myös instituutioasiakkaille.

S-Pankki Uudistava Maatalous -erikoissijoitusrahasto rahoittaa uudistavan maatalouden periaatteita noudattavien maatalousyrittäjien liiketoiminnan skaalausta.

S-Pankki Uudistava Maatalous A (minimisijoitus 200 €)

S-Pankki Uudistava Maatalous B (minimisijoitus 50 000 €)

S-Pankki Uudistava Maatalous C (minimisijoitus 500 000 €)

S-Pankki Asunto sijoittaa pääasiassa pieniin vuokra-asuntoihin, jotka sijaitsevat Suomen kasvukeskuksissa tai niiden lähettyvillä työssäkäynti- ja opiskelualueilla.

S-Pankki Asunto A (minimisijoitus 200 €)

S-Pankki Asunto C (minimisijoitus 1M €)

S-Pankki Metsä on helppo tapa sijoittaa metsään ja hakea hajautusta salkulle. Rahaston tuotto muodostuu pääasiassa puuston kasvusta, puun myymisestä ja puun hintojen noususta.

S-Pankki Metsä A (minimisijoitus 200 €)

S-Pankki Metsä C (minimisijoitus 1M €)

S-Pankki Toimitila on Suomen ensimmäinen toimitiloihin fokusoiva erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa hajautetusti pääasiassa Suomen kasvukeskuksissa sijaitseviin toimitilakiinteistöihin.

S-Pankki Toimitila A (minimisijoitus 200 €)

S-Pankki Toimitila B (minimisijoitus 100 000 €)

S-Pankki Toimitila C (minimisijoitus 5 M€)

S-Pankki Tontti on erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa Suomessa sijaitseviin, vuokralle annettaviin rakennettuihin tai rakennettaviin toimitila- ja asuinkiinteistöihin.

S-Pankki Tontti A (minimisijoitus 200 €)

S-Pankki Tontti B (minimisijoitus 100 000 €)

S-Pankki Tontti C (minimisijoitus 5 M€)

Hallinnoitavat täyteen sijoitetut rahastot

Tällä hetkellä myynnissä olevien rahastotuotteiden lisäksi hallinnoimme myös aikaisempia täyteen sijoitettuja ja myynnistä poistuneita rahastoja.

Perustettu vuonna 2015. Ensimmäinen kaavoitettuihin asuintontteihin sijoittava Ky-rahasto 10+3 vuoden toimikaudella.

Perustettu 2018. Toinen kaavoitettuihin asuintontteihin sijoittava Ky-rahasto 11+3 vuoden toimikaudella.

Perustettu 2019. Instituutionaalisille sijoittajille suunnattu kiinteistökehityshankkeisiin sijoittava suljettu vaihtoehtorahasto.

Perustettu vuonna 2013. Asuntoihin sijoittanut 5+3 vuoden toimikauden rahasto exitoitu sijoitusstrategiansa mukaisesti vuonna 2021.

Osio otsikolla Riskit

Tutustu myös riskeihin

Sijoitustuotteisiin liittyy riskejä, jotka sijoittajan tulisi ottaa huomioon arvioidessaan, miten sijoitustuotteet soveltuvat hänelle.

Lue erilaisista riskitekijöistä

Osio otsikolla Asiantuntijat

Kiinteistörahastojen asiantuntijat

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään kiinteistörahastoihin liittyvissä kysymyksissä. Tiesithän, että voit sijoittaa rahastoihimme kätevästi verkkopankissa ja S-mobiilissa? Sijoitusasioissa voit myös aina olla yhteydessä henkilökohtaiseen yhteyshenkilöösi tai asiakaspalveluun.

Tallennamme kaikki asiakkaiden kanssa käydyt puhelut asiakastapahtumien varmentamiseksi, lakisääteisten vaatimusten täyttämiseksi sekä asiakaspalvelun parantamiseksi. Löydät lisätietoa henkilötietojen käsittelystä osoitteesta www.s-pankki.fi/tietosuoja.

 

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Ville Yrjölä
johtaja,
Kiinteistörahastot
ville.yrjola@s-pankki.fi

  

Juho Santaharju
rahastonhoitaja,
S-Pankki Asunto

  

Timo Hakulinen
rahastonhoitaja,
S-Pankki Metsä

  

Eero Ojala
rahastonhoitaja,
Terrieri Kiinteistöt Ky
eero.ojala@s-pankki.fi

  

Tiia Vuolle
rahastonhoitaja,
S-Pankki Toimitila

  

Ville Vääränen
rahastonhoitaja,
S-Pankki Tontti