Siirry suoraan sisältöön
Kotimaisiin toimitila- ja asuintontteihin sijoittava

S-Pankki Tontti A

Avaintietoesite (PDF, 51 kt)

Mihin S-Pankki Tontti sijoittaa?

S-Pankki Tontti -rahasto sijoittaa varansa Suomessa sijaitseviin, vuokralle annettaviin rakennettuihin tai rakennettaviin toimitila- ja asuinkiinteistöihin. Tonttien pitkät maanvuokrasopimukset tuovat rahastolle tasaista vuokratuottoa pitkällä aikavälillä. S-Pankki Tontti sopii sijoittajalle, joka tavoittelee pitkäaikaista, ennakoitavaa ja vakaata kassavirtaperusteista tuottoa.

Riski
Kertasijoitus vähintään 200 €

OSTA RAHASTOA S-MOBIILISSA

Voit ladata S-mobiilin puhelimeen sovelluskaupasta. Saat sovelluksen pankkipalvelut käyttöösi S-Pankin verkkopankkitunnuksilla tai toisen pankin verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, kun sinulla on tili ja verkkopankkitunnukset S-Pankissa.


Rahaston merkintäpäivät

Rahastolla on merkintäpäivä on neljä kertaa vuodessa. Tee merkintä S-mobiilissa** tai verkkopankissa ennen klo 16. Sijoituksen voi tehdä myös muuna aikana, mutta se merkitään rahastoon vasta seuraavana merkintäpäivänä.

Rahaston seuraavat merkintäpäivät ovat 30.9.2021, 31.12.2021, 31.3.2022, 30.6.2022, 30.9.2022, 30.12.2022 ja lunastuspäivät ovat 30.9.2021, 31.3.2022, 30.9.2022 ennen klo 16.

Rahasto on merkittävissä ilman merkintäpalkkiota aikavälillä 1.7.–30.9.2021 (ennen klo 16).


**Jos sijoittajatietosi eivät ole voimassa, sinun tulee täyttää ne S-Pankin verkkopankissa valitsemalla Asetukset > Omat tiedot > Sijoittajatiedot ennen kun voit sijoittaa tähän rahastoon S-mobiilissa.


Lisätiedot: S-Pankki Tontti on erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa hajautetusti Suomessa sijaitseviin toimitila- ja asuintontteihin. Rahastoa hallinnoi FIM Varainhoito Oy. FIM Varainhoito Oy on ulkoistanut rahaston salkunhoidon FIM Päärahastot Oy:lle.

Rahasto-osuuden arvo (EUR) 30.6.2021: 101,0254.Rahaston sääntöjen mukaisia pääasiallisia sijoituskohteita ovat muun muassa Suomessa sijaitsevat, vuokralle annettavat toimitila- ja asuintontit sekä muut maa-alueet. Voimassa oleva sijoitusstrategia rajoittaa kuitenkin asuintonttien osuutta rahaston sijoituksista, kun taas toimitilatonttien osuutta ei ole rajoitettu. Rahaston sijoitusstrategiaa muutetaan siten, että jatkossa strategia mahdollistaa aiempaa vahvemman painotuksen myös asuintontteihin. Muutoksen myötä rahaston varat voidaan sijoittaa sekä toimitila- että asuintontteihin, mutta uusi strategia ei rajoita sitä, onko rahaston sijoituksista enemmistö sijoitettuna asuin- vai toimitilatontteihin. Muutoksella halutaan varmistaa salkunhoitotiimin riittävä liikkumavara toimitila- ja asuintonttien välillä kulloinkin voimassa olevan markkinanäkemyksen mukaan.

Muutos astuu voimaan 1.4.2021 lähtien. Muilta osin strategia säilyy ennallaan.

Miksi kiinteistörahasto?

  • Helppo keino sijoittaa kiinteistöihin – valmiiksi hajautettu ja ammattimaisesti hoidettu salkku!
  • Tonttien pitkät maanvuokrasopimukset tuovat tasaista vuokratuottoa pitkällä aikavälillä ja sijoittajalle kassavirtaan perustuvaa tuottoa.
  • Suursijoittajan mahdollisuudet piensijoittajan ulottuville. Pieni minimisijoitussumma, 200 euroa.

Ostaminen on helppoa:

S-Pankki Tontti Erikoissijoitusrahastolla on merkintäpäivä neljä kertaa vuodessa. Tee merkintä verkkopankissa ennen klo 16. Sijoituksen voi tehdä myös muuna aikana, mutta se merkitään rahastoon vasta seuraavana merkintäpäivänä.

Tarvitsetko apua? Soita meille 010 76 5800 ma–to klo 9–20, pe 9–18 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min).

Sijoitusten jakautuminen

Rahaston {{data.countries}} suurinta aluetta {{data.countriesDate}}

Maa Osuus
{{country.name}} {{country.pct}} %

Rahaston {{data.investments}} suurinta sijoitusta {{data.investmentDate}}

Rahasto Nettoarvosta Muutos
{{investment.name}} {{investment.pct}} % {{investment.change}} %

Palkkiot **

 • {{fee.percent}}
 • {{data.ter}}

**Lunastuspalkkio on:

  • 5,00 %, jos sijoitusaika on alle 2 vuotta
  • 4,00 %, jos sijoitusaika on vähintään 2 vuotta mutta alle 3 vuotta
  • 3,00 %, jos sijoitusaika on vähintään 3 vuotta mutta alle 4 vuotta
  • 2,00 %, jos sijoitusaika on vähintään 4 vuotta mutta alle 10 vuotta
  • 1,00 %, jos sijoitusaika on vähintään 10 vuotta

Rahaston säilytyspalkkio ei sisälly hallinnointipalkkioon.

Tuottosidonnainen palkkio enintään 20,00 % rahaston kalenterivuoden kokonaistuoton siitä osasta, joka ylittää 6,00 % vertailutuoton (tuottoylite). Tuottosidonnaisena palkkiona veloitetaan kuitenkin korkeintaan 20,00 % edellisen kalenterivuoden alusta lasketusta tuotosta.

Merkintäpalkkio tilitetään rahastoyhtiölle ja lunastuspalkkio tilitetään rahastolle täysimääräisenä. Nämä ovat palkkioiden enimmäismäärät, jotka sijoituksesta voidaan veloittaa kuluina merkinnän ja lunastuksen yhteydessä. 

Rahaston juoksevat kulut sisältävät hallinnointi- ja säilytyspalkkiot sekä mahdollisesti sijoituskohteena olevista rahasto-osuuksista perityt hallinnointi- ja säilytyspalkkiot.


Ehdot, asiakirjat ja katsaukset

Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Esitetyissä tuottoluvuissa on huomioitu tuotonmaksut. Alle vuoden toimineiden rahastojen osuussarjojen osalta tuotto esitetään annualisoimattomana.

Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan.