Siirry suoraan sisältöön
Metsäkiinteistöihin sijoittava erikoissijoitusrahasto

S-Pankki Metsä C

Avaintietoesite (PDF, 51 kt)
Osio otsikolla Rahaston esittely

S-Pankki Metsä Erikoissijoitusrahasto sijoittaa metsiin. Rahaston kautta metsiin sijoittaminen on todella helppoa. Sijoittajan ei tarvitse itse huolehtia metsien hoidosta tai puiden myynnistä vaan hän voi keskittyä nauttimaan sijoitusten tuotosta. Metsäsijoittamisessa tuotto muodostuu pääasiassa puuston kasvusta, puutavaralajisiirtymistä (energiapuu-kuitupuu-tukkipuu) ja puun hintojen noususta. Lisäksi rahasto voi jalostaa omistamiaan metsäkiinteistöjä lohkomalla ja kaavoittamalla niitä. Rahasto voi myös vuokrata metsästysoikeuksia ja myydä maa-ainesta, kuten soraa ja turvetta. S-Pankki Metsä Erikoissijoitusrahasto sopii sijoittajalle, joka haluaa tasaista ennakoitavissa olevaa tuottoa matalalla riskillä. Metsäsijoittaminen on myös hyvä keino hajauttaa salkkua.

Riski
Tuotto 12 kk* 10,47 %
Tuotto alusta* 7,54 %
Kertasijoitus vähintään 1 000 000 €

 

Seuraavat merkintäpäivät ovat 15.12.2021, 15.3.2022, 15.6.2022, 15.9.2022, 15.12.2022 ja seuraavat lunastuspäivät ovat 15.12.2021, 15.6.2022, 15.12.2022 klo 16 mennessä.

 

Rahastoa hoitaa

Timo Hakulinen
rahastonhoitaja,
S-Pankki Metsä
timo.hakulinen@s-pankki.fi

  

Sijoitusten jakautuminen

Rahaston {{data.countries}} suurinta aluetta {{data.countriesDate}}

Maa Osuus
{{country.name}} {{country.pct}} %

Rahaston {{data.investments}} suurinta sijoitusta {{data.investmentDate}}

Rahasto Nettoarvosta Muutos
{{investment.name}} {{investment.pct}} % {{investment.change}} %
Osio otsikolla Palkkiot

Palkkiot **

 • {{fee.percent}}
 • {{data.ter}}

** Lunastuspalkkio on:

  • 4,00 %, jos sijoitusaika on alle 1 vuosi
  • 3,00 % jos sijoitusaika on vähintään 1 vuosi mutta alle 3 vuotta
  • 2,00 %, jos sijoitusaika on vähintään 3 vuotta mutta alle 5 vuotta
  • 1,00 %, jos sijoitusaika on vähintään 5 vuotta mutta alle 6 vuotta

  • 0,00 % jos sijoitusaika on vähintään 6 vuotta

Merkintäpalkkio tilitetään rahastoyhtiölle ja lunastuspalkkio tilitetään rahastolle täysimääräisenä. Nämä ovat palkkioiden enimmäismäärät, jotka voidaan veloittaa sijoituksesta kuluina merkinnän ja lunastuksen yhteydessä. Hallinnointipalkkio sisältää säilytyspalkkion.

Rahaston juoksevat kulut sisältävät hallinnointi- ja säilytyspalkkiot sekä mahdollisesti sijoituskohteena olevista rahasto-osuuksista perityt hallinnointi- ja säilytyspalkkiot.


*Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Tuotossa ei ole huomioitu mahdollisia tuotonmaksuja. Alle vuoden toimineiden rahastojen osuussarjojen osalta tuotto esitetään annualisoimattomana.

Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan.

Rahastoja hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy