Siirry suoraan sisältöön

Inflaatiovoittajat

Osio otsikolla [Missing text '/obligations/obligation-anchor' for 'Finnish']

Inflaatiovoittajat on indeksisidonnainen joukkovelkakirjalaina (”laina”), jonka tuotto ja nimellispääoman takaisinmaksu on sidottu kahden toimialaindeksin kehitykseen. Lainan kohde-etuutena ovat osakeindeksit STOXX Europe 600 Oil & Gas Price EUR Index ja STOXX Europe 600 Real Estate Price EUR Index. Sijoitusaika on enintään noin 5 vuotta.

Mikäli molempien kohde-etuuksien arvot ovat puolivuosittaisena tarkastelupäivänä vähintään 90 % alkuarvostaan, maksetaan sijoittajalle kiinteä, 5 % kuponki jokaiselta kuluneelta puolivuosittaiselta jaksolta, joilta kuponkia ei ole vielä maksettu. Kuponkia ei makseta ollenkaan, mikäli molempien kohde-etuuksien arvot eivät ole jonakin puolivuosittaisena tarkastelupäivänä vähintään 90 % alkuarvostaan.

Laina lunastetaan ennenaikaisesti takaisin ja sijoittajalle maksetaan 100 % sijoitetusta nimellispääomasta, mikäli molempien kohde-etuuksien arvot ovat jonakin puolivuosittaisena tarkastelupäivänä vähintään lähtötasollaan (100 % alkuarvosta).

Mikäli ennenaikaista lunastusta ei ole tapahtunut ja viimeisenä tarkastelupäivänä 9.2.2027 heikoimmin kehittyneen kohde-etuuden arvo on alle lähtötasonsa (100 % alkuarvosta) mutta vähintään 75 % alkuarvostaan (eli ei ole laskenut yli 25 % alkuarvostaan), maksetaan sijoittajalle eräpäivänä takaisin sijoitettu nimellispääoma. Mikäli heikoimmin kehittyneen kohde-etuuden arvo viimeisenä tarkastelupäivänä 9.2.2027 on alle 75 % alkuarvostaan (eli on laskenut yli 25 % alkuarvostaan), sijoitettuun pääomaan kohdistuu tappioita tai pääoman voi menettää jopa kokonaan ja eräpäivänä takaisinmaksettava summa määräytyy lainaehtojen mukaisesti heikoimman kohde-etuuden kehityksen perusteella.

Tuotteen seuranta (PDF, 15 kt)

Liikkeeseenlaskupäivä 23.2.2022
Eräpäivä 23.2.2027
Liikkeeseenlaskija Danske Bank A/S
Osio otsikolla [Missing text '/obligations/profit-anchor' for 'Finnish']

Tuottohistoria 18.04.2024

Arvostus 71,04 %
Kehitys 1 kk 0,85 %
Arvostusmuutos alusta* -28,96 %
Osio otsikolla [Missing text '/obligations/underlying-security-anchor' for 'Finnish']

Kohde-etuudet

Eurooppalaisia energiayhtiöitä seuraava osakeindeksi STOXX Europe 600 Oil & Gas Price EUR Index ja eurooppalaisia kiinteistöyhtiöitä seuraava osakeindeksi STOXX Europe 600 Real Estate Price EUR Index

Tuottomahdollisuus

Ehdollinen, puolivuosittain maksettava kiinteä 5,0 % kuponki (noin 10,0 % vuotuista tuottoa).

Pääomaturva

Sijoitus ei ole pääomaturvattu, joten sijoitetun nimellispääoman voi menettää osittain tai jopa kokonaan.