Siirry suoraan sisältöön

Inflaatiovoittajat

Osio otsikolla [Missing text '/obligations/obligation-anchor' for 'Finnish']

Inflaatiovoittajat on indeksisidonnainen joukkovelkakirjalaina (”laina”), jonka tuotto ja nimellispääoman takaisinmaksu on sidottu kahden toimialaindeksin kehitykseen. Lainan kohde-etuutena ovat osakeindeksit STOXX Europe 600 Oil & Gas Price EUR Index ja STOXX Europe 600 Real Estate Price EUR Index. Sijoitusaika on enintään noin 5 vuotta.

Mikäli molempien kohde-etuuksien arvot ovat puolivuosittaisena tarkastelupäivänä vähintään 90 % alkuarvostaan, maksetaan sijoittajalle kiinteä, alustavasti 5 %, kuponki jokaiselta kuluneelta puolivuosittaiselta jaksolta, joilta kuponkia ei ole vielä maksettu. Lopullinen kuponki vahvistetaan viimeistään liikkeeseenlaskupäivänä vähintään tasolle 4,0 %, liikkeeseenlasku perutaan, mikäli kuponkia ei voida vahvistaa vähintään tasolle 4,0 %. Kuponkia ei makseta ollenkaan, mikäli molempien kohde-etuuksien arvot eivät ole jonakin puolivuosittaisena tarkastelupäivänä vähintään 90 % alkuarvostaan.

Laina lunastetaan ennenaikaisesti takaisin ja sijoittajalle maksetaan 100 % sijoitetusta nimellispääomasta, mikäli molempien kohde-etuuksien arvot ovat jonakin puolivuosittaisena tarkastelupäivänä vähintään lähtötasollaan (100 % alkuarvosta).

Mikäli ennenaikaista lunastusta ei ole tapahtunut ja viimeisenä tarkastelupäivänä 9.2.2027 heikoimmin kehittyneen kohde-etuuden arvo on alle lähtötasonsa (100 % alkuarvosta) mutta vähintään 75 % alkuarvostaan (eli ei ole laskenut yli 25 % alkuarvostaan), maksetaan sijoittajalle eräpäivänä takaisin sijoitettu nimellispääoma. Mikäli heikoimmin kehittyneen kohde-etuuden arvo viimeisenä tarkastelupäivänä 9.2.2027 on alle 75 % alkuarvostaan (eli on laskenut yli 25 % alkuarvostaan), sijoitettuun pääomaan kohdistuu tappioita tai pääoman voi menettää jopa kokonaan ja eräpäivänä takaisinmaksettava summa määräytyy lainaehtojen mukaisesti heikoimman kohde-etuuden kehityksen perusteella.

Sijoitusaika Noin 0,5 – 5 vuotta
Liikkeeseenlaskija Danske Bank A/S
Osio otsikolla [Missing text '/obligations/investing-anchor' for 'Finnish']

Sijoituksen tekeminen

Merkintäaika 14.1. – 4.2.2021
Vähimmäissijoitus 20 000 EUR
Merkintähinta 100 %
Merkintäpalkkio 1 %

Merkintäaika: 14.1.–4.2.2021

Merkintähinta: 100 % nimellisarvosta

Vähimmäissijoitus: 20 000 euroa

Merkintäpalkkio: 1 % nimellisarvosta

Merkintähintaan sisältyvät kulut ja palkkiot: Katso tarkemmin tiedot kaikista tuotteeseen ja merkintään liittyvistä kuluista ja palkkioista markkinointimateriaalista.

Tarjouksen tekijä on S-Pankki Oyj. Lisätietoja ja merkintäohjeet saat omalta yksityispankkiiriltasi.

 

Ennen lopullisen sijoituspäätöksen tekemistä tutustu tarkemmin markkinointimateriaaliin, liikkeeseenlaskijan avaintietoasiakirjaan, lainakohtaisiin ehtoihin ja liikkeeseenlaskijan 16.6.2021 päivättyyn ohjelmaesitteeseen (Base Prospectus) täydennyksineen. Joukkovelkakirjalainan tuoton maksuun ja nimellispääoman takaisinmaksuun liittyy riski liikkeeseenlaskijan takaisinmaksukyvystä.

Osio otsikolla [Missing text '/obligations/underlying-security-anchor' for 'Finnish']

Kohde-etuudet

Eurooppalaisia energiayhtiöitä seuraava osakeindeksi STOXX Europe 600 Oil & Gas Price EUR Index ja eurooppalaisia kiinteistöyhtiöitä seuraava osakeindeksi STOXX Europe 600 Real Estate Price EUR Index

Tuottomahdollisuus

Ehdollinen, puolivuosittain maksettava kiinteä kuponki, joka on alustavasti 5,0 % (noin 10,0 % vuotuista tuottoa). Kuponki vahvistetaan viimeistään liikkeeseenlaskupäivänä vähintään tasolle 4,0 % (noin 8,0 % vuotuista tuottoa).

Pääomaturva

Sijoitus ei ole pääomaturvattu, joten sijoitetun nimellispääoman voi menettää osittain tai jopa kokonaan.