Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki Vaikuttavuus — sijoita hajautetusti ja vaikuttavasti

Suomi kohtaa nyt ja lähitulevaisuudessa suuria yhteiskunnallisia sekä ympäristöllisiä haasteita, jotka koskettavat ennemmin tai myöhemmin meitä kaikkia. Ongelmien hoitamista edullisempaa olisi usein niiden ennaltaehkäisy. Yhtenä ratkaisuna tähän on vaikuttavuussijoittaminen, joka on tehokas tapa ohjata yksityisen sektorin resurssit ketterästi, tulosvastuullisesti ja kohdennetusti suuriin Suomen ja koko maailman kohtaamiin haasteisiin.

S-Pankki Vaikuttavuus I Ky on rahastojen rahasto, joka sijoittaa S-Pankin ja muiden rahastonhoitajien hallinnoimiin vaikuttavuussijoitusrahastoihin. Rahaston avulla institutionaaliset ja kokeneet yksityissijoittajat saavat mahdollisuuden sijoittaa hajautetusti ja vaikuttavasti.

S-Pankki Vaikuttavuus -rahasto edistää kolmea tärkeää vaikuttavuusteemaa

Lähiseutujen ympäristö

 

Esimerkkejä kohderahastoista:

  • Uudistavaan maatalouteen (regenerative farming) sijoittava rahasto
  • Ruoan tuotanto- ja toimitusketjussa toimivien kasvuyrityksiin (foodtech) sijoittava rahasto

Suomalaisten terveys ja hyvinvointi

 

Esimerkkejä kohderahastoista:

  • 2. tyypin diabeteksen ennaltaehkäisyyn tähtäävä vaikuttavuussopimuksiin sijoittava rahasto (SIB)
  • Toimintakykyisen ikääntymisen edistämiseen sijoittava rahasto
  • Työhyvinvointia edistävä vaikuttavuussopimusrahasto

Kestävyysvaje

 

Esimerkkejä kohderahastoista:

 

Vaikuttavuus mitataan tarkasti ja se kytkeytyy rahaston tuottoon olennaisella tavalla. Sijoittamisella voi siis auttaa ratkomaan Suomen ongelmia.

- Samir Omar, ohjelmajohtaja, vaikuttavuussijoittaminen

Kaksi tapaa sijoittaa

S-Pankki Vaikuttavuus I Ky -rahastoon voi sijoittaa kahdella tapaa, joko suoraan tai niin sanotun syöttörahaston kautta. S-Pankki Vaikuttavuus I Holding Ky on kokeneille ei-ammattimaisille sijoittajille tarkoitettu syöttörahasto, joka sijoittaa varansa S-Pankki Vaikuttavuus I Ky -kohderahastoon. Kohderahaston ensimmäinen sulkeminen on 19.11.2021 ja viimeinen sulkeminen 20.5.2022. Lisätietoja rahastoista ja niihin liittyvistä ehdoista sekä riskeistä saat henkilökohtaisen yhteyshenkilösi tai asiakaspalvelun kautta.

  • Tarkoitettu ensisijaisesti ei-ammattimaisille sijoittajille.
  • Sijoitus tehdään antamalla Syöttörahastolle voitonjakolainaa, jonka Syöttörahasto sijoittaa S-Pankki Vaikuttavuus I Ky -rahastoon.
  • 50 000 euron minimisijoitus.
  • Voitonjakolaina maksetaan kerralla kokonaisuudessaan.
  • Syöttörahasto sopii kokeneelle sijoittajalle, joka sijoittaa pitkäjänteisesti ja ymmärtää sekä pystyy kantamaan sijoitukseen liittyvät riskit.
  • Toimikausi on 12 vuotta, jonka lisäksi mahdollisuus 2 vuoden jatkokauteen.
  • Varojenjako suoritetaan vasta kun takaisinkutsuja ei varmasti tule.
  • Tarkoitettu ensisijaisesti ammattimaisille sijoittajille.
  • Sijoitus tehdään Rahaston äänettömän yhtiömiehen osuuksiin.
  • Rahasto sopii kokeneelle sijoittajalle, joka sijoittaa pitkäjänteisesti ja ymmärtää sekä pystyy kantamaan sijoitukseen liittyvät riskit.
  • 500 000 euron minimisijoitus.
  • Sijoitussitoumus kutsutaan rahaston tarpeiden mukaan 5 + 1 vuoden mittaisen sijoituskauden aikana.
  • Toimikausi on 12 vuotta, jonka lisäksi mahdollisuus 2 vuoden jatkokauteen.
  • Varojenjako IRR:a optimoiden, takaisinkutsut ovat mahdollisia.

S-Pankki Vaikuttavuus I Ky -rahaston tavoitteena on tehdä kestäviä sijoituksia EU:n tiedonantoasetuksen mukaisesti. Rahasto sijoittaa vain kestäviin kohteisiin ja sen sijoituksilla pyritään muun muassa pienentämään sijoituskohteiden päästöjä.

Lue lisää rahaston kestävistä sijoituksista

Kohderahastojen vaikuttavuudesta ja hankkeiden edistymisestä raportoidaan sijoittajille kvartaaleittain. S-Pankki-konsernin hallinnoimien kohderahastojen kohdalta raportointia täydentävät kohderahastojen oma tiedotus, joista esimerkkeinä Koto-SIB ja Lapset-SIB -rahastojen nettisivut.

Koto-SIB-rahaston nettisivuille

Lapset-SIB-rahaston nettisivuille

Impact Investing eli vaikuttavuussijoittaminen on sijoittamistapa, jossa yhdistyvät taloudellinen tuotto ja yhteiskunnallinen hyöty. S-Pankki on pohjoismaiden johtava toimija vaikuttavuussijoittamisessa ja vaikuttavuussopimusten (SIB) toteuttajana.

Lue lisää vaikuttavuussijoittamisesta

Miten voin sijoittaa?

Asiantuntijamme kertovat sinulle mielellään lisää S-Pankki Vaikuttavuus I Ky -rahastosta ja auttavat sinua löytämään sopivan sijoituskokonaisuuden. Sijoitusasioissa voit myös aina olla yhteydessä henkilökohtaiseen yhteyshenkilöösi tai asiakaspalveluun.

Tallennamme kaikki asiakkaiden kanssa käydyt puhelut asiakastapahtumien varmentamiseksi, lakisääteisten vaatimusten täyttämiseksi sekä asiakaspalvelun parantamiseksi. Löydät lisätietoa henkilötietojen käsittelystä osoitteesta www.s-pankki.fi/tietosuoja.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Jani Kempas
Johtaja,
Vaikuttavuussijoittaminen
jani.kempas@s-pankki.fi

  

Samir Omar
Ohjelmajohtaja
samir.omar@s-pankki.fi
040 077 6608

  

 

Jussi Nykänen
Johtaja,
Vaikuttavuussijoittaminen
jussi.nykanen@s-pankki.fi
044 231 0579