Kortin käyttäminen ja asiointi verkossa on turvallista, kun pitää mielessä muutamat perusasiat. Tärkeintä on muistaa, että tunnuslukuja tai korttitietoja ei pidä luovuttaa kenellekään. Huolehdithan myös, että käyttämäsi laitteen tietoturva on ajan tasalla.
Turvallinen pankkiasiointi
Tiedotteita turvallisuudesta
-
22.11.2024
Palvelukatko S-mobiilissa ja verkkopankissa 1.12.2024 klo 4–16 – Varo huijausviestejä! -
15.11.2024
S-Pankin nimissä soitettu huijauspuheluita – katso vinkkimme pankkiasioiden turvalliseen hoitamiseen -
11.9.2024
S-Pankin nimissä liikkuu huijausviestejä – katso vinkkimme pankkiasioiden turvalliseen hoitamiseen -
17.5.2024
S-Pankki osallistuu Finanssiala ry:n Huijarille luu kurkkuun -kampanjaan
Huijausviestit ja -sivustot
- Saitko oudon sähköpostin tai tekstiviestin? Varo, viesti voi olla huijaus. Älä avaa linkkejä harkitsematta tai syötä tietojasi nettisivustoille, joiden aitoudesta et ole varma.
- Rikolliset lähettävät pankkien ja muiden organisaatioiden nimissä yhä useammin väärennettyjä viestejä sekä mainoksia verkkosivuista, joilla yritetään saada selville pankkitunnuksia, luottokorttitietoja ja muita henkilökohtaisia tietoja. Tätä tietojen kalastelua (phishing) yritetään tehdä myös puhelimitse.
- Huijareiden on mahdollista väärentää lähettäjän nimi – myös tekstiviesteihin. Viesti näyttää siten tulevan samaan viestiketjuun S-Pankilta tulleiden aitojen tekstiviestien kanssa. Valitettavasti väärentämistä ei voida toistaiseksi estää. Teemme kuitenkin parhaamme, jotta tällaiset huijaukset saataisiin estettyä.
Turvallinen kortin käyttö
- Pidä korttisi tallessa ja erillään kortin tunnusluvusta.
- Maksaessasi kortilla tai nostaessasi käteistä suojaa tunnuslukusi esimerkiksi kämmenellä tai lompakolla.
- Jos korttisi tai tunnuslukusi on kadonnut, ilmoita siitä välittömästi korttien sulkupalveluun.
- Aseta kortillesi vuorokausikohtaiset turvarajat ja maantieteellinen aluerajaus helposti S-Pankin verkkopankissa tai S-mobiilissa.
- Suosi korttisi lähimaksu-ominaisuutta, jolloin tunnuslukusi ei joudu vääriin käsiin.
- Jos mahdollista, niin tee ostokset vahvaa tunnistamista (Visa Secure/MasterCard Secure Code) tukevilla verkkosivuilla. Suojatun sivun tunnistat selainikkunan yläreunassa näkyvästä ehjästä avaimesta tai lukitusta lukosta.
- Maksupalveludirektiivi vaatii pankkeja tunnistamaan asiakkaan vahvasti jokaisen maksutoimeksiannon yhteydessä.
Turvallinen asiointi verkossa ja mobiilissa
- Omia pankkiasioita hoidetaan aina verkkopankkiin tai S-mobiiliin kirjautuneena S-Pankin verkkopankkitunnuksilla – ei koskaan esimerkiksi klikkaamalla sähköpostitse saapuvia linkkejä tai lähettämällä tietoja sähköpostilla tai some-palveluissa S-Pankille.
- Älä mene verkkopankkiin käyttämällä hakukonetta. Turvallisin tapa kirjautua verkkopankkiin on kirjoittaa itse selaimen osoitekenttään S-Pankin verkkosivujen osoite, eli www.s-pankki.fi.
- Pankkitietoja (tunnuslukuja tai korttitietoja) ei pidä luovuttaa kenelläkään.
- Suhtaudu kriittisesti verkossa oleviin houkutteleviin tarjouksiin ja arvontoihin, mikäli ne kuulostavat liian hyviltä ollakseen totta.
- Vältä avaamasta sähköposteja, sähköpostin liitteitä ja/tai näissä olevia linkkejä, jos et ole varma lähettäjän luotettavuudesta tai motiiveista.
- S-Pankki käyttää Signom-allekirjoituspalvelua muun muassa sopimusten hyväksymiseen.
- Jos puhelimesi, johon S-mobiili on asennettu, varastetaan, ilmoita asiasta välittömästi pankkitunnusten sulkupalveluun.
Turvallinen tunnistautuminen
- Voit käyttää turvalliseen tunnistautumiseen sekä S-mobiili-sovellusta että tunnuslukutaulukkoa.
- Käyttäessäsi S-mobiilin tunnistautumista, sinun ei tarvitse miettiä tunnuslukujen loppumista tai kuljettaa tunnuslukutaulukkoa mukanasi.
- Kun tunnistaudut tunnuslukutaulukon avulla, lähetämme matkapuhelimeesi tekstiviestivahvistuksen.
- Tilillesi saapuvia maksuja ei koskaan tarvitse vahvistaa S-mobiililla tai tunnuslukutaulukolla.
S-Pankki sosiaalisessa mediassa
S-Pankilla on yksi virallinen S-Pankki-sivu suosituimmissa sosiaalisen median palveluissa Facebookissa ja Instagramissa. Virallisen sivun tunnistaa sinisestä vahvistettu sivu -merkistä profiilikuvan ja sivun nimen yhteydessä. Vahvistettu sivu -merkintä esiintyy myös virallisen S-Pankki-sivun julkaisuissa. Facebookin ja Instagramin Ohje- ja tukikeskus -sivustolta löytyy lisätietoja aiheeseen liittyen.
Facebook: Mikä vahvistettu sivu tai profiili on?
Instagram: Mikä on vahvistettu-merkki Instagramissa?
S-Pankin virallisilla sosiaalisen median tileillä Facebookissa, Instagramissa, X:ssä, LinkedInissä ja YouTubessa julkaistaan ainoastaan turvallisia linkkejä, jotka johtavat pääsääntöisesti S-Pankin omilla verkkosivuilla julkaistuihin tiedotteisiin, artikkeleihin tai esimerkiksi kotimaisen median julkaisemiin uutisartikkeleihin, jotka liittyvät S-Pankkiin. S-Pankin TikTok-tilillä ei turvallisuussyistä julkaista linkkejä.
Pankkitunnusten sulkupalvelu
puh. 09 6964 6820 (pvm/mpm, 24 h/vrk)
Jos verkkopankkitunnuksesi tai puhelimesi, jossa on käytössä S-mobiililla tunnistaminen, katoavat tai varastetaan, estä viipymättä niiden käyttö soittamalla pankkitunnusten sulkupalveluun. Ulkomailta soitettaessa +358 9 6964 6820.
Sulkemisen jälkeen et voi enää käyttää verkkopankkitunnuksiasi tai S-mobiilin tunnistamista. Hae uusia tunnuksia asiakaspalvelupisteessämme ja ota tunnistaminen uudelleen käyttöön S-mobiilissa.
Korttien sulkupalvelu
puh. 020 333 (pvm/mpm, 24 h/vrk)
Jos pankki- tai luottokorttisi on kadonnut tai varastettu, sulje se heti soittamalla pankkien yhteiseen sulkupalveluun. Vastuu kortin mahdollisesta väärinkäytöstä siirtyy ilmoitushetkellä sinulta S-Pankille. Ulkomailta soitettaessa numero on +358 20 333.
Heräsikö kysymyksiä?
Varaa aika ja tule käymään
Noin 80 asiakaspalvelupistettämme palvelevat sinua Prismoissa, useimmissa Sokoksissa ja valikoiduissa S-marketeissa kautta maan. Olemme avoinna myös iltaisin ja lauantaisin. Voit hoitaa asiasi jonottamatta, kun varaat ajan toimipaikkaan.
Private Banking -asiakkaat
Private Banking -asiakkaana voit asiakaspalvelumme lisäksi ottaa myös yhteyttä omaan henkilökohtaiseen yhteyshenkilöösi keskustellaksesi turvallisesta pankkiasioinnista.