Siirry suoraan sisältöön

Tietoa Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyville henkilöasiakkaille

Odotamme sinua asiakkaaksemme marras-joulukuun vaihteessa 2024. Tämän jälkeen voit hoitaa pankkiasioitasi niin verkossa kuin nykyisten S-Pankin asiantuntijoiden ja Handelsbankenista siirtyvien asiakasvastaavien kanssa.

Haluamme yhdessä tehdä muutoksesta sinulle mahdollisimman sujuvan. Tältä sivulta löydät ajankohtaista tietoa palveluidesi siirtymisestä.

Sivu päivitetty 24.5.2024

Ajankohtaista – Hyvä tietää juuri nyt

Valmistelemme parhaillaan loppuvuodesta tapahtuvaa palveluidesi siirtoa yhdessä Handelsbankenin kanssa, jotta siirtymä olisi sinulle mahdollisimman sujuva. Pidämme sinut ajan tasalla ja päivitämme siirtymän tulevat vaiheet myös tälle sivulle.

Luottokorttisopimuksesi (sisältäen Credit/Debit-kortin luottopuolen) eivät siirry Handelsbankenilta S-Pankille. Credit/Debit-yhdistelmäkortti korvataan S-Pankin Visa Debit-kortilla. Luottokorttisopimukset Handelsbankenissa tullaan irtisanomaan vuoden 2024 aikana. Handelsbanken on lähettänyt tästä keväällä luottokorttiasiakkailleen lisätietoa.

Halutessasi voit hakea uutta luottokorttia S-Pankista. Jos olet jo S-Pankin asiakas, voit hakea luottokorttia verkkopankin tai S-mobiilin kautta. Siirtyviä asiakkaita suositellaan hakemaan luottokorttia vasta lähempänä kaupan toteutumista. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Kun palvelusi ovat siirtyneet S-Pankkiin, niissä noudatetaan S-Pankissa voimassa olevia ehtoja. Handelsbanken on lähettänyt tästä lisätietoja kirjeitse ja Handelsbankenin verkkopankkiin. Jos hyväksyt tili- ja debit-korttisopimusten siirrot ja siirtyviin sopimuksiin sovellettavat S-pankin ehdot, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Voit kuitenkin halutessasi vastustaa tili- ja debit-korttisopimustesi siirtoa ilmoittamalla siitä Handelsbankenin antamien ohjeiden mukaisesti. Jos vastustat palvelujesi siirtoa S-Pankille, ilmoita siitä Handelsbankenille viimeistään 20.7.2024. Tämän päivämäärän jälkeen aloitetaan valmistelut asiakastietojen siirtämiseksi.

Voit tehdä ilmoituksen siirron vastustamisesta Handelsbankenin konttorissa tai osoitteessa handelsbanken.fi/s-pankki/vastustus. Jos vastustat sopimusten siirtoa, edellä mainitut sopimukset pysyvät voimassa Handelsbankenissa. Sopimukset kuitenkin irtisanotaan erillisen aikataulun mukaisesti, sillä Handelsbanken on ilmoittanut vetäytyvänsä Suomesta.

Handelsbanken on lähettänyt tietoa asiakkuuden siirrosta kirjeitse ja Handelsbankenin verkkopankkiin seuraavasti:

 • Helmi- ja huhtikuussa päämiehesi sai tiedon asiakkuuden siirrosta S-Pankkiin.
 • Kesäkuun aikana edunvalvojat ja edunvalvontavaltuutetut ovat saaneet tietoa siitä, mitä tietoja Handelsbanken toimittaa S-Pankille ennen kaupan toteutumista ja sen yhteydessä sekä mitkä tiedot eivät siirry S-Pankille.

S-Pankki ohjeistaa siirtyviä asiakkaita asiakkuuden siirtoon liittyvistä käytännön asioista syksyn aikana. Jos sinulla on edunvalvojana kysyttävää päämiehesi asiakkuuden siirtoon liittyen, voit myös olla yhteydessä Handelsbankenin asiakaspalveluun numerossa 010 444 2442 (pvm/mpm).

Konttorit ja asiakasvastaavat palvelevat sinua jatkossakin

Handelsbankenin konttorit siirtyvät kaupan toteutuessa S-Pankille lukuun ottamatta Munkkiniemen, Kalasataman, Pasilan ja Aviapoliksen konttoreita pääkaupunkiseudulla.

Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyvät asiakasvastaavat jatkavat asiakkaidensa yhteyshenkilönä, ja näin voit jatkaa asiointia tutun konttorin ja yhteyshenkilön kanssa.

Näin matka S-Pankkiin etenee

 • Palvelusi jatkuvat toistaiseksi ennallaan Handelsbankenissa, kunnes ne siirtyvät S-Pankkiin kaupan toteutuessa. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa.
 • Kaikki S-Pankkiin siirtyvät asiakkaat saavat Handelsbankenilta lisätietoa kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin. Saat myöhemmin syksyllä tarkempia käytännön ohjeita myös S-Pankilta: esim. kuinka liittyä asiakasomistajaksi, kuinka saat verkkopankkitunnukset tai miten haet luottokorttia. Myöhemmin syksyllä saat myös uudet tilinumerot ja S-Pankin Visa Debit -korttisi suoraan kotiisi.
 • Kaupan toteuduttua palvelemme Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyneitä asiakkaita S-Pankissa ja voit olla kaikista palveluihisi liittyvistä asioista yhteydessä S-Pankkiin.

Hyvä tietää palveluista

Nämä palvelut siirtyvät S-Pankkiin:

 • Tilit
 • Debit- ja Online Debit -kortit
 • Lainat vakuuksineen
 • Rahastot
 • Varainhoitosopimukset

Nämä palvelut eivät siirry S-Pankkiin:

 • Luottokortit (Sis. Credit/Debit -yhdistelmäkorttien luottopuolen. Credit/Debit-yhdistelmäkortit korvataan S-Pankin Visa Debit -kortilla). Halutessasi voit hakea uutta luottokorttia S-Pankista. Handelsbankenista siirtyviä asiakkaita suositellaan tekemään hakemus lähempänä kaupan toteutumista.
 • Verkkopankkisopimukset
 • Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelut ml. arvo-osuustilit
 • Valuuttatilit

Jos sinulla on käyttöoikeus Handelsbankenin asiakkaana olevan henkilön (esim. alaikäinen) tiliin, siirtyy tili käyttöoikeuksineen kaupan toteutuessa S-Pankkiin, mutta tilinumero vaihtuu.

Jos käytössäsi on siirtyvään tiliin liitetty Debit-kortti, saat S-Pankista uuden kortin hyvissä ajoin ennen siirtoa. Handelsbanken on lähettänyt lisätietoa siirron vaikutuksista niille tilinkäyttöoikeutetuille, joita muutos koskee kesäkuussa 2024. Viestit on lähetetty kirjeitse ja verkkopankkiviestinä Handelsbankenin verkkopankkiin.

Tutustu S-Pankin luottokorttiin

Luottokorttisopimukset eivät siirry Handelsbankenilta S-Pankille. Handelsbanken on lähettänyt luottokorttiasiakkailleen tiedon sopimuksen päättymisestä kirjeitse sekä verkkoviestein.

Halutessasi voit hakea uutta luottokorttia S-Pankista. Jos olet jo S-Pankin asiakas, voit hakea luottokorttia verkkopankin tai S-mobiilin kautta. Siirtyviä asiakkaita suositellaan hakemaan luottokorttia vasta lähempänä palveluiden odotettua siirtymistä S-Pankkiin marras-joulukuun vaihteessa.

Lue lisää S-Etukortti Visasta

Usein kysyttyä henkilöasiakkaiden palveluista

Osio otsikolla mita-tehda

Handelsbanken on huhtikuussa 2024 lähettänyt lisätietoa pankkipalveluihin liittyvistä asioista sekä siirron jälkeen sovellettavista ehdoista ja hinnoista niille henkilöasiakkailleen, joita muutos koskee.

Jos hyväksyt tili- ja Debit-korttisopimustesi siirron S-Pankille, sinun ei juuri nyt tarvitse tehdä mitään.

Jos vastustat tili- ja korttisopimusten siirtoa, sinun tulee ilmoittaa siitä Handelsbankenille viimeistään 20.7.2024. Tämän päivämäärän jälkeen Handelsbanken aloittaa siirron valmistelut ja toimittaa S-Pankille tietoa sopimuksistasi, palveluistasi ja asiakkuudestasi Handelsbankenissa, jotta palvelut ovat käytössäsi kaupan toteutumishetkellä.

Jos vastustat tili- ja korttisopimusten siirtoa, edellä mainitut sopimukset pysyvät voimassa Handelsbankenissa. Sopimukset kuitenkin irtisanotaan erillisen aikataulun mukaisesti, sillä Handelsbanken on ilmoittanut vetäytyvänsä Suomesta.

Huomioithan kuitenkin, että kaupan toteutumishetkellä Handelsbankenissa olevat lainat ja rahastosäilytykset sekä varainhoitosopimukset siirretään S-Pankkiin.

Handelsbankenin asiakkaat siirtyvät S-Pankille vasta kaupan toteuduttua. Siirron odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa.

Jos käytössäsi on S-mobiili tai omalla nimelläsi varustettu, voimassa oleva S-Etukortti, on se merkki asiakasomistajatalouteen kuulumisesta. Jos käytössäsi ei ole kumpaakaan, asia on hyvä varmistaa.

Helpoiten voit tarkastaa asiakasomistajuutesi tai asiakasomistajatalouteen kuulumisesi lataamalla S-mobiilin omasta sovelluskaupastasi. Jos tietoihisi ei ole liitetty asiakasomistajuutta, ohjataan sinut S-mobiilin käyttöönotosta asiakasomistajaksi liittymisen verkkopalveluun.

Voit tarkastaa asiakasomistajuutesi tilanteen myös kirjautumalla S-käyttäjätilille (s-kayttajatili.fi), joka on S-ryhmän digitaalisiin palveluihin kirjautumisen ja tunnistautumisen väline. Jos et ole ottanut vielä S-käyttäjätiliä käyttöön, voit rekisteröityä palveluun sähköpostiosoitteella. S-käyttäjätilin Omat tiedot -osiosta näet, onko tietoihisi liitetty voimassa oleva S-Etukortti, joka merkitsee asiakasomistajatalouteen kuulumista. Palvelusta näkyy myös, onko asiakasomistajatalouteesi liitetty muita henkilöitä. Jos sinulla on S-Etukortti eli kuulut asiakasomistajatalouteen, mutta korttia ei ole liitetty S-käyttäjätiliin, voit liittää kortin käyttäjätiliisi tunnistautumalla minkä tahansa pankin pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lisätietoa S-käyttäjätilistä löydät S-ryhmän verkkosivuilta https://www.s-kanava.fi/asiakaspalvelu/s-kayttajatili.

S-mobiilin ja S-käyttäjätilin lisäksi voit tarkastaa asiakasomistajuutesi myös soittamalla S-ryhmän Asiakasomistajapalveluun puh. 010 76 5859 ma-pe 9-16 (mpm/pvm) tai asioimalla S-ryhmän toimipaikkojen Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki-pisteellä.

Tilisopimuksesi Handelsbankenissa jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Tilisopimukset siirretään aikanaan asiakkuudestasi riippuen joko S-Pankkiin tai Oma Säästöpankkiin. S-Pankki perustaa siirtoa varten uudet tilit S-Pankin tiliehtojen mukaisesti.

Handelsbanken on huhtikuussa lähettänyt S-Pankkiin siirtyville henkilöasiakkailleen tietoa palveluiden, kuten tilien siirrosta, uusista sopimusehdoista ja hinnoista. Viestit on lähetetty kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin. Olethan tarvittaessa yhteydessä Handelsbankenin asiakaspalveluun.

Syksyllä 2024 saat myös S-Pankilta lisätietoa ja ohjeistuksia siirtyviin palveluihin liittyen.

Voit edelleen käyttää Handelsbankenin korttejasi tavalliseen tapaan.

Nykyiset tiliin liitetyt Handelsbankenin pankkikortit (Debit- ja Online Debit -kortit sekä Credit/Debit -kortit) korvataan S-Pankin Visa Debit-korteilla. Korttisi käyttörajat (osto, nosto ja maantieteelliset) eivät siirry automaattisesti uudelle kortillesi. Voit muuttaa S-Pankin korttisi oletusarvoisia rajoja myöhemmin itsellesi sopivaksi S-mobiilissa, S-Pankin verkkopankissa tai S-Pankin asiakaspalvelupisteillä.

Huomaathan, että nykyisen luottokorttisi tai Credit/Debit -korttisi luottopuoli ei kuitenkaan siirry S-Pankille.

Saat tarkemmat tiedot ja ohjeet uusien S-Pankin korttien käyttöönotosta hyvissä ajoin ennen kaupan toteutumista. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024. Kaupan toteutumisen jälkeen Handelsbankenin kortit lopetetaan.

Handelsbankenin nykyisiin palveluihin ja asiointiin liittyen voit olla yhteydessä Handelsbankeniin.

Tarkemmat ohjeet ja lisätietoa uusien palveluidesi, mukaan lukien verkkopankkitunnusten, käyttöönotosta S-Pankissa saat ennen palveluidesi siirtymistä.

S-Pankki – Enemmän kuin täyden palvelun pankki

S-Pankki on olemassa siksi, että jokaisella olisi mahdollisuus vähän rahakkaampaan huomiseen. Olemme tukenasi niin arjessa kuin elämän suurissa käännekohdissa – on kyseessä sitten päivittäiset pankkiasiat tai lainat, säästäminen ja varainhoito.

Lue lisää S-Pankin palveluista eri elämäntilanteissa

Turvallinen pankkiasiointi

Muistutamme, että pankit eivät koskaan pyydä verkkopankkitunnuksiasi sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelimitse. Älä kirjaudu verkkopankkitunnuksilla sähköpostissa tai tekstiviestissä olevien linkkien kautta. Poista epäilyttävä viesti avaamatta sitä.

Lue lisää