Siirry suoraan sisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Päivitämme uusia kysymyksiä ja vastauksia tälle sivulle sitä mukaa, kun asiat etenevät.

Osio otsikolla asiakkuuden-siirtyminen

Yleistä tietoa asiakkuuden siirtymisestä S-Pankkiin

Osio otsikolla mita-tehda

Handelsbanken on huhtikuussa 2024 lähettänyt lisätietoa pankkipalveluihin liittyvistä asioista sekä siirron jälkeen sovellettavista ehdoista ja hinnoista niille henkilöasiakkailleen, joita muutos koskee.

Jos hyväksyt tili- ja Debit-korttisopimustesi siirron S-Pankille, sinun ei juuri nyt tarvitse tehdä mitään.

Jos vastustat tili- ja korttisopimusten siirtoa, sinun tulee ilmoittaa siitä Handelsbankenille viimeistään 20.7.2024. Tämän päivämäärän jälkeen Handelsbanken aloittaa siirron valmistelut ja toimittaa S-Pankille tietoa sopimuksistasi, palveluistasi ja asiakkuudestasi Handelsbankenissa, jotta palvelut ovat käytössäsi kaupan toteutumishetkellä.

Jos vastustat tili- ja korttisopimusten siirtoa, edellä mainitut sopimukset pysyvät voimassa Handelsbankenissa. Sopimukset kuitenkin irtisanotaan erillisen aikataulun mukaisesti, sillä Handelsbanken on ilmoittanut vetäytyvänsä Suomesta.

Huomioithan kuitenkin, että kaupan toteutumishetkellä Handelsbankenissa olevat lainat ja rahastosäilytykset sekä varainhoitosopimukset siirretään S-Pankkiin.

Handelsbankenin asiakkaat siirtyvät S-Pankille vasta kaupan toteuduttua. Siirron odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa.

S-Pankilla ei ole vielä tietoa, ketkä ovat Handelsbankenin asiakkaita. Handelsbankenin asiakkuus siirtyy S-Pankkiin kaupan toteuduttua. Palveluidesi siirron valmistelua ja toteuttamista varten Handelsbanken toimittaa S-Pankille tietoja pankkipalveluistasi ja sopimuksistasi ennen kaupan toteutumista. Lisätietoa palveluidesi siirtoon liittyvästä henkilötietojen käsittelystä S-Pankissa löydät verkkosivuiltamme osoitteesta s-pankki.fi/handelsbanken/tietosuoja.

Muuta yleistä tietoa henkilötietojen käsittelystä S-Pankissa löydät täältä: s-pankki.fi/tietosuoja

Voit halutessasi vastustaa tili- ja debit-korttisopimustesi siirtoa S-Pankkiin. Jos haluat vastustaa tili- ja debit-korttisopimusten siirtoa, voit ilmoittaa siitä Handelsbankenille konttorissa tai osoitteessa handelsbanken.fi/s-pankki/vastustus. Ilmoitus tulee tehdä viimeistään 20.7.2024. Tämän jälkeen Handelsbanken aloittaa valmistelut toimittamalla S-Pankille tietoja sopimuksistasi, palveluistasi ja asiakkuudestasi, jotta pankkipalvelusi voidaan siirtää S-Pankille ja palvelut ovat käytössäsi kaupan toteutumishetkellä. Kaupan odotetaan toteutuvan marras–joulukuun vaihteessa 2024.

Huomioithan kuitenkin, että kaupan toteutumishetkellä Handelsbankenissa olevat lainat ja rahastosäilytykset sekä varainhoitosopimukset siirretään S-Pankkiin, vaikka vastustaisit tili- ja korttisopimusten siirtoa.

S-Pankki on enemmän kuin täyden palvelun pankki. Olemme täysin kotimainen, asiakasomistajien oma pankki ja osa S-ryhmää. Tunnemme asiakkaidemme arjen, ja tuomme siihen ylivoimaista helppoutta ja hyötyä yhdistämällä pankin ja kaupan palveluita esimerkiksi S-mobiili-sovelluksen avulla.

S-Pankin päivittäiset pankkipalvelut eli tili, kortti, verkkopankkitunnukset ja S-mobiili ovat maksuttomia S-ryhmän asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville. Meiltä voit hakea lainaa sekä asuntoon että pienempiin hankintoihin tai aloittaa säästämisen. Tarjoamme myös sijoitus- ja varainhoitopalvelut yksityishenkilöille, yrityksille ja instituutiosijoittajille.

Pankkipalvelusi kummassakin pankissa, sekä Handelsbankenissa että S-Pankissa, jatkuvat toistaiseksi ennallaan.

Handelsbankenissa olevat tili- ja debit -korttisopimukset sekä lainat, rahastosijoitukset ja varainhoitosopimukset siirtyvät S-Pankille. Huomaathan, että luottokorttisopimukset eivät siirry S-Pankille ja Credit/Debit -yhdistelmäkortit korvataan S-Pankin Visa Debit -kortilla. Palvelut siirtyvät vasta kaupan toteutuessa, jonka odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Huomaathan, että palvelut siirtyvät, vaikka sinulla olisi jo vastaavia palveluita S-Pankissa. Siirtyviä palveluita ei voi yhdistää, vaan sinulle avataan Handelsbankenin tuotteita vastaava määrä tilejä ja debit-kortteja S-Pankkiin. Voit kuitenkin asiakkuutesi siirtymisen jälkeen käydä läpi tili- ja korttituotteesi ja tarvittaessa lopettaa tarpeettomat.

S-Pankki ei veloita Handelsbankenista siirtyviltä asiakkailta palvelumaksuja tileistä tai korteista toukokuuhun 2025 saakka. Huomioithan, että asiakasomistajilta ei veloiteta kuukausimaksuja tileistä tämän jälkeenkään, ja asiakasomistajilla on aina oikeus kahteen maksuttomaan S-Pankin Visa-korttiin. Jos et ole asiakasomistaja, tileistä ja korteista veloitetaan toukokuun 2025 jälkeen S-Pankin hinnaston mukainen kuukausimaksu. Hinnaston löydät s-pankki.fi/palveluhinnasto.

Ajantasaista tietoa siirtymästä löydät S-Pankin verkkosivuilta s-pankki.fi/handelsbanken ja Handelsbankenin verkkosivuilta handelsbanken.fi/s-pankki.

S-Pankkiin siirtyvät Handelsbankenin asiakkaat ovat saaneet Handelsbankenista helmi- ja huhtikuussa tietoa muutoksesta ja sen vaikutuksesta pankkipalveluihin. Viestit on lähetetty kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin.

S-Pankki ohjeistaa uusiin tileihin ja palveluihin liittyvistä käytännön asioista ja verkkopankkisopimusten avaamisesta S-Pankkiin syksyllä 2024.

Pyrimme yhdessä Handelsbankenin kanssa tekemään siirtymästä mahdollisimman sujuvan.

Asiakasomistajaksi liittyminen ei ole pakollista, mutta asiakasomistajille tai asiakasomistajatalouteen kuuluville S-Pankin päivittäiset pankkipalvelut eli tili, kortti ja verkkopankkitunnukset ovat aina maksuttomia. Lisäksi on hyvä huomioida, että S-mobiili-sovelluksen käyttö on mahdollista vain asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouksiin kuuluville.

Asiakasomistajaksi liittyminen onnistuu lataamalla S-mobiili mobiililaitteen sovelluskaupasta tai siirtymällä asiakasomistajaksi liittymisen verkkopalveluun osoitteessa s-kanava.fi/liity. Asiakasomistajaksi voi liittyä myös S-ryhmän toimipaikkojen Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki-pisteissä.

Jos käytössäsi on S-mobiili tai omalla nimelläsi varustettu, voimassa oleva S-Etukortti, on se merkki asiakasomistajatalouteen kuulumisesta. Jos käytössäsi ei ole kumpaakaan, asia on hyvä varmistaa.

Helpoiten voit tarkastaa asiakasomistajuutesi tai asiakasomistajatalouteen kuulumisesi lataamalla S-mobiilin omasta sovelluskaupastasi. Jos tietoihisi ei ole liitetty asiakasomistajuutta, ohjataan sinut S-mobiilin käyttöönotosta asiakasomistajaksi liittymisen verkkopalveluun.

Voit tarkastaa asiakasomistajuutesi tilanteen myös kirjautumalla S-käyttäjätilille (s-kayttajatili.fi), joka on S-ryhmän digitaalisiin palveluihin kirjautumisen ja tunnistautumisen väline. Jos et ole ottanut vielä S-käyttäjätiliä käyttöön, voit rekisteröityä palveluun sähköpostiosoitteella. S-käyttäjätilin Omat tiedot -osiosta näet, onko tietoihisi liitetty voimassa oleva S-Etukortti, joka merkitsee asiakasomistajatalouteen kuulumista. Palvelusta näkyy myös, onko asiakasomistajatalouteesi liitetty muita henkilöitä. Jos sinulla on S-Etukortti eli kuulut asiakasomistajatalouteen, mutta korttia ei ole liitetty S-käyttäjätiliin, voit liittää kortin käyttäjätiliisi tunnistautumalla minkä tahansa pankin pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lisätietoa S-käyttäjätilistä löydät S-ryhmän verkkosivuilta https://www.s-kanava.fi/asiakaspalvelu/s-kayttajatili.

S-mobiilin ja S-käyttäjätilin lisäksi voit tarkastaa asiakasomistajuutesi myös soittamalla S-ryhmän Asiakasomistajapalveluun puh. 010 76 5859 ma-pe 9-16 (mpm/pvm) tai asioimalla S-ryhmän toimipaikkojen Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki-pisteellä.

Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyviin palveluihin sovelletaan jatkossa S-Pankin hinnastoa. Henkilöasiakkaat, joita muutos koskee, ovat huhtikuussa saaneet Handelsbankenilta kirjeitse ja Handelsbankenin verkkopankkiin lisätietoa siirron jälkeen sovellettavista ehdoista ja hinnoista. Löydät S-Pankin ajantasaiset hinnastot myös verkkosivuiltamme: s-pankki.fi/palveluhinnasto.

Huomaathan, että S-ryhmän asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville S-Pankin tarjoamat päivittäiset pankkipalvelut, eli tili, kortti, verkkopankkitunnukset sekä mobiilipankki S-mobiili ovat maksuttomia.

Asiakkuuden sujuvan siirtymisen varmistamiseksi S-Pankki tarjoaa myös muille kuin asiakasomistajille tai asiakasomistajatalouteen kuuluville siirtyville henkilöasiakkaille tilin, verkkopankkitunnukset ja debit-kortin ilman kuukausimaksua asiakkuuden siirtymisestä alkaen toukokuuhun 2025 saakka. S-ryhmän asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville palvelut ovat maksuttomia myös tämän jälkeen.

Tarjoamme kaikille Handelsbankenista siirtyville henkilöasiakkaille lisäksi mahdollisuuden uusia verkkopankkitunnukset ja niiden salasanan sekä vaihtaa kortin tunnusluvun maksutta asiakkuuden siirtymisestä alkaen toukokuuhun 2025 saakka. Tämän jälkeen muutoksista peritään S-Pankin hinnaston mukainen palvelumaksu.

Asiakkuuden sujuvan siirtymisen varmistamiseksi S-Pankki tarjoaa myös muille kuin asiakasomistajille tai asiakasomistajatalouteen kuuluville siirtyville henkilöasiakkaille tilin, verkkopankkitunnukset ja debit-kortin ilman kuukausimaksua asiakkuuden siirtymisestä alkaen toukokuuhun 2025 saakka. S-ryhmän asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville palvelut ovat maksuttomia myös tämän jälkeen.

Löydät S-Pankin ajantasaisen hinnaston verkkosivuiltamme: s-pankki.fi/palveluhinnasto.

Jos olet S-ryhmän asiakasomistaja tai kuulut asiakasomistajatalouteen S-Pankin tarjoamat päivittäiset pankkipalvelut, eli tili, kortti, verkkopankkitunnukset sekä mobiilipankki S-mobiili, ovat sinulle edelleen maksuttomia, jolloin palvelumaksuja ei veloiteta.

Osio otsikolla palveluiden-siirtyminen

Palveluiden siirtyminen S-Pankkiin

Siirron odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa. Meille on tärkeää, että tiedät, miten ja milloin kauppa vaikuttaa pankkiasiointiisi.

Pidämme sinut ajan tasalla palveluidesi siirtoon liittyvissä asioissa. Handelsbanken tiedottaa asiakkailleen palveluiden siirtymisestä henkilökohtaisesti kirjeitse ja verkkopankkiviesteillä. S-Pankki ohjeistaa uusiin tileihin ja palveluihin liittyvistä käytännön asioista ja verkkopankkisopimusten avaamisesta S-Pankkiin syksyllä 2024.

Lisätietoa saat myös S-Pankin verkkosivuilta s-pankki.fi/handelsbanken sekä Handelsbankenin verkkosivuilta handelsbanken.fi/s-pankki.

S-Pankkiin siirtyvät Handelsbankenin tuotteet ja palvelut: 

 • Tilit 
 • Debit- ja Online Debit -kortit (Credit/Debit-yhdistelmäkortit korvataan S-Pankin Visa Debit-kortilla).
 • Lainat vakuuksineen 
 • Rahastot  
 • Varainhoitosopimukset 

Handelsbanken tiedottaa asiakkailleen palveluiden siirtymisestä henkilökohtaisesti kirjeitse ja verkkopankkiviesteillä. Lisätietoa löydät myös Handelsbankenin sivuilta handelsbanken.fi/s-pankki.

Saat myös S-Pankista lisätietoa ennen pankkipalveluidesi siirtoa S-Pankkiin. S-Pankki ohjeistaa uusiin tileihin ja palveluihin liittyvistä käytännön asioista ja verkkopankkisopimusten avaamisesta S-Pankkiin syksyllä 2024. Ajantasaista tietoa löydät lisäksi S-Pankin verkkosivuilta osoitteesta s-pankki.fi/handelsbanken.

Nämä tuotteet ja palvelut eivät siirry Handelsbankenista S-Pankkiin:

 • Luottokorttisopimukset (Sis. Credit/Debit -yhdistelmäkorttien luottopuolen. Credit/Debit-yhdistelmäkortit korvataan S-Pankin Visa Debit -kortilla)
 • Verkkopankkisopimukset
 • Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelut ml. arvo-osuustilit
 • Valuuttatilit

Nämä palvelut tulevat päättymään Handelsbankenissa ja saat niistä Handelsbankenilta lisätietoja erikseen kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin. Saat lisätietoja myös S-Pankin tarjoamista maksukorteista ennen asiakkuutesi siirtoa.

Pankin vaihtaminen S-Pankkiin ennen tuotteiden siirtymistä ei ole välttämätöntä, mutta se on mahdollista koska tahansa. Huomioithan, että tällöin kyseessä on normaali S-Pankin asiakkuuden avaus, jossa sinulle avataan uudet palvelut S-Pankkiin. Jos asiakkuutesi Handelsbankenissa edelleen jatkuu, siirtyvät esim. siellä olevat tilit ja Debit-kortit S-Pankkiin kaupan toteutuksen aikataulussa. Handelsbankenissa olevien tuotteiden siirtoa ei siis ole mahdollista nopeuttaa.

Mistä tahansa pankista siirtyvien asiakkaiden ohjeet S-Pankkiin siirtymiseen löytyvät S-Pankin verkkosivuilta: s-pankki.fi/tuleasiakkaaksi

Tili- ja debit-korttisopimuksesi siirtyvät S-Pankkiin ja voit halutessasi pyytää niitä S-Pankilta kaupan toteutumisen jälkeen. Sopimusten siirrossa saattaa kuitenkin olla viivettä. Jos haluat, että sopimuksesi on saatavilla heti kaupan toteuduttua, sinun kannattaa tallettaa sopimukset itsellesi jo nyt.

S-Pankkiin avataan Handelsbankenin nykyisiä tilisopimuksiasi vastaava määrä tilejä ja tilinumerosi vaihtuvat. S-Pankki lähettää Handelsbankenista siirtyville asiakkaille tiedon uusista tilinumeroista ja ohjeet käytännön toimenpiteistä syksyllä 2024.

Jos vastustat tili- ja debit -korttisopimusten siirtoa, sopimukset pysyvät toistaiseksi voimassa Handelsbankenissa, mutta kuitenkin irtisanotaan erillisen aikataulun mukaisesti, sillä Handelsbanken on ilmoittanut vetäytyvänsä Suomesta.

Huomioithan kuitenkin, että kaupan toteutumishetkellä Handelsbankenissa olevat lainat ja rahastosäilytykset sekä varainhoitosopimukset siirretään S-Pankkiin, vaikka vastustaisit tili- ja korttisopimusten siirtoa.

Kortit, tilit ja maksaminen

Tilisopimuksesi Handelsbankenissa jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Tilisopimukset siirretään aikanaan asiakkuudestasi riippuen joko S-Pankkiin tai Oma Säästöpankkiin. S-Pankki perustaa siirtoa varten uudet tilit S-Pankin tiliehtojen mukaisesti.

Handelsbanken on huhtikuussa lähettänyt S-Pankkiin siirtyville henkilöasiakkailleen tietoa palveluiden, kuten tilien siirrosta, uusista sopimusehdoista ja hinnoista. Viestit on lähetetty kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin. Olethan tarvittaessa yhteydessä Handelsbankenin asiakaspalveluun.

Syksyllä 2024 saat myös S-Pankilta lisätietoa ja ohjeistuksia siirtyviin palveluihin liittyen.

Arvopapereiden säilytyspalvelut mukaan lukien arvo-osuustilit eivät siirry S-Pankille. Nämä palvelut tulevat päättymään Handelsbankenissa. Lisätietoja Handelsbankenin verkkosivuilta: handelsbanken.fi/nordnet.

Näin Handelsbankenin tilit muuttuvat:

 • Käyttötilit ja Perusmaksutilit ovat S-Pankissa S-Tilejä.
 • Tuottotili on S-Pankissa S-Tili.
 • Sijoitustili on S-Pankissa S-Tuottotili.
 • Sijoitustalletus on S-Pankissa S-Määräaikaistili.
 • Varainhoitotili on S-Pankissa Sijoitustili.
 • Handelsbankenin ASP-tili on myös S-Pankissa ASP-tili.

Handelsbankenin tileillä olevat varat siirretään S-Pankkiin avattaville uusille tileillesi automaattisesti.

Saat tietää siirron tarkan päivän hyvissä ajoin.

ASP-tilisi sekä tiedot kertyneistä vuosineljänneksistä siirtyvät Handelsbankenista S-Pankkiin. Voit jatkaa säästämistä tilillesi normaalisti.

ASP-tileihin sovelletaan S-Pankin Asuntosäästösopimuksen yleisiä sopimusehtoja ja lisäkorko maksetaan S-Pankin ehtojen mukaisesti. Nykyinen lisäkorko S-Pankin
ASP-tileillä on 4 %.

Tilien koronmäärittely muuttuu tilien siirryttyä S-Pankkiin. Tilin korko perustuu jatkossa S-Pankin prime-korkoon (S-Prime) ja tilituotekohtaiseen marginaaliin. S-Prime -korko on S-Pankin hallinnoima viitekorko. Viitekoron muuttuessa tilin korko muuttuu yhtä monta prosenttiyksikköä sinä päivänä, jolloin primekoron muutos tulee voimaan. S-Prime -korko on tällä hetkellä 2,50 % (2.4.2024). Edellisen kerran S-Prime-korkoa on muutettu 12.10.2023. Voit katsoa tilien tuotekohtaiset marginaalit ja S-Pankin prime-koron kulloinkin voimassa olevan tason osoitteesta s-pankki.fi, etusivun alalaidasta kohdasta ”Viitekorkomme”.

Handelsbankenin määräaikaiset sijoitustalletukset muuttuvat S-Pankin S-Määräaikaistileiksi ja Handelsbankenin kanssa sopimasi korko säilyy ennallaan talletuksen erääntymispäivään saakka.

ASP-tileihin sovelletaan S-Pankin Asuntosäästösopimuksen yleisiä sopimusehtoja ja lisäkorko maksetaan S-Pankin ehtojen mukaisesti. Nykyinen lisäkorko S-Pankin ASP-tileillä on 4 %.

Kyllä, tiliehtosi tulevat muuttumaan. Handelsbanken on lähettänyt huhtikuussa henkilöasiakkailleen kirjeitse ja Handelsbankenin verkkopankkiin lisätietoa siirtyviin palveluihin liittyvistä käytännön asioista, kuten siirron jälkeen sovellettavista ehdoista sekä vaadittavista toimenpiteistä. Olethan tarvittaessa yhteydessä Handelsbankenin asiakaspalveluun.

Kyllä, tilinumerosi tulee muuttumaan. Lähetämme sinulle tiedon uudesta tilinumerostasi sekä tarkemmat ohjeet palveluiden käyttöönotosta ennen kaupan toteutumista.

Eivät. Avaamme sinulle S-Pankkiin uudet tilit, joiden tiedoissa ei tule näkymään vanhan tilisi tilitapahtumia.

Kaupan toteutumiseen saakka näet Handelsbankenin tilisi tapahtumat Handelsbankenin verkkopankissa, ja voit halutessasi tallentaa tiedot itsellesi.

Kyllä, myös S-Pankki toimittaa paperisen tiliotteen asiakkailleen. Kotiin postitettu paperinen tiliote on maksullinen, kun taas verkkotiliote on maksuton. Kun asiakkuutesi on siirtynyt S-Pankkiin, voit milloin tahansa vaihtaa maksuttomaan verkkotiliotteeseen. Muutoksen voit tehdä tällöin omassa verkkopankissasi tai ottamalla asiakaspalveluumme yhteyttä.

Kyllä. Handelsbankenin tilisi siirtyvät S-Pankkiin, vaikka sinulla olisi jo vastaavia palveluita S-Pankissa. S-Pankkiin avataan Handelsbankenin nykyisiä tilisopimuksiasi vastaava määrä tilejä. Tilinumerot vaihtuvat.

S-Pankki lähettää Handelsbankenista siirtyneille asiakkaille tiedon uusista tilinumeroista ja ohjeet käytännön toimenpiteistä syksyllä 2024.

Handelsbankenin määräaikaiset sijoitustalletukset muuttuvat S-Pankin S-Määräaikaistileiksi ja Handelsbankenin kanssa sopimasi korko säilyy ennallaan talletuksen erääntymispäivään saakka. Määräaikaisen talletuksen erääntyessä talletus maksetaan S-Pankin tilille. S-Pankki tarjoaa myös mahdollisuuden uusia määräaikaisen talletuksen S-Pankin ehdotuksen mukaisesti.

Voit edelleen käyttää Handelsbankenin korttejasi tavalliseen tapaan.

Nykyiset tiliin liitetyt Handelsbankenin pankkikortit (Debit- ja Online Debit -kortit sekä Credit/Debit -kortit) korvataan S-Pankin Visa Debit-korteilla. Korttisi käyttörajat (osto, nosto ja maantieteelliset) eivät siirry automaattisesti uudelle kortillesi. Voit muuttaa S-Pankin korttisi oletusarvoisia rajoja myöhemmin itsellesi sopivaksi S-mobiilissa, S-Pankin verkkopankissa tai S-Pankin asiakaspalvelupisteillä.

Huomaathan, että nykyisen luottokorttisi tai Credit/Debit -korttisi luottopuoli ei kuitenkaan siirry S-Pankille.

Saat tarkemmat tiedot ja ohjeet uusien S-Pankin korttien käyttöönotosta hyvissä ajoin ennen kaupan toteutumista. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024. Kaupan toteutumisen jälkeen Handelsbankenin kortit lopetetaan.

Luottokorttisopimuksesi (sisältäen Credit/Debit-kortin luottopuolen) eivät siirry Handelsbankenilta S-Pankille. Credit/Debit-yhdistelmäkortti korvataan S-Pankin Visa Debit-kortilla. Luottokorttisopimukset Handelsbankenissa tullaan irtisanomaan vuoden 2024 aikana. Handelsbanken lähettää tästä luottokorttiasiakkailleen lisätietoa.

Halutessasi voit hakea uutta luottokorttia S-Pankista. Jos olet jo S-Pankin asiakas, voit hakea luottokorttia verkkopankin tai S-mobiilin kautta. Siirtyviä asiakkaita suositellaan hakemaan luottokorttia vasta lähempänä kaupan toteutumista. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Koska luottokorttisopimuksesi eivät siirry Handelsbankenilta S-Pankille, saat S-Pankilta Visa Debit-kortin vastaamaan Handelsbankenin Credit/Debit -yhdistelmäkorttisi Debit-puolta.

Saat tarkemmat ohjeet uuden korttisi käyttöönotosta hyvissä ajoin ennen kaupan toteutumista. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Halutessasi voit hakea uutta luottokorttia S-Pankista. Jos olet jo S-Pankin asiakas, voit hakea luottokorttia verkkopankin tai S-mobiilin kautta. Siirtyviä asiakkaita suositellaan hakemaan luottokorttia vasta lähempänä kaupan toteutumista. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

S-Pankissa debit- ja luottokorttiehdot ovat esitettynä samassa dokumentissa eli S- luottokortin ehdot ovat osa korttiehtojen kokonaisuutta.

Luottokorttisi (sisältäen Credit/Debit-kortin luottopuolen) ei kuitenkaan siirry S-Pankille. Credit/Debit-yhdistelmäkorttisi Debit-puoli korvataan S-Pankin Visa Debit-kortilla. Luottokorttisopimukset Handelsbankenissa tullaan irtisanomaan vuoden 2024 aikana. Handelsbanken lähettää tästä luottokorttiasiakkailleen lisätietoa.

Halutessasi voit hakea uutta luottokorttia S-Pankista. Jos olet jo S-Pankin asiakas, voit hakea luottokorttia verkkopankin tai S-mobiilin kautta. Siirtyviä asiakkaita suositellaan hakemaan luottokorttia vasta lähempänä kaupan toteutumista. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Jos olet jo S-Pankin asiakas, voit hakea luottokorttia verkkopankin tai S-mobiilin kautta. Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyviä asiakkaita suositellaan hakemaan luottokorttia vasta lähempänä kaupan toteutumista. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Luottokorttisopimuksesi (sisältäen Credit/Debit-kortin luottopuolen) eivät siirry Handelsbankenilta S-Pankille, joten halutessasi voit hakea luottokorttia S-Pankista erikseen. Asiakkuuksien siirtymistä S-Pankkiin valmistellaan vasta kevään aikana, eikä S-Pankilla ole vielä tietoa, ketkä Handelsbankenin asiakkaat ovat siirtymässä S-Pankkiin. Luottokorttihakemuksen käsittely perustuu pankin tekemään kokonaisarvioon.

Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyviä asiakkaita suositellaan hakemaan luottokorttia vasta lähempänä kaupan toteutumista, jonka odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024. Jos olet kuitenkin jo hakenut luottokorttia S-Pankista ja saanut kielteisen päätöksen, voit halutessasi pyytää hakemuksesi uudelleen käsittelyä lähettämällä meille verkkoviestin tai olemalla yhteydessä S-Pankin asiakaspalveluun puhelimitse. Voit myös tehdä uuden hakemuksen lähempänä kaupan toteutumista ja asiakkuutesi siirtymistä S-Pankkiin.

S-Pankilla ei ole Platinum-korttia lisäpalveluilla. S-Pankissa lisäpalvelut kuuluvat S-Pankki Visa Private -korttiin. Kortti edellyttää Private-asiakkuutta. Tulet saamaan myöhemmin tietoa asiakkuudestasi S-Pankissa lähempänä palveluidesi siirtoa. Siirron odotetaan tapahtuvan marras-joulukuussa 2024.

Lisätietoa Private-asiakkuudesta saat s-pankki.fi/private-banking

Voit käyttää kaikkia korttejasi toistaiseksi tavalliseen tapaan. Kaikki debit-korttisopimuksesi siirtyvät S-pankille ja korvataan S-pankin Visa Debit -korteilla. Myös kortin numero ja tunnusluku muuttuvat.

Saat meiltä tarkemmat tiedot ja ohjeet uusien S-Pankin korttien käyttöönotosta ennen palveluidesi siirtymistä.

Kaupan ja palveluiden siirtymisen odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024. Kaupan toteutumisen jälkeen Handelsbankenin kortit lopetetaan.

Saat uuden Debit-kortin S-Pankista hyvissä ajoin ennen kaupan toteutumista.

Saat meiltä tarkemmat ohjeet uusien palveluiden käyttöönotosta ennen palveluiden siirtymistä.

S-Pankissa täysi-ikäinen asiakas voi hakea luotollista korttia henkilökohtaisesti tai yhteisvastuullisena. Molemmat kortinhaltijat ovat luotollisissa yhteisvastuullisissa korteissa velallisia, eli vastaavat yhdessä luotosta. Tämän vuoksi S-Pankissa ei ole mahdollista saada luotollista korttia alaikäiselle. Suosittelemme, että asiakkaat hakevat henkilökohtaiset luottokortit, jolloin luoton muutosmahdollisuudet ovat joustavammat. Mikäli useampi henkilö haluaa käyttää samaa pankkitiliä, voi S-Pankin Visa Debit -kortin liittää toisen henkilön pankkitiliin käyttöoikeuden perusteella. Visa Debit -kortit ovat aina henkilökohtaisia.

Jos olet jo S-Pankin asiakas, voit hakea henkilökohtaista luottokorttia verkkopankin tai S-mobiilin kautta. Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyviä asiakkaita suositellaan hakemaan luottokorttia vasta lähempänä kaupan toteutumista, jonka odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Mikäli et ole asiakasomistaja, saat meiltä S-Pankki Visa Debit -kortin. Kortilla ei voi kerryttää Bonusta eikä maksutapaetua.

Huomioithan, että ilman asiakasomistajuutta S-Pankin Visa Debit -kortti on maksullinen ja siitä veloitetaan 2,5 euron kuukausimaksu.

Asiakkuuden sujuvan siirtymisen varmistamiseksi S-Pankki tarjoaa kuitenkin debit-kortin myös muille kuin asiakasomistajille ilman kuukausimaksua asiakkuuden siirtymisestä alkaen toukokuuhun 2025 saakka. S-ryhmän asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville debit-kortti on maksuton myös tämän jälkeen.

Saat uuden kortin ja sen tunnusluvun postitse kotiosoitteeseesi. Turvallisuussyistä kortti ja kortin tunnusluku toimitetaan erillisinä lähetyksinä. Saat meiltä tarkemmat ohjeet uusien palveluiden käyttöönotosta ennen palveluiden siirtymistä.

Kyllä muuttuu. Saat uuden kortin ja sen tunnusluvun postitse kotiosoitteeseesi turvallisuussyistä erillisinä lähetyksinä. Saat meiltä tarkemmat ohjeet uusien palveluiden käyttöönotosta ennen palveluiden siirtymistä.

Voit myöhemmin muuttaa tunnusluvun saamaasi korttiin, mutta kaupan toteutumishetkellä toimitettavaan S-Pankin korttiin tunnuslukua ei voi itse valita. Saat uuden kortin ja sen tunnusluvun postitse kotiosoitteeseesi turvallisuussyistä erillisinä lähetyksinä.

Saat meiltä tarkemmat ohjeet uusien palveluiden käyttöönotosta ennen palveluiden siirtymistä.

Saat uuden kortin ja sen tunnusluvun postitse kotiosoitteeseesi turvallisuussyistä erillisinä lähetyksinä. Saat meiltä tarkemmat ohjeet uusien palveluiden käyttöönotosta ennen palveluiden siirtymistä.

Uuden kortin tunnusluvun voi tarkistaa S-Pankin verkkopankista tai S-mobiilista palveluiden siirtymisen jälkeen. Saat meiltä tarkemmat ohjeet uusien palveluiden käyttöönotosta ennen palveluiden siirtymistä.

Avaamme sinulle uuden tilin korvaamaan Handelsbankenin tilisi, ja mikäli sinulla on siihen liitettynä Debit -kortti, avaamme sinulle tiliin liitetyn S-Pankin Visa Debit -kortin.

Palveluiden siirryttyä voit tarkistaa korttiin liitetyn tilisi S-Pankin verkkopankista tai S-mobiilista. S-Pankin verkkopankissa ja S-Mobiilissa sinun on mahdollista vaihtaa korttiisi liitettyä pankkitiliä.

Saat meiltä tarkemmat ohjeet uusien palveluiden käyttöönotosta ennen palveluiden siirtymistä.

Debit-korttisopimuksesi siirtyy kaupan toteutuessa S-Pankkiin. Tämä tarkoittaa, että jos sinulla on käytössäsi Handelsbankenin Debit-kortti, saat sen tilalle S-Pankin Visa Debit-kortin, eli toisen maksukortin olemassa olevan S-Pankin maksukortin rinnalle.

Voit myös vaihtaa kortteihisi liitettyä pankkitilinumeroa verkkopankissa tai S-mobiilissa kaupan toteutumisen jälkeen, jos haluatkin liittää nykyisen S-Pankin korttisi Handelsbankenista siirtyvään tiliin.

Voit halutessasi vastustaa korttisopimuksesi siirtoa. Handelsbanken on lähettänyt henkilöasiakkailleen ohjeet siirron vastustamisesta huhtikuussa kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin.

Nykyisen Handelsbankenin korttisi rajat eivät siirry S-Pankin kortille. Voit muuttaa S-Pankin korttisi oletusarvoisia rajoja myöhemmin itsellesi sopiviksi S-mobiilissa, S-Pankin verkkopankissa tai S-Pankin asiakaspalvelupisteellä.

Saat meiltä tarkemmat ohjeet uusien palveluiden käyttöönotosta ennen palveluiden siirtymistä.

Nykyisen Handelsbankenin korttisi maantieteelliset käyttöalueet eivät siirry S-Pankin kortille. Kortin käyttöalueen voit muuttaa S-Pankin verkkopankissa, S-mobiilissa tai S-Pankin asiakaspalvelupisteellä palveluiden siirtymisen jälkeen. Saat meiltä ohjeet uusien palveluiden käyttöönotosta ennen palveluiden siirtymistä.

Nykyiset e-laskusopimuksesi eivät siirry S-Pankkiin. Saat meiltä myöhemmin tarkemmat ohjeet e-laskutilausten tekemiseen ja muihin maksupalveluihin S-Pankissa.

Handelsbankenissa olevat talletuksesi kuuluvat tällä hetkellä Ruotsin talletussuojan piiriin. Kaupan toteutumisen yhteydessä S-Pankille siirtyvät talletukset korvataan jatkossa Suomen talletussuojarahastosta. Talletussuojat ovat Suomessa ja Ruotsissa hyvin samankaltaiset, ja kattavat asiakkaan korvauskelpoiset talletukset samassa pankissa 100 000 euroon asti.

Osio otsikolla verkkopankki-mobiilipankki

Verkkopankki ja mobiilipankki

Handelsbankenin nykyisiin palveluihin ja asiointiin liittyen voit olla yhteydessä Handelsbankeniin.

Tarkemmat ohjeet ja lisätietoa uusien palveluidesi, mukaan lukien verkkopankkitunnusten, käyttöönotosta S-Pankissa saat ennen palveluidesi siirtymistä.

S-Pankin verkkopankkiin ei ole mahdollista kirjautua Handelsbankenin tunnuksilla. S-Pankin verkkopankkiin kirjautumiseen tarvitset S-Pankin verkkopankkitunnukset. Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyvät asiakkaat saavat S-Pankista lisätietoja palveluiden käyttöönotosta, kuten verkkopankkisopimuksen avaamisesta, ennen palveluiden siirtymistä, jonka odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Jos olet jo ennestään S-Pankin asiakas ja sinulla on verkkopankkisopimus S-Pankissa ja S-Pankin verkkopankkitunnukset käytössäsi, et tarvitse uusia verkkopankkitunnuksia. Näet automaattisesti uudet tilit S-Pankin verkkopankissa Handelsbankenin asiakkuutesi siirtymisen jälkeen.

Handelsbankenin verkkopankkisopimukset eivät siirry kaupan toteutumisen yhteydessä S-Pankkiin, vaan sinun tulee hakea S-Pankin verkkopankkitunnuksia. Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyvät asiakkaat saavat S-Pankista lisätietoja palveluiden käyttöönotosta, kuten verkkopankkisopimuksen avaamisesta, ennen palveluiden siirtymistä, jonka odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Osio otsikolla lainat

Lainat (esim. asunto- tai opintolaina)

Handelsbankenin lainasi siirtyy S-Pankkiin, kun kauppa aikanaan toteutuu. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun 2024 vaihteessa. Handelsbanken on lähettänyt asiakkaille, joita muutos koskee huhtikuussa lisätietoa mm. sopimusehtoihin ja lainoihin liittyen kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin.

Euribor-viitekorkoon sidotut lainat siirtyvät nykyisin ehdoin, vakuuksin ja takauksin S-Pankille. Siirtyvien lainojen korkomarginaalit säilyvät myös nykyisellään. Handelsbanken Prime -sidonnaisiin lainoihin tulee muutoksia, joista asiakkaat, joita muutos koskee voivat lukea lisätietoa kirjeen ja verkkopankkiviestin mukana tulleesta liitteestä.

Lainasi takaisinmaksua kuoleman varalta turvaava riskihenkivakuutus pysyy voimassa normaalisti. Kaupan toteutumisen yhteydessä vakuutuksenantajasi vaihtuu, ja uusi vakuutuksenantajasi tulee olemaan Henki-Fennia.

Vakuutuksesi siirtyy Henki-Fennialle ja lainasi S-Pankkiin, eikä sinun tarvitse tehdä lainaturvavakuutukseesi muutoksia. Vakuutusyhtiöllä on vastuu pitää lainaasi sidottu vakuutus voimassa, vaikka laina siirtyy toiseen pankkiin.

Opintolainasi siirtyy S-Pankille kaupan toteutumisen yhteydessä. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024. Jos opintolainallasi on Handelsbanken Prime -korko tai opintolainasi on lyhennysvaiheessa, sen viitekoroksi S-Pankissa tulee S-Prime. 

Jos et ole aloittanut opintolainasi lyhentämistä, viitekorko S-Pankissa on Euribor 3 kk. Koron tarkistuspäivä muuttuu, viitekorko tarkistetaan maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun 15. päivä. Jos sinulle aiheutuu ylimääräisiä kustannuksia koron tarkistuspäivän muuttamisesta ensimmäisen korontarkistuspäivän yhteydessä, S-Pankki hyvittää sinulle tästä aiheutuneen kulun maksamalla korvauksen S-Pankissa olevalle tilillesi. Handelsbanken on lähettänyt huhtikuussa tarkempaa tietoa asiakkaille, joilla on opintolaina. Saat viestistä lisätietoa muutoksen vaikutuksesta opintolainaasi. 


S-Pankkiin siirtymisen jälkeen opintolainan nostot, korotukset ja muutokset sekä uuden opintolainan haku hoituvat S-Pankin verkkopankin kautta. Saat hyvissä ajoin lisätietoja verkkopankkisopimuksen avaamisesta S-Pankissa. 

Lainasi veloitukset hoituvat kaupan toteutumisajankohtaan saakka Handelsbankenissa kuten tähänkin saakka.

Handelsbankenissa oleva lainanhoitotilisi ja sen varat siirtyvät kaupan toteutumisen yhteydessä S-Pankkiin eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Huomioithan kuitenkin, että lainasi lainanhoitotilin tilinumero tulee muuttumaan. Huomaathan myös, että lainan lyhennys kirjautuu S-Pankissa näkyviin tilitapahtumiin heti, mutta lainan tietoihin pienellä viiveellä ja näkyy yleensä lyhennystä seuraavana arkipäivänä.

S-Pankissa lainojen erä muodostuu eräpäivää edeltävänä yönä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos teet lainalle maksusuorituksen eräpäivää ennen, suoritus kirjautuu automaattisesti lainalle ylimääräisenä suorituksena, ellei lainalla ole viiveitä, eikä se täten kohdistu tulevaan kuukausierään.

Kyllä.

Jos olet sopinut lainallesi lyhennysvapaata Handelsbankenin kanssa, tämä tieto siirtyy lainasi siirron yhteydessä myös S-Pankkiin. Tämä tarkoittaa sitä, että Handelsbankenin kanssa sopimasi lyhennysvapaa jatkuu sellaisenaan.

Euribor -viitekorkoon sidotut lainat siirtyvät S-Pankkiin nykyisin ehdoin.

Handelsbanken-Prime-viitekorkoon sidottujen lainojen viitekoroksi muuttuu S-Prime kaupan toteutumisen yhteydessä. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Handelsbanken Prime -korkoon sidotut lainat siirtyvät S-Pankin Prime -korkoon siirron yhteydessä. S-Prime -korko 2.4.2024 on 2,50 %, edellisen kerran S-Prime-korkoa on muutettu 12.10.2023. S-Primen tämänhetkisen koron voit tarkistaa S-Pankin verkkosivuilta s-pankki.fi, etusivun alalaidasta kohdasta ”Viitekorkomme”.

Handelsbankenin kanssa sopimasi kiinteä korko säilyy ennallaan sopimuksesi mukaisesti.

Muutoksella ei ole vaikutusta lainasi korkomarginaaliin. Handelsbankenin kanssa sopimasi marginaali säilyy lainallasi ennallaan.

Ei voi. Uudessa pankissa ei voi yksipuolisesti muuttaa lainasopimusten ehtoja. Luoton korko voi sopimussuhteen aikana muuttua vain ennalta sovituissa tilanteissa, esimerkiksi viitekoron arvon muuttuessa. Palvelumaksuja pankki taas voi muuttaa lain mukaisesti, eikä asiakkuuden siirtyminen toiseen pankkiin sinänsä muuta tilannetta. 

Pantatut vakuudet siirtyvät S-Pankille lainan siirron yhteydessä. Vakuuksien siirto ei vaadi sinulta toimenpiteitä.

Euribor-viitekorkoon sidotut lainat siirtyvät S-Pankkiin nykyisin ehdoin.

Handelsbanken-Prime -viitekorkoon sidottujen lainojen viitekoroksi muuttuu S-Prime kaupan toteutumisen yhteydessä. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Huomaathan, että Handelsbankenin luottokortit ja luotolliset tilit eivät siirry kaupan yhteydessä S-Pankkiin.

Handelsbanken Suomen sijoitus- ja varainhoitoliiketoiminta myydään S-Pankille. Kaupan toteutumisen jälkeen voit hoitaa rahasto-omistuksiisi liittyviä asioita S-Pankissa. Rahasto-omistuksiisi ei tule muutoksia. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024. Siihen saakka Handelsbanken palvelee sinua nykyiseen tapaan, ja voit olla yhteydessä tuttuun yhteyshenkilöösi Handelsbankenissa.

Handelsbankenin Suomen toimintojen myynti ei vaikuta rahastojesi hoitamiseen ja hallinnointiin, jotka jatkuvat Handelsbankenin rahastoyhtiössä Ruotsissa. Kun kauppa on toteutunut voit tehdä toimeksiantoja Handelsbanken rahastoihisi S-Pankin kautta Suomessa joko S-Pankin verkkopankissa tai konttorissa.

Osio otsikolla asiakaspalvelu-konttorit

Asiakaspalvelu ja konttorit

Handelsbankenin konttorit siirtyvät kaupan toteutuessa S-Pankille lukuun ottamatta Munkkiniemen, Kalasataman, Pasilan ja Aviapoliksen konttoreita pääkaupunkiseudulla.

Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyvät asiakasvastaavat jatkavatasiakkaidensa yhteyshenkilönä, ja näin voit jatkaa asiointia tutun konttorin ja yhteyshenkilön kanssa.

S-Pankki kertoo lisää palveluistaan ja yrityskaupan vaikutuksesta asiointiisi lähempänä asiakkuutesi siirtymistä.

Handelsbanken palvelee sinua toistaiseksi nykyiseen tapaan. Handelsbankenin asiakkaana voit olla yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi, kuten tähänkin asti.

Kaupan toteutuessa merkittävä osa Handelsbankenin henkilöstöstä siirtyy S-Pankin palvelukseen. Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyvät asiakasvastaavat jatkavat asiakkaidensa yhteyshenkilöinä. 

Handelsbankenin asiakkaiden palvelu jatkuu toistaiseksi ennallaan omassa pankissa. Handelsbankenin asiakkuuteen liittyviä asioita ei voi hoitaa S-Pankin palvelupisteillä.

Asiakaspalvelu jatkuu kummassakin pankissa toistaiseksi ennallaan. Jos kysymyksesi liittyy S-Pankin palveluihin, S-Pankin asiakaspalvelu auttaa sinua. Jos kysymyksesi liittyy Handelsbankenin palveluihin, olethan yhteydessä Handelsbankenin asiakaspalveluun.

Varainhoitosi jatkuu normaalisti Handelsbankenissa, kunnes kauppa toteutuu. Jos sinulla on varainhoitosopimus Handelsbankenissa, se siirtyy S-Pankille. Handelsbankenin varainhoitajasi on sinuun yhteydessä siirtoon liittyen.

Handelsbanken on päivittänyt konsultoivan ja täyden valtakirjan omaisuudenhoidon ehtojaan valmistellakseen palveluiden siirtoa. Handelsbanken on lähettänyt huhtikuussa muutoksista tietoa asiakkaille, joita ne koskevat.

Jos sinulla on Handelsbankenissa varainhoitosopimus tai olet Handelsbankenin Private Banking -asiakas, niin tulet siirtymään S-Pankin Private Banking -asiakkaaksi kaupan toteutumisen yhteydessä. Siirron odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Yleistä tietoa Private-asiakkuudesta ja lisäpalveluiden myöntämisen edellytyksistä S-Pankissa saat s-pankki.fi/private-banking.

Private Banking -palvelusi jatkuvat toistaiseksi tavalliseen tapaan. Mikäli sinulla on kysyttävää palveluihisi tai S-Pankkiin siirtymiseen liittyen voit olla yhteydessä Private Bankeriisi Handelsbankenissa.

Jos sinulla on Handelsbankenissa varainhoitosopimus tai olet Handelsbankenin Private Banking -asiakas, niin tulet siirtymään S-Pankin Private Banking -asiakkaaksi kaupan toteutumisen yhteydessä. Siirron odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024. Yleistä tietoa Private-asiakkuudesta ja lisäpalveluiden myöntämisen edellytyksistä S-Pankissa saat s-pankki.fi/private-banking.

S-Pankissa Private Visa -kortti edellyttää Private -asiakkuutta. Lisätietoja S-Pankin Private-asiakkuudesta saat S-Pankin yksityispankkiireilta. Yleistä tietoa Private-asiakkuudesta S-Pankissa saat s-pankki.fi/private-banking.

Tulet saamaan myöhemmin tietoa asiakkuudestasi S-Pankissa lähempänä palveluidesi siirtoa. Siirron odotetaan tapahtuvan marras-joulukuussa 2024.

Osio otsikolla yritys

Yritysasiakkaat

S-Pankin pääpankkiasiakkaiksi siirtyvät yritysasiakkaat

Yrityksenne varainhoidon palvelu jatkuu normaalisti Handelsbankenissa, kunnes kauppa toteutuu. Jos yrityksellänne on varainhoitosopimus Handelsbankenissa, se siirtyy S-Pankille. Handelsbankenin varainhoitaja on teihin yhteydessä siirtoon liittyen.

Handelsbanken on päivittänyt konsultoivan ja täyden valtakirjan omaisuudenhoidon ehtojaan valmistellakseen palveluiden siirtoa. Handelsbanken on lähettänyt toukokuussa muutoksista tietoa asiakkaille, joita ne koskevat.

Handelsbanken on toukokuussa 2024 lähettänyt lisätietoa pankkipalveluihin liittyvistä asioista sekä siirron jälkeen sovellettavista ehdoista ja hinnoista niille yritysasiakkailleen, joita muutos koskee.

Jos hyväksyt tilisopimustenne siirron S-Pankille, sinun ei juuri nyt tarvitse tehdä mitään.

Jos vastustat tilisopimustenne siirtoa, siitä tulee ilmoittaa Handelsbankenille viimeistään 20.7.2024. Tämän päivämäärän jälkeen Handelsbanken aloittaa siirron valmistelut ja toimittaa S-Pankille tietoa yrityksestänne, sen edustajista ja tosiasiallisista edunsaajista sekä yrityksenne sopimuksista Handelsbankenissa, jotta palvelut ovat käytössänne kaupan toteutumishetkellä.

Jos vastustat tilisopimustenne siirtoa, edellä mainitut sopimukset pysyvät voimassa Handelsbankenissa. Sopimukset kuitenkin irtisanotaan erillisen aikataulun mukaisesti, sillä Handelsbanken on ilmoittanut vetäytyvänsä Suomesta.

Huomioithan kuitenkin, että kaupan toteutumishetkellä Handelsbankenissa olevat lainat ja rahastosäilytykset sekä varainhoitosopimukset siirretään S-Pankkiin.

Handelsbankenin asiakkaat siirtyvät S-Pankille vasta kaupan toteuduttua. Siirron odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Handelsbanken on toukokuussa 2024 lähettänyt lisätietoja pankkipalveluihin liittyvistä asioista sekä siirron jälkeen sovellettavista ehdoista ja hinnoista niille yritysasiakkailleen, joita muutos koskee.

Yrityksen rahasto-omistuksiin ei tule muutoksia. Rahastojen säilytys ja siihen liittyvä sijoituspalvelu- ja säilytyssopimus siirtyvät S-Pankkiin. Siirron jälkeen yritysasiakas voi hallita Handelsbanken-rahastojaan S-Pankin kautta.

Varainhoitosopimukset siirtyvät S-Pankkiin. Handelsbankenin varainhoitaja on yhteydessä varainhoitoasiakkaisiin ennen asiakkuuden siirtoa.

Kaupan toteutumisen jälkeen rahastosäilytykseen ja kaupankäyntiin sovelletaan S-Pankin sijoituspalvelusopimuksen ehtoja sekä varainhoitosopimuksiin S-Pankin vastaavia varainhoitosopimusten ehtoja. S-Pankki lähettää lisätietoja rahastojen sekä sijoituspalvelu- ja varainhoitosopimusten siirrosta sekä S-Pankin ehdoista syksyn aikana.

Voit halutessasi vastustaa tilisopimustenne siirtoa S-Pankkiin. Jos haluat vastustaa tilisopimusten siirtoa, voit ilmoittaa siitä Handelsbankenille konttorissa tai osoitteessa handelsbanken.fi/s-pankki/vastustus. Ilmoitus tulee tehdä viimeistään 20.7.2024. Tämän jälkeen Handelsbanken aloittaa valmistelut toimittamalla S-Pankille tietoa yrityksestäsi, sen edustajista ja tosiasiallisista edunsaajista sekä yrityksesi sopimuksista Handelsbankenissa, jotta pankkipalvelunne voidaan siirtää S-Pankille ja palvelut ovat käytössänne kaupan toteutumishetkellä. Kaupan odotetaan toteutuvan marras–joulukuun vaihteessa 2024.

Huomioithan kuitenkin, että kaupan toteutumishetkellä Handelsbankenissa olevat lainat ja rahastosäilytykset sekä varainhoitosopimukset siirretään S-Pankkiin, vaikka vastustaisit tilisopimusten siirtoa.

S-Pankkiin siirtyvät Handelsbankenin yritysasiakkaat, joiden koko asiakkuus siirtyy S-Pankkiin sekä Oma Säästöpankkiin siirtyvät yritysasiakkaat, joiden rahasto-omistukset tai varainhoitosopimus siirtyy S-Pankkiin ovat saaneet Handelsbankenista toukokuussa 2024 tietoa muutoksesta ja sen vaikutuksesta pankkipalveluihin. Viestit on lähetetty kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin. Mikäli sinulla on kysyttävää niin voit olla yhteydessä Handelsbankenin asiakaspalveluun.

S-Pankki ohjeistaa uusiin tileihin ja palveluihin liittyvistä käytännön asioista ja verkkopankkisopimusten avaamisesta S-Pankkiin syksyllä 2024. Pyrimme yhdessä Handelsbankenin kanssa tekemään siirtymästä mahdollisimman sujuvan.

Ei voi. Vain henkilöasiakkaat voivat liittyä S-Pankin asiakasomistajaksi.

S-Pankin henkilöasiakkaille, jotka ovat S-ryhmän asiakasomistajia tai kuuluvat asiakasomistajatalouteen S-Pankin tarjoamat päivittäiset pankkipalvelut, eli tili, kortti, verkkopankkitunnukset sekä mobiilipankki S-mobiili ovat maksuttomia. Henkilöasiakkaalle asiakasomistajaksi liittyminen onnistuu lataamalla S-mobiili mobiililaitteen sovelluskaupasta tai siirtymällä asiakasomistajaksi liittymisen verkkopalveluun osoitteessa s-kanava.fi/liity. S-Pankin henkilöasiakas voi liittyä asiakasomistajaksi myös S-ryhmän toimipaikkojen Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki-pisteissä.

Tuotteiden ja palveluiden hinnoitteluun tulee muutoksia. Handelsbanken on lähettänyt toukokuussa yritysasiakkailleen, joita muutos koskee S-Pankin yritysasiakkaiden hinnaston, jonka avulla voi tutustua tarkemmin palveluiden hinnoitteluun.

S-Pankkiin siirtyvät Handelsbankenin tuotteet ja palvelut niillä yritysasiakkailla, joiden koko asiakkuus siirtyy S-Pankkiin:

 • Tilit (sis. Sijoitustalletus, Rahamarkkinatilit ja Prime-tilit)
 • Lainat vakuuksineen 
 • Rahastot  
 • Varainhoitosopimukset 

Nämä tuotteet ja palvelut eivät siirry Handelsbankenista S-Pankkiin niillä yritysasiakkailla, joiden koko asiakkuus (eli tilit, lainat ja varainhoito- ja sijoituspalvelut) siirtyy S-Pankkiin:

 • Verkkopankkisopimukset
 • Maksuliikennesopimukset
 • Maksuliikkeen aineistosiirtopalvelut (WebServices)
 • Yritystileihin liitetyt kortit
 • Rahahuoltosopimukset

Lisäksi valuuttatilit, tililuotot, pankkitakaukset, johdannaiset sekä Kansainväliset cash management -palvelut, kuten GlobalOn-Line, korkotukilainat sekä arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelut (ml. arvo-osuustilit) eivät siirry S-Pankkiin.

S-Pankki voi avata siirtyville yritysasiakkaille tili- ja maksuliikennepalveluita tarveperusteisesti.

Tilisopimuksesi Handelsbankenissa jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Saat lisätietoa yrityksesi tileihin liittyen Handelsbankenista. Ennen kaupan toteutumista voit olla yhteydessä tavalliseen tapaan yrityksesi asiakasvastaavaan Handelsbankenissa. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Näin Handelsbankenin tilit muuttuvat:

 • Rahamarkkinatilit ja Prime-tilit ovat S-Pankissa S-Yritystilejä.
 • Varainhoitotilit ovat S-Pankissa Sijoitustilejä.
 • Sijoitustalletus on S-Pankissa S-Määräaikaistili.

Tilien koronmäärittely muuttuu tilien siirryttyä S-Pankkiin. Tilin korko perustuu jatkossa S-Pankin prime-korkoon (S-Prime) tai Euribor 1 kk -korkoon. S-Prime -korko on S-Pankin hallinnoima viitekorko. S-Prime -korko on tällä hetkellä 2,50 % (14.5.2024) Edellisen kerran S-Prime-korkoa on muutettu 12.10.2023. Viitekoron arvo on saatavilla S-Pankin toimipaikoissa tai osoitteessa s-pankki.fi.

Handelsbanken lähettänyt toukokuussa yritysasiakkailleen, joita muutos koskee tietoa palveluiden keskeisistä muutoksista, kuten tilien siirrosta, uusista sopimusehdoista ja hinnoista. Viestit on lähetetty kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin. Kirjeestä löytyy tarkempaa tietoa myös yritystilien koronmäärittelystä.

S-Pankki lisää uuteen avattavaan tiliin käyttöoikeuden Handelsbankenista saadun tiedon perusteella. Yrityksen tilinomistajana teidän tulee tarkastaa asiakkuutenne siirtymisen jälkeen, että tilille myönnetty käyttöoikeus on sopivan laajuinen. Tili näkyy käyttöoikeutetun omassa S-Pankin verkkopankissa ja S-mobiilissa vain, jos tili liitetään maksutiliksi käyttöoikeutetun verkkopankkiin. Huomaattehan, että tilinomistajan on ilmoitettava kirjallisesti S-Pankille tilinkäyttöoikeuden muutoksista.

Yritystileihin liitetyt kortit eivät siirry S-Pankkiin. Handelsbanken lähettää erikseen tietoa yritysasiakkaille, joita asia koskee.

Handelsbankenin verkkopankkisopimukset eivät siirry kaupan toteutumisen yhteydessä S-Pankkiin, vaan yrityksenne tulee avata S-Pankkiin uusi verkkopankkisopimus. S-Pankki lähettää yrityksellesi tietoa sopimuksen avaamisesta syksyllä 2024.

Euribor-viitekorkoon sidotut lainat siirtyvät nykyisin ehdoin, vakuuksin ja takauksin S-Pankille, eikä teidän tarvitse tehdä mitään. Siirtyvien lainojen korkomarginaalit säilyvät nykyisellään.

Maksamisen palveluita koskevia sopimuksia ei siirretä S-Pankkiin. Saatte S-Pankilta tietoa S-Pankin maksamisen palveluista ja niiden käyttöönotosta syksyllä 2024.

S-Pankki ei tarjoa käteispalveluita yritysasiakkaille. Yritystililtä ei voi nostaa käteistä eikä tilille voi tallettaa käteistä.

Ennen kaupan toteutumista ja asiakkuuden siirtymistä S-Pankkiin voit tehdä muutoksia kuukausisäästöihisi ja purkaa rahastojen kuukausisäästösopimuksesi tavalliseen tapaan olemalla yhteydessä Handelsbankeniin. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Varainhoitajasi tulee olemaan sinuun yhteydessä ennen asiakkuutesi siirtoa S-Pankkiin. Mikäli sinulla on kysyttävää ennen siirtoa, voit myös itse olla yhteydessä varainhoitajaasi Handelsbankenissa.

Jos sinulla on kysyttävää asiakkuutesi siirtymiseen liittyen, voit olla yhteydessä Handelsbankeniin.

S-Pankkiin siirtyvät Handelsbankenin yritysasiakkaat, joiden koko asiakkuus siirtyy S-Pankkiin sekä Oma Säästöpankkiin siirtyvät yritysasiakkaat, joiden rahasto-omistukset tai varainhoitosopimus siirtyy S-Pankkiin ovat saaneet Handelsbankenista toukokuussa 2024 tietoa muutoksesta ja sen vaikutuksesta pankkipalveluihin. Viestit on lähetetty kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin.

Oma Säästöpankin pääpankkiasiakkaiksi siirtyvät yritysasiakkaat

Palvelusi jatkuvat toistaiseksi tavalliseen tapaan Handelsbankenissa. Oma Säästöpankkiin siirtyvät Handelsbankenin henkilö- ja yritysasiakkaat, joiden rahasto-omistukset tai varainhoitosopimus siirtyvät S-Pankkiin ovat saaneet toukokuussa 2024 Handelsbankenilta lisätietoa siirron vaikutuksista rahasto-omistusten hallinnointiin. Viestit on lähetetty kirjeitse ja Handelsbankenin verkkopankkiin. Mikäli sinulla on kysyttävää siirtoihin liittyen, voit olla yhteydessä Handelsbankeniin.

Tarvitset uuden verkkopankkisopimuksen sekä tilin Handelsbankeniin, jotta voit seurata rahasto-omistuksiasi, tehdä merkintöjä tai lunastuksia ja/tai jatkaa kuukausisäästämistä Handelsbanken-rahastoihin sen jälkeen, kun osa palveluistasi on siirtynyt Oma Säästöpankkiiin mutta ennen kuin rahasto-omistuksesi siirtyvät S-Pankkiin. Tätä varten sinun tulee ottaa yhteyttä Handelsbankenin asiakasvastaavaasi 15.8. mennessä. Uudet sopimukset ovat maksuttomia.

Osa palveluistasi – kuten tili- ja verkkopankkisopimukset – siirtyy Oma Säästöpankkiin (OmaSp) 1.9.2024. Rahasto-omistuksesi ja niihin liittyvä sijoituspalvelu- ja säilytyssopimus siirtyvät puolestaan S-Pankkiin Handelsbankenin ja S-Pankin välisen liiketoimintakaupan toteutuessa. Kaupan arvioidaan toteutuvan marras–joulukuun vaihteessa.

Jos haluat seurata rahasto-omistuksia, tehdä merkintöjä tai lunastuksia ja/tai jatkaa kuukausisäästämistä Handelsbanken-rahastoihin syys-marraskuun aikana, tarvitset uuden verkkopankkisopimuksen ja tilin Handelsbankeniin. Tätä varten sinun tulee ottaa yhteyttä Handelsbankenin asiakasvastaavaasi 15.8. mennessä. Uudet sopimukset ovat maksuttomia.

Osa yrityksesi palveluista – kuten tili- ja verkkopankkisopimukset – siirtyy Oma Säästöpankkiin (OmaSp) 1.9.2024. Yrityksesi rahasto-omistukset siirtyvät puolestaan S-Pankkiin Handelsbankenin ja S-Pankin välisen liiketoimintakaupan toteutuessa. Kaupan arvioidaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Tarvitset uuden verkkopankkisopimuksen sekä tilin Handelsbankeniin, jotta voit seurata yrityksesi rahasto-omistuksia, tehdä merkintöjä tai lunastuksia ja/tai jatkaa kuukausisäästämistä Handelsbanken-rahastoihin sen jälkeen, kun osa yrityksesi palveluista on siirtynyt Oma Säästöpankkiin mutta ennen kuin yrityksesi rahasto-omistukset siirtyvät S-Pankkiin. Tätä varten sinun tulee ottaa yhteyttä Handelsbankenin asiakasvastaavaasi 15.8. mennessä. Uudet sopimukset ovat maksuttomia.

Osa palveluistasi – kuten tili- ja verkkopankkisopimukset – siirtyy Oma Säästöpankkiin (OmaSp) 1.9.2024, jolloin sinulta poistuu näkymä sijoituksiisi Handelsbankenissa. Varainhoitosopimuksesi ja siihen sisältyvä varainhoidollinen tili siirtyvät S-Pankkiin kaupan toteutumisen yhteydessä, jonka odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa.

Jos haluat seurata sijoituksiasi syys-marraskuun välisenä aikana ennen varainhoitosopimuksen siirtymistä S-Pankkiin, tarvitset uuden verkkopankkisopimuksen Handelsbankeniin. Tätä varten sinun tulee ottaa yhteyttä Handelsbankenin asiakasvastaavaasi 15.8. mennessä. Uusi verkkopankkisopimus on maksuton.

Osa yrityksesi palveluista – kuten tili- ja verkkopankkisopimukset – siirtyy Oma Säästöpankkiin (OmaSp) 1.9.2024, jolloin yritykseltäsi poistuu näkymä sijoituksiisi Handelsbankenissa. Varainhoitosopimuksesi ja siihen sisältyvä varainhoidollinen tili siirtyvät S-Pankkiin kaupan toteutumisen yhteydessä, jonka odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa.

Jos haluat seurata yrityksen sijoituksia syys-marraskuun välisenä aikana ennen varainhoitosopimuksen siirtymistä S-Pankkiin, tarvitset yrityksellesi uuden yritysverkkopankkisopimuksen Handelsbankeniin. Tätä varten sinun tulee ottaa yhteyttä Handelsbankenin asiakasvastaasi 15.8. mennessä. Uusi verkkopankkisopimus on yrityksellesi maksuton.

Nähdäksesi rahasto-omistuksesi tai varainhoitosopimuksen sijoitukset yritysverkkopankissa tarvitset myös S-Pankissa yritysverkkopankkitunnukset palveluidesi siirtymisen jälkeen. Siirtymän S-Pankkiin odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Saat syksyn aikana tarkempaa tietoa yritysverkkopankkitunnusten hakemisesta.

Handelsbanken toimittaa S-Pankille tietoja yrityksestäsi, sen edustajista ja tosiasiallisista edunsaajista sekä yrityksesi sopimuksista Handelsbankenissa ennen kaupan toteutumista, jotta yrityksesi sijoituspalvelut voidaan siirtää S-Pankkiin kaupan toteutuessa. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Mikäli rahasto-omistuksesi tai varainhoitosopimuksesi siirtyvät S-Pankkiin, Handelsbanken toimittaa S-Pankille perustietosi sekä tietoja sopimuksistasi Handelsbankenissa ennen kaupan toteutumista, jotta sijoituspalvelusi tai varainhoitosopimuksesi ja varainhoitosopimukseen sisältyvä varainhoidollinen tili voidaan siirtää S-Pankkiin kaupan toteutuessa. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Uusi avattava ja väliaikainen verkkopankkisopimus jää Handelsbankeniin, ja Handelsbanken irtisanoo sen erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Uusi avattava ja väliaikainen verkkopankkisopimus jää Handelsbankeniin, ja Handelsbanken irtisanoo sen erikseen ilmoitettavassa aikataulussa. Uusi avattava tili siirtyy S-Pankkiin samaan aikaan kuin rahasto-omistuksesi.

Yrityksesi tulee avata S-Pankkiin uusi verkkopankkisopimus rahasto-omistusten tai sijoitusten seuraamista varten. S-Pankki lähettää yrityksellesi tietoa verkkopankkisopimuksen avaamisesta syksyllä 2024.

Kun kuolinpesän pankkipalvelut siirtyvät Handelsbankenilta S-Pankkiin kaupan toteutumisen yhteydessä, tulee S-Pankille toimittaa joitain asiakirjoja. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Palveluiden siirtoa varten, ennen kaupan toteutumista, Handelsbanken toimittaa S-Pankille kuolinpesän perustiedot sekä tietoja kuolinpesän pankkipalveluista ja sopimuksista Handelsbankenissa. Jos perukirja on toimitettu Handelsbankenille, luovutetaan se myös S-Pankkiin. Kuolinpesän muut asiakirjat, esimerkiksi valtakirjat, eivät siirry S-Pankkiin.

Saat S-Pankilta myöhemmin tietoa uusien valtakirjojen antamisesta sekä mahdollisten muiden, tarvittavien asiakirjojen toimittamisesta.

Ei. Sinun ei tarvitse olla S-Pankin asiakas hoitaaksesi kuolinpesän asioita. Et kuitenkaan voi hoitaa asioita sähköisesti, jos sinulla ei ole S-Pankin verkkopankkitunnuksia.
Tällöin sinun tulee asioida S-ryhmän toimipaikassamme Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki-pisteellä. Saat S-Pankilta ohjeistusta verkkopankkisopimusten avaamisesta syksyllä 2024.

Handelsbankenin konttorit siirtyvät kaupan toteutuessa S-Pankille lukuun ottamatta Munkkiniemen, Kalasataman, Pasilan ja Aviapoliksen konttoreita pääkaupunkiseudulla. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Kun kuolinpesän pankkipalvelut siirtyvät Handelsbankenilta S-Pankkiin kaupan toteutumisen yhteydessä, tulee S-Pankille toimittaa joitain asiakirjoja. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Palveluiden siirtoa varten, ennen kaupan toteutumista, Handelsbanken toimittaa S-Pankille kuolinpesän perustiedot sekä tietoja kuolinpesän pankkipalveluista ja sopimuksista Handelsbankenissa. Jos perukirja on toimitettu Handelsbankenille, luovutetaan se myös S-Pankkiin. Kuolinpesän muut asiakirjat, esimerkiksi valtakirjat, eivät siirry S-Pankkiin.

Saat S-Pankilta myöhemmin tietoa uusien valtakirjojen antamisesta sekä mahdollisten muiden, tarvittavien asiakirjojen toimittamisesta.

Kuolinpesään tiliin myönnetyt käyttöoikeudet siirtyvät automaattisesti S-Pankissa avattavaan tiliin kaupan toteutumisen yhteydessä. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

Muut valtuutukset eivät siirry, vaan sinun tulee toimittaa kuolinpesän osakkailta uusi valtakirja asioiden hoitoon. Kerromme myöhemmin tarkemmin, kuinka valtakirjan ja mahdolliset muut tarvittavat asiakirjat voi toimittaa S-Pankille.

Asiakkuuden sujuvan siirtymisen varmistamiseksi S-Pankki tarjoaa siirtyville kuolinpesille tilit ilman kuukausimaksua asiakkuuden siirtymisestä alkaen toukokuuhun 2025 saakka. Tämän jälkeen perimme tilistä palvelumaksun hinnaston mukaisesti.