Siirry suoraan sisältöön

Kysymyksiä liiketoimintakaupasta ja sen vaikutuksista

Juuri nyt sinun ei tarvitse tehdä mitään. Handelsbanken palvelee asiakkaitaan ja jatkaa liiketoimintaansa nykyiseen tapaan. Ajantasaista tietoa kaupan vaikutuksesta palveluihisi löydät tältä sivulta ja osoitteesta www.handelsbanken.fi/s-pankki.

Handelsbankenin asiakkaat siirtyvät S-Pankille vasta kaupan toteuduttua, näillä näkymin loppuvuonna 2024. Palvelusi Handelsbankenissa jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Handelsbanken tiedottaa sinulle henkilökohtaisesti sinua koskevista muutoksista kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin. Saat lisätietoja kaupan edetessä ja hyvissä ajoin ennen pankkipalveluidesi siirtoa.

Juuri nyt sinun ei tarvitse tehdä mitään. Pankkipalvelusi kummassakin pankissa, sekä Handelsbankenissa että S-Pankissa, jatkuvat toistaiseksi ennallaan.

Handelsbankenissa olevat pankkipalvelusi siirtyvät S-Pankille vasta kaupan toteuduttua, näillä näkymin loppuvuonna 2024. Palvelusi Handelsbankenissa jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Handelsbanken tiedottaa sinulle henkilökohtaisesti sinua koskevista muutoksista kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin. Saat myös S-Pankista lisätietoja kaupan edetessä ja hyvissä ajoin ennen pankkipalveluidesi siirtoa.

Asiakaspalvelu jatkuu kummassakin pankissa toistaiseksi ennallaan. Jos kysymyksesi liittyy S-Pankin palveluihin, S-Pankin asiakaspalvelu auttaa sinua. Jos kysymyksesi liittyy Handelsbankenin palveluihin, olethan yhteydessä Handelsbankenin asiakaspalveluun.

Handelsbanken lähettää sinulle lisätietoja kaupan edetessä ja hyvissä ajoin ennen pankkipalveluidesi siirtoa kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin. Pyrimme yhdessä Handelsbankenin kanssa tekemään siirtymästä mahdollisimman sujuvan.

Liiketoimintokaupan odotetaan toteutuvan loppuvuodesta 2024. Meille on tärkeää, että tiedät, miten ja milloin kauppa vaikuttaa pankkiasiointiisi. Pidämme sinut ajan tasalla palveluidesi siirtoon liittyvissä asioissa. Handelsbanken lähettää sinulle lisää tietoa vaiheittain kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin.

Handelsbanken kertoo sinulle henkilökohtaisesti sinua koskevista muutoksista kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin. Saat aikanaan tietoa myös siitä, miten toimia, jos vastustat siirtoa S-Pankin asiakkaaksi.

Handelsbankenin asiakkuus siirtyy S-Pankkiin kaupan toteuduttua. Palveluidesi siirron valmistelua ja toteuttamista varten Handelsbanken toimittaa S-Pankille tietoja pankkipalveluistasi ja sopimuksistasi ennen kaupan toteutumista. S-Pankilla ei ole vielä tietoa, ketkä ovat Handelsbankenin asiakkaita. Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä S-Pankissa löydät täältä.

Handelsbanken palvelee sinua toistaiseksi nykyiseen tapaan. Handelsbankenin asiakkaana voit olla yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi, kuten tähänkin asti. Kaupan toteutuessa merkittävä osa Handelsbankenin henkilöstöstä siirtyy S-Pankin palvelukseen.

S-Pankkiin siirtyvät nämä henkilöasiakkaiden tuotteet ja palvelut:

  • tilit
  • debit- ja online debit -kortit
  • lainat vakuuksineen
  • rahastot
  • varainhoitosopimukset

Saat tarkempaa tietoa palveluihin liittyvistä käytännön asioista, siirron jälkeen sovellettavista ehdoista ja hinnoista sekä vaadittavista toimenpiteistä kevään 2024 aikana. Handelsbanken tiedottaa sinulle henkilökohtaisesti sinua koskevista muutoksista kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin.

Luottokorttisopimukset, verkkopankkisopimukset, arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelut mukaan lukien arvo-osuustilit sekä valuuttatilit eivät siirry S-Pankille. Nämä henkilöasiakkaiden palvelut tulevat päättymään Handelsbankenissa ja saat niistä Handelsbankenilta lisätietoja erikseen kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin. Saat lisätietoja myös S-Pankin tarjoamista maksukorteista hyvissä ajoin ennen asiakkuutesi siirtoa.

S-Pankki on enemmän kuin täyden palvelun pankki. Olemme täysin kotimainen, asiakasomistajien oma pankki ja osa S-ryhmää. Tunnemme asiakkaidemme arjen, ja tuomme siihen ylivoimaista helppoutta ja hyötyä yhdistämällä pankin ja kaupan palveluita esimerkiksi S-mobiili-sovelluksen avulla.

S-Pankin päivittäiset pankkipalvelut eli tili, kortti, verkkopankkitunnukset ja S-mobiili ovat maksuttomia S-ryhmän asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville. Meiltä voit hakea lainaa sekä asuntoon että pienempiin hankintoihin tai aloittaa säästämisen. Tarjoamme myös sijoitus- ja varainhoitopalvelut yksityishenkilöille, yrityksille ja instituutiosijoittajille.

Handelsbankenin asiakkaiden palvelu jatkuu toistaiseksi ennallaan omassa pankissa. Handelsbankenin asiakkuuteen liittyviä asioita ei voi hoitaa S-Pankin palvelupisteillä.

Lainasi siirtyy S-Pankkiin, kun kauppa toteutuu. Kaupan odotetaan toteutuvan loppuvuodesta 2024. Kaupan edetessä Handelsbanken lähettää sinulle lisätietoa asuntolainaasi liittyen kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin.

Lainasi takaisinmaksua kuoleman varalta turvaava riskihenkivakuutus pysyy voimassa normaalisti. Kaupan toteutumisen yhteydessä vakuutuksenantajasi vaihtuu, ja uusi vakuutuksenantajasi tulee olemaan Henki-Fennia.

Vakuutuksesi siirtyy Henki-Fennialle ja lainasi S-Pankkiin, eikä sinun tarvitse tehdä lainaturvavakuutukseesi muutoksia. Vakuutusyhtiöllä on vastuu pitää lainaasi sidottu vakuutus voimassa, vaikka laina siirtyy toiseen pankkiin.

Tilisopimuksesi Handelsbankenissa jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Tilisopimuksesi siirretään aikanaan asiakkuudestasi riippuen joko S-Pankkiin tai Oma Säästöpankkiin. S-Pankki perustaa siirtoa varten uudet tilit S-Pankin tiliehtojen mukaisesti. Saat henkilökohtaisesti ja hyvissä ajoin tietoa muuttuvista tiliehdoista sekä talletuksiesi siirrosta Handelsbankenilta kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin.

Handelsbankenissa olevat talletuksesi kuuluvat tällä hetkellä Ruotsin talletussuojan piiriin. Kaupan toteutumisen yhteydessä S-Pankille siirtyvät talletukset korvataan jatkossa Suomen talletussuojarahastosta. Talletussuojat ovat Suomessa ja Ruotsissa hyvin samankaltaiset, ja kattavat asiakkaan korvauskelpoiset talletukset samassa pankissa 100 000 euroon asti.

Voit edelleen käyttää Handelsbankenin korttejasi tavalliseen tapaan. Saat tarkemmat tiedot ja ohjeet uusien S-Pankin korttien käyttöönotosta hyvissä ajoin ennen kaupan toteutumista.

Handelsbanken Suomen sijoitus- ja varainhoitoliiketoiminta myydään S-Pankille. Kun kauppa aikanaan toteutuu, rahasto-omistuksesi siirretään S-Pankkiin. Siihen saakka Handelsbanken palvelee sinua nykyiseen tapaan, ja voit olla yhteydessä tuttuun yhteyshenkilöösi Handelsbankenissa.

Kaikkia Handelsbankenin rahastoja – myös Suomessa myytäviä rahastoja – hallinnoi Handelsbankenin rahastoyhtiö Ruotsissa. Suomen-toimintojen myynti ei vaikuta rahastojesi hoitamiseen ja hallinnointiin, vaan nämä toiminnot jatkuvat normaalisti Ruotsista.

Varainhoitosi jatkuu normaalisti Handelsbankenissa, kunnes kauppa toteutuu. Jos sinulla on varainhoitosopimus Handelsbankenissa, se siirtyy S-Pankille. Saat lisätietoa varainhoitosopimuksesi siirrosta myöhemmin kirjeitse tai viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin.