Siirry suoraan sisältöön

Hei Handelsbankenista siirtyvä asiakas.
Tervetuloa S-Pankkiin!

Odotamme sinua asiakkaaksemme marras-joulukuun vaihteessa 2024. Tämän jälkeen voit hoitaa pankkiasioitasi niin verkossa kuin nykyisten S-Pankin asiantuntijoiden ja Handelsbankenista siirtyvien asiakasvastaavien kanssa.

Haluamme yhdessä tehdä muutoksesta sinulle mahdollisimman sujuvan. Sitä varten on olemassa myös tämä sivu, josta löydät jatkossakin ajantasaista tietoa tulevasta. Tästä yhteinen matkamme alkaa - pysythän kuulolla!

Sivu päivitetty 14.6.2024

Hyvä tietää juuri nyt

Valmistelemme parhaillaan loppuvuodesta tapahtuvaa palveluidesi siirtoa yhdessä Handelsbankenin kanssa, jotta siirtymä olisi sinulle mahdollisimman sujuva. Pidämme sinut ajan tasalla ja päivitämme siirtymän tulevat vaiheet myös tälle sivulle.

Henkilöasiakkaille

Osio otsikolla mita-tehda

Handelsbanken on huhtikuussa 2024 lähettänyt lisätietoa pankkipalveluihin liittyvistä asioista sekä siirron jälkeen sovellettavista ehdoista ja hinnoista niille henkilöasiakkailleen, joita muutos koskee.

Jos hyväksyt tili- ja Debit-korttisopimustesi siirron S-Pankille, sinun ei juuri nyt tarvitse tehdä mitään.

Jos vastustat tili- ja korttisopimusten siirtoa, sinun tulee ilmoittaa siitä Handelsbankenille viimeistään 20.7.2024. Tämän päivämäärän jälkeen Handelsbanken aloittaa siirron valmistelut ja toimittaa S-Pankille tietoa sopimuksistasi, palveluistasi ja asiakkuudestasi Handelsbankenissa, jotta palvelut ovat käytössäsi kaupan toteutumishetkellä.

Jos vastustat tili- ja korttisopimusten siirtoa, edellä mainitut sopimukset pysyvät voimassa Handelsbankenissa. Sopimukset kuitenkin irtisanotaan erillisen aikataulun mukaisesti, sillä Handelsbanken on ilmoittanut vetäytyvänsä Suomesta.

Huomioithan kuitenkin, että kaupan toteutumishetkellä Handelsbankenissa olevat lainat ja rahastosäilytykset sekä varainhoitosopimukset siirretään S-Pankkiin.

Handelsbankenin asiakkaat siirtyvät S-Pankille vasta kaupan toteuduttua. Siirron odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa.

Tilisopimuksesi Handelsbankenissa jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Tilisopimukset siirretään aikanaan asiakkuudestasi riippuen joko S-Pankkiin tai Oma Säästöpankkiin. S-Pankki perustaa siirtoa varten uudet tilit S-Pankin tiliehtojen mukaisesti.

Handelsbanken on huhtikuussa lähettänyt S-Pankkiin siirtyville henkilöasiakkailleen tietoa palveluiden, kuten tilien siirrosta, uusista sopimusehdoista ja hinnoista. Viestit on lähetetty kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin. Olethan tarvittaessa yhteydessä Handelsbankenin asiakaspalveluun.

Syksyllä 2024 saat myös S-Pankilta lisätietoa ja ohjeistuksia siirtyviin palveluihin liittyen.

Voit edelleen käyttää Handelsbankenin korttejasi tavalliseen tapaan.

Nykyiset tiliin liitetyt Handelsbankenin pankkikortit (Debit- ja Online Debit -kortit sekä Credit/Debit -kortit) korvataan S-Pankin Visa Debit-korteilla. Korttisi käyttörajat (osto, nosto ja maantieteelliset) eivät siirry automaattisesti uudelle kortillesi. Voit muuttaa S-Pankin korttisi oletusarvoisia rajoja myöhemmin itsellesi sopivaksi S-mobiilissa, S-Pankin verkkopankissa tai S-Pankin asiakaspalvelupisteillä.

Huomaathan, että nykyisen luottokorttisi tai Credit/Debit -korttisi luottopuoli ei kuitenkaan siirry S-Pankille.

Saat tarkemmat tiedot ja ohjeet uusien S-Pankin korttien käyttöönotosta hyvissä ajoin ennen kaupan toteutumista. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024. Kaupan toteutumisen jälkeen Handelsbankenin kortit lopetetaan.

Private Banking -asiakkaille

Varainhoitosi jatkuu normaalisti Handelsbankenissa, kunnes kauppa toteutuu. Jos sinulla on varainhoitosopimus Handelsbankenissa, se siirtyy S-Pankille. Handelsbankenin varainhoitajasi on sinuun yhteydessä siirtoon liittyen.

Handelsbanken on päivittänyt konsultoivan ja täyden valtakirjan omaisuudenhoidon ehtojaan valmistellakseen palveluiden siirtoa. Handelsbanken on lähettänyt huhtikuussa muutoksista tietoa asiakkaille, joita ne koskevat.

Handelsbanken palvelee sinua toistaiseksi nykyiseen tapaan. Handelsbankenin asiakkaana voit olla yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi, kuten tähänkin asti.

Kaupan toteutuessa merkittävä osa Handelsbankenin henkilöstöstä siirtyy S-Pankin palvelukseen. Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyvät asiakasvastaavat jatkavat asiakkaidensa yhteyshenkilöinä. 

Yritysasiakkaille

Handelsbanken on toukokuussa 2024 lähettänyt lisätietoa pankkipalveluihin liittyvistä asioista sekä siirron jälkeen sovellettavista ehdoista ja hinnoista niille yritysasiakkailleen, joita muutos koskee.

Jos hyväksyt tilisopimustenne siirron S-Pankille, sinun ei juuri nyt tarvitse tehdä mitään.

Jos vastustat tilisopimustenne siirtoa, siitä tulee ilmoittaa Handelsbankenille viimeistään 20.7.2024. Tämän päivämäärän jälkeen Handelsbanken aloittaa siirron valmistelut ja toimittaa S-Pankille tietoa yrityksestänne, sen edustajista ja tosiasiallisista edunsaajista sekä yrityksenne sopimuksista Handelsbankenissa, jotta palvelut ovat käytössänne kaupan toteutumishetkellä.

Jos vastustat tilisopimustenne siirtoa, edellä mainitut sopimukset pysyvät voimassa Handelsbankenissa. Sopimukset kuitenkin irtisanotaan erillisen aikataulun mukaisesti, sillä Handelsbanken on ilmoittanut vetäytyvänsä Suomesta.

Huomioithan kuitenkin, että kaupan toteutumishetkellä Handelsbankenissa olevat lainat ja rahastosäilytykset sekä varainhoitosopimukset siirretään S-Pankkiin.

Handelsbankenin asiakkaat siirtyvät S-Pankille vasta kaupan toteuduttua. Siirron odotetaan tapahtuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

S-Pankkiin siirtyvät Handelsbankenin tuotteet ja palvelut niillä yritysasiakkailla, joiden koko asiakkuus siirtyy S-Pankkiin:

 • Tilit (sis. Sijoitustalletus, Rahamarkkinatilit ja Prime-tilit)
 • Lainat vakuuksineen 
 • Rahastot  
 • Varainhoitosopimukset 

Konttorit ja asiakasvastaavat palvelevat sinua jatkossakin

Handelsbankenin konttorit siirtyvät kaupan toteutuessa S-Pankille lukuun ottamatta Munkkiniemen, Kalasataman, Pasilan ja Aviapoliksen konttoreita pääkaupunkiseudulla.

Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyvät asiakasvastaavat jatkavat asiakkaidensa yhteyshenkilönä, ja näin voit jatkaa asiointia tutun konttorin ja yhteyshenkilön kanssa.

Näin matka S-Pankkiin etenee

 • Oletpa henkilöasiakas, Private Banking -asiakas tai yritysasiakas, palvelusi jatkuvat toistaiseksi ennallaan Handelsbankenissa, kunnes ne siirtyvät S-Pankkiin Handelsbankenin Suomen henkilöasiakas-, varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoimintojen kaupan toteutuessa. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa.
 • Kaikki S-Pankkiin siirtyvät asiakkaat saavat Handelsbankenilta lisätietoa kirjeitse ja viestinä Handelsbankenin verkkopankkiin. Saat myöhemmin syksyllä tarkempia käytännön ohjeita myös S-Pankilta: esim. kuinka liittyä asiakasomistajaksi, kuinka saat verkkopankkitunnukset tai miten haet luottokorttia. Myöhemmin syksyllä saat myös uudet tilinumerot ja S-Pankin Visa Debit -korttisi suoraan kotiisi.
 • Kaupan toteuduttua palvelemme Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyneitä asiakkaita S-Pankissa ja voit olla kaikista palveluihisi liittyvistä asioista yhteydessä S-Pankkiin.

Hyvä tietää palveluista

Nämä palvelut siirtyvät S-Pankkiin:

 • Tilit
 • Debit- ja Online Debit -kortit
 • Lainat vakuuksineen
 • Rahastot
 • Varainhoitosopimukset

Nämä palvelut eivät siirry S-Pankkiin:

 • Luottokortit (Sis. Credit/Debit -yhdistelmäkorttien luottopuolen. Credit/Debit-yhdistelmäkortit korvataan S-Pankin Visa Debit -kortilla). Halutessasi voit hakea uutta luottokorttia S-Pankista. Handelsbankenista siirtyviä asiakkaita suositellaan tekemään hakemus lähempänä kaupan toteutumista.
 • Verkkopankkisopimukset
 • Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelut ml. arvo-osuustilit
 • Valuuttatilit

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella pankkiasioistasi, Handelsbankenin asiakaspalvelu palvelee sinua kaupan toteutumiseen asti.

Jos haluat kuulla lisää S-Pankista, ole yhteydessä asiakaspalveluumme tai avaa chat sivun alareunasta. Virtuaaliavustaja Aulis auttaa mielellään.

Usein kysytyt kysymykset

Mietityttääkö tuleva muutos? Päivitämme uusia kysymyksiä sivuille sitä mukaa, kun asiat etenevät.

Katso kaikki usein kysytyt kysymykset

Tutustu S-Pankin luottokorttiin

Luottokorttisopimukset eivät siirry Handelsbankenilta S-Pankille. Handelsbanken on lähettänyt luottokorttiasiakkailleen tiedon sopimuksen päättymisestä kirjeitse sekä verkkoviestein.

Halutessasi voit hakea uutta luottokorttia S-Pankista. Jos olet jo S-Pankin asiakas, voit hakea luottokorttia verkkopankin tai S-mobiilin kautta. Siirtyviä asiakkaita suositellaan hakemaan luottokorttia vasta lähempänä palveluiden odotettua siirtymistä S-Pankkiin marras-joulukuun vaihteessa.

Lue lisää S-Etukortti Visasta

S-Pankki – Enemmän kuin täyden palvelun pankki

S-Pankki on olemassa siksi, että jokaisella olisi mahdollisuus vähän rahakkaampaan huomiseen. Olemme tukenasi niin arjessa kuin elämän suurissa käännekohdissa – on kyseessä sitten päivittäiset pankkiasiat tai lainat, säästäminen ja varainhoito.

Asiakasomistajana saat rahanarvoisia etuja

Osuuskaupan asiakasomistajana saat automaattisesti reiluja rahallisia etuja ja maksuttomia palveluja, jotka kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Saat Bonusta ja muita kunnon etuja myös yhteistyökumppaneiltamme.

Lue lisää

Päivittäispankkipalvelut ovat asiakasomistajalle maksuttomia

S-Pankki on koko perheen pankki. S-Pankin tilit, kortti ja verkkopankkitunnukset sekä verkko- ja mobiilipankki ovat osuuskaupan asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouksiin kuuluville asiakkaille aina maksuttomia. S-Etukortti Visalla maksaminen kerryttää samalla myös Bonusta ja maksutapaetua.

Sujuvan siirtymän varmistamiseksi tarjoamme tilin, verkkopankkitunnukset ja Debit-kortin ilman kuukausimaksua kaikille Handelsbankenista siirtyville asiakkaille palveluiden siirtymisestä alkaen toukokuuhun 2025 saakka. S-ryhmän asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville nämä palvelut ovat maksuttomia myös tämän jälkeen.

Lue lisää palvelujen hinnoittelusta

S-mobiili tuo pankkipalvelut puhelimeesi

Asiakasomistajana saat käyttöösi myös S-mobiilin. Se on mobiilisovellus, joka tuo pankkipalvelut puhelimeesi. S-mobiilin avulla voit myös tunnistautua vahvaa tunnistautumista vaativissa palveluissa. Tarkastele tilisi saldoa ja tilitapahtumia, maksa laskuja, seuraa korttitapahtumiasi ja muuta kortin turvarajoja tai aloita säästäminen ja sijoittaminen. Samasta sovelluksesta näet myös omat etusi, kertyneen Bonuksen ja kauppareissujesi ostot ja kuitit.

Tutustu S-mobiiliin

Palkittua pankkipalvelua

Suomalaiset ovat äänestäneet S-Pankin Suomen vastuullisimmaksi pankkibrändiksi jo 12. kerran peräkkäin vuosittaisessa Sustainable Brand Index -tutkimuksessa. Toimintamme perustana on aina asiakkaidemme luottamus meitä kohtaan. Haluamme olla myös tasa-arvoinen, joustava ja palkitseva työnantaja.

Olemme saaneet työstämme monia erilaisia tunnustuksia.

S-Pankki Private – Kotimainen, henkilökohtainen ja asiantunteva yksityispankki

 • Meille on kunnia-asia olla laaja-alainen huippuasiantuntija asiakkaillemme.
 • Asioiminen kanssamme on helppoa ja toimimme Suomessa, lähellä sinua.
 • Yksilöllisten varainhoidollisten ja juridisten ratkaisujen lisäksi tarjoamme täydet pankki- ja lainapalvelut.
 • Wealth Planning – ja Family Office -palvelumme tarjoavat asiakkaalle pitkäjänteistä ja yli sukupolvien kestävää varallisuus- ja perintösuunnittelua.

Tutustu Private Banking -palveluihimme

Turvallinen pankkiasiointi

Muistutamme, että pankit eivät koskaan pyydä verkkopankkitunnuksiasi sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelimitse. Älä kirjaudu verkkopankkitunnuksilla sähköpostissa tai tekstiviestissä olevien linkkien kautta. Poista epäilyttävä viesti avaamatta sitä.

Lue lisää

Henkilötietojen käsittely

Kun Handelsbankenin palveluita siirtyy S-Pankkiin, S-Pankki tarvitsee muutoksen valmistelua ja toteutusta varten tietoa Handelsbankenin asiakkaiden pankkipalveluista ja sopimuksista. Handelsbanken toimittaa näitä tietoja S-Pankille. Näin voimme varmistaa, että palvelut toimivat saumattomasti heti kaupan toteutuessa.

Lue lisää tietojen käsittelystä ja suojaamisesta

Asiakaskirjeet ja tiedotteet

Handelsbanken on lähettänyt asiakkailleen nämä kirjeet

2/2024: Henkilöasiakkaille lisätietoa liiketoimintakaupasta sekä talletussuojan siirtymisestä.
4/2024: Henkilöasiakkaille lisätietoa uusista palveluista ja S-Pankin ehdoista
4/2024: S-Pankin päivittäisiin pankkipalveluihin liittyvät ehdot Handelsbankenista siirtyville asiakkaille
4/2024: Henkilö- ja yritysasiakkaille tietoa konsultoivan ja täyden valtakirjan omaisuudenhoidon ehtojen päivityksistä Handelsbankenissa
5/2024: Yleinen infokirje, tietoa uusista tuotteista ja uudet ehdot S-Pankkiin pääpankkiasiakkaaksi siirtyville yritysasiakkaille
5/2025: Tietoa Handelsbankenin luottokorttisopimusten irtisanomisesta
6/2024: Yleinen infokirje väliaikaisratkaisusta OmaSp:n pääpankkiasiakkaaksi siirtyville asiakkaille

Tarvittaessa ole yhteydessä Handelsbankenin asiakaspalveluun.

 

Tiedotteet kaupasta

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt S-Pankin yrityskaupan (18.7.2023)

S-Pankki ostaa Handelsbankenin Suomen henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot (31.5.2023) 

 

S-Pankin tuotteiden ehdot ja hinnastot

Kaikkien tuotteiden ehdot

Palveluhinnasto

 

Löydät lisätietoja myös osoitteesta www.handelsbanken.fi/s-pankki.