Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki ostaa Handelsbankenin Suomen liiketoimintoja

S-Pankki Oyj ostaa liiketoimintakaupalla Svenska Handelsbanken AB:n Suomen henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot.

Osapuolet odottavat kaupan toteutuvan vuoden 2024 jälkimmäisellä puolikkaalla. Toistaiseksi Handelsbankenin ja S-Pankin asiakkaiden palvelu jatkuu täysin ennallaan ja kummankin pankin asiakkaat jatkavat asiointia omassa pankissaan. Asiakkailta ei edellytetä mitään toimenpiteitä tässä vaiheessa, ja kaupan etenemisestä tiedotetaan asiakkaille.

Kokoamme tälle sivulle uusimmat tiedot liiketoimintokaupan vaikutuksista asiointiin Handelsbankenissa ja S-Pankissa.

Sivua päivitetty 7.9.2023.

Asiakkaiden palvelu jatkuu täysin ennallaan toistaiseksi

Kysymyksiä kaupasta

Handelsbankenin asiakkaille

Palvelusi Handelsbankenissa säilyvät toistaiseksi ennallaan. Sinun ei nyt tarvitse ­tehdä mitään.

Handelsbankenin asiakkaat siirtyvät S-Pankille vasta kaupan toteuduttua. Näillä näkymin Handelsbankenin asiakkaat siirtyvät S-Pankille vuoden 2024 jälkimmäisellä puolikkaalla. Palvelusi Handelsbankenissa jatkuvat toistaiseksi täysin ennallaan. Handelsbankenin asiakkaille tullaan tiedottamaan henkilökohtaisesti heitä koskevista muutoksista hyvissä ajoin.

Handelsbankenin asiakkaat löytävät lisätietoa kaupasta ja sen vaikutuksista osoitteesta www.handelsbanken.fi/myynti

Ajantasaista tietoa liiketoimintakaupasta ja sen vaikutuksesta asiakkuuksiin ja palveluihin löydät myös S-Pankin verkkosivuilta osoitteesta s-pankki.fi/handelsbanken.

Pankkipalvelusi kummassakin pankissa, sekä Handelsbankenissa että S-Pankissa, jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Sinun ei tarvitse nyt tehdä mitään.

Handelsbankenin asiakkaat siirtyvät S-Pankille vasta kaupan toteuduttua. Näillä näkymin Handelsbankenin asiakkaat siirtyvät S-Pankille vuoden 2024 jälkimmäisellä puolikkaalla. Palvelusi Handelsbankenissa jatkuvat toistaiseksi täysin ennallaan. Handelsbankenin asiakkaille tullaan tiedottamaan henkilökohtaisesti heitä koskevista muutoksista hyvissä ajoin.

Handelsbankenin asiakkaat löytävät lisätietoa kaupasta ja sen vaikutuksista osoitteesta www.handelsbanken.fi/myynti

Ajantasaista tietoa löydät myös S-Pankin verkkosivuilta osoitteesta s-pankki.fi/handelsbanken.

Handelsbanken tulee tiedottamaan asiakkaitaan henkilökohtaisesti heitä koskevista muutoksista. Tulet aikanaan saamaan tietoa myös siitä, miten toimia, jos vastustat siirtoa S-Pankin asiakkaaksi.

Kaikki viestintä ja ohjeistus Handelsbankenin asiakkaille tapahtuu Handelsbankenin toimesta niin kauan, kun asiakkuus ei ole siirtynyt S-Pankille.

Molempien pankkien asiakastiedot säilyvät erillään ja niiden toiminta jatkuu erillisinä siihen asti, että kauppa on virallisesti toteutunut.

S-Pankilla ei ole pääsyä Handelsbankenin asiakastietoihin. Emme siis tiedä, onko henkilöllä asiakkuus Handelsbankenissa, ellei hän itse kerro siitä meille. Tämä koskee myös asiakkaita, joilla on asiakkuus sekä S-Pankissa että Handelsbankenissa.

Handelsbanken palvelee asiakkaitaan toistaiseksi nykyiseen tapaan. Handelsbankenin asiakkaana voit olla yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi, kuten tähänkin asti. Kaupan toteutuessa merkittävä osa Handelsbankenin henkilöstöstä siirtyy S-Pankin palvelukseen.

S-Pankki on täysin kotimainen pankki ja osa S-ryhmää. Olemme asiakasomistajien oma pankki, eli enemmän kuin täyden palvelun pankki. Tunnemme asiakkaidemme arjen ja tuomme siihen helppoutta ja hyötyä muun muassa S-ryhmän ja S-Pankin palvelut yhdistävän S-mobiilin avulla.

Meiltä voit hakea lainaa sekä asuntoon että pienempiin hankintoihin tai aloittaa säästämisen. Tarjoamme myös sijoitus- ja varainhoitopalvelut yksityishenkilöille, yrityksille ja instituutiosijoittajille.

Handelsbankenin asiakkaiden palvelu jatkuu toistaiseksi ennallaan omassa pankissa. Handelsbankenin asiakkuuteen liittyviä asioita ei voi hoitaa S-Pankin palvelupisteillä.

Kaupan toteutumisen yhteydessä lähes kaikki Handelsbankenin Suomen pankkikonttorien vuokrasopimukset siirtyvät S-Pankille. Tarkempi suunnitelma toimintojen yhdistämisestä tehdään myöhemmin.

Handelsbankenin Suomen henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot myydään S-Pankille, pk-yritysliiketoiminta OmaSp:lle sekä henkivakuutusliiketoiminta sisältäen sijoitus-, eläke- ja lainaturvavakuutukset Henki-Fennialle. Osana pk-yritysliiketoiminnan myyntiä OmaSp:lle siirtyvät myös pk-yrittäjien henkilökohtaiset pankkipalvelut, pois lukien varainhoito- ja sijoituspalvelut.

S-Pankin asiakkaille

Palvelusi jatkuvat täysin ennallaan, eikä sinun tarvitse tehdä mitään.

Odotamme kaupan toteutuvan vuoden 2024 jälkimmäisellä puolikkaalla. Tarkoituksenamme on rakentaa toimintamalli, jolla yhdistämme Handelsbankenin ja S-Pankin vahvuudet. Kerromme lisää tämän työn etenemisestä aikanaan.

Osana S-Pankin ja Handelsbanken Fonder AB:n välistä sopimusta S-Pankki alkaa tarjota Handelsbankenin rahastoja, jolloin käytössäsi oleva rahastovalikoima monipuolistuu.

Merkintöjen tekeminen Handelsbankenin rahastoihin onnistuu kuitenkin toistaiseksi vain Handelsbankenin nykyisissä asiakaspalvelukanavissa.

Odotamme kaupan toteutuvan vuoden 2024 jälkimmäisellä puolikkaalla. Tarkoituksenamme on rakentaa toimintamalli, jolla yhdistämme Handelsbankenin ja S-Pankin vahvuudet. Kerromme lisää tämän työn etenemisestä aikanaan.

S-Pankin asiakkaiden asiointikanaviin ei ole tässä vaiheessa tulossa muutoksia. S-Pankin asiakkaat eivät voi asioida Handelsbankenin toimipisteissä.

S-Pankin asiakaspalvelun tavoitat tuttuun tapaan verkkopankin chatissa, lähettämällä viestin verkkopankissa tai S-mobiilissa, puhelimitse, asiakaspalvelupisteistä sekä sosiaalisesta mediasta. Lue lisää: Asiakaspalvelu | S-Pankki

S-Pankin nykyisten asiakkaiden palvelut ja yhteyshenkilöt säilyvät ennallaan.

Nykyiset asiointikanavat ja yhteyshenkilöt jatkavat toistaiseksi normaalisti: S-Pankin yhteyshenkilösi auttaa S-Pankin asioissa ja Handelsbankenin yhteyshenkilösi Handelsbankenin asioissa.

Handelsbanken palvelee asiakkaitaan tavalliseen tapaan. Handelsbankenin asiakkaana voit olla yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi, kuten tähänkin asti. Kaupan toteutuessa merkittävä osa Handelsbankenin henkilöstöstä siirtyy S-Pankin palvelukseen.

Varsinainen tuotteiden ja palveluiden migraatio tapahtuu vuoden 2024 jälkimmäisellä puolikkaalla. Siihen asti kaikki asiointi jatkuu, kuten ennenkin. Palveluiden siirtoon ja aikatauluihin saat tarkempaa tietoa suunnitelmien edetessä.

Asia on täysin sinun päätettävissäsi. Molemmat tahot palvelevat sinua toistaiseksi normaalisti.

Siirtyvien asiakkaiden konsultatiivinen varainhoito jatkuu ja tulemme tulevaisuudessa tarjoamaan sitä myös nykyisille asiakkaillemme.

S-Pankki – Ylivoimaista helppoutta ja hyötyä

S-Pankki on olemassa siksi, että jokaisella olisi mahdollisuus vähän rahakkaampaan huomiseen. Olemme tukenasi niin arjessa kuin elämän suurissa käännekohdissa. Meiltä voit hakea lainaa sekä asuntoon että pienempiin hankintoihin, aloittaa säästämisen tai hoitaa varallisuuttasi yksilöllisen varainhoidon asiakkaana. Tarjoamme myös maksuttomat päivittäiset pankkipalvelut osuuskauppojen asiakasomistajille.

Lue lisää S-Pankista

S-Pankki Private - Asiantunteva yksityispankki palveluksessasi

S-Pankki Private tarjoaa yksilöllisten varainhoidollisten ja juridisten ratkaisujen lisäksi täydet pankki- ja lainapalvelut sekä kattavan tarjonnan erilaisia sijoituskohteita. Apuna asiakkaan arjessa on henkilökohtainen yksityispankkiiri, ja varoja hoitavat alan huippuammattilaiset. Wealth Planning- ja Family Office -palvelumme tarjoavat asiakkaalle pitkäjänteistä ja yli sukupolvien kestävää varallisuus- ja perintösuunnittelua.

Tutustu Private Banking -palveluihimme