Siirry suoraan sisältöön

Säästämisen käsikirja rahakkaampaan tulevaisuuteen

Tervetuloa rahakkaamman tulevaisuutesi käsikirjaan! Tutustu säästämisen ja sijoittamisen alkeisiin helposti alla olevien videoiden ja artikkeleiden avulla. Oppaanasi matkalla toimii säästämisen ja sijoittamisen asiantuntijamme, S-Pankin tuoteryhmäpäällikkö Annika Pohtila.

Minustako sijoittaja?

Käydään aluksi läpi muutama perusasia: mitä on sijoittaminen, mitä tarkoittaa riski ja miksi sijoittajaksi kannattaa ryhtyä.

Katso video: Mitä sijoittaminen on

Moni asia askarruttaa sijoittamisen aloittamisessa. Yksi miettii, miksi rahan siirtäminen tililtä muualle tuntuu epämukavalta. Toinen pohtii, miten pääsee helpoimmin tuumasta toimeen. Oheisista artikkeleista löydät vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin.

Mistä rahastoissa on kyse?

Käydään seuraavaksi läpi, mitä rahastot ovat ja millaisten rahastojen avulla voit säästää verkkopankissamme ja S-mobiilissa. 

Katso video: Rahastot

Rahasto on hyvä ja helppo valinta säästämiseen. Moni saattaa silti miettiä, miksi juuri rahastot ovat hyvä vaihtoehto? Entä mikä rahasto sopii juuri tähän elämäntilanteeseen? Vastauksia näihin kysymyksiin löydät seuraavista artikkeleista.


S-Asuntorahasto ja S-Metsärahasto

Rahastojen kautta voit sijoittaa myös metsään sekä asumiseen. Rahastosijoittamisen etuna on se, että pääset nauttimaan sijoitustesi tuotosta ilman metsän tai asunnon ylläpidon vaivaa. 

Säästäjän sanakirja

Säästämiseen ja sijoittamiseen liittyy jos jonkinlaista käsitettä ja termiä. Tarkista sanakirjasta, mitä mieltäsi askarruttanut sana tarkoittaa. 

AVAA SANAKIRJA