Siirry suoraan sisältöön

Asuntolaina: Hae asuntolainaa

Onko asunnon osto sinulle ajankohtaista? Asuntolainan lainatarjous kannattaa pyytää jo sopivaa omistusasuntoa etsiessä, sillä tarjouksen turvin pääset hieromaan asuntokauppoja heti, kun unelmiesi koti osuu kohdalle. Saatu lainatarjous ei vielä sido sinua mihinkään.

S-Pankki tarjoaa uudet asuntolainat ilman toimitusmaksua toistaiseksi.
Muutos koskettaa niitä, jotka ottavat uuden asuntolainan omaan käyttöön hankittavan asunnon rahoittamiseen, asunnonvaihtajista ensiasunnon ostajiin. Tämä kattaa myös aiemmin tarjotut ja toistaiseksi toteutumattomat uudet asuntolainat.

 

 

Asuntolainalaskuri

Haluan tietää

Kuinka paljon maksaisit kuukaudessa?

Paljonko haluaisit lainaa?

Missä ajassa maksaisit lainan takaisin?


Pyydä lainatarjous

Pyydä lainatarjous

Laskelma Lainan tiedot
Lainan määrä
Laina-aika
Maksuerä
Lyhennystapa
Lainan korko
Todellinen vuosikorko
*Luotto ja luottokustannukset yhteensä

* Todellisen vuosikoron laskennassa on huomioitu lainan avausmaksu 500€ ja tilinhoitomaksu 2,50 €/lasku.

Tämä laskelma on suuntaa antava. Asiakkaalta edellytettävä oman pääoman määrä, lainan korko, lainan avausmaksu ja muut lainaehdot tarkentuvat lainahakemuksessa antamiesi tietojen perusteella.

# Vuosi/kk Lyhennys Korko Erä Lainaa jäljellä
>

Ajankohtaista

Asuntolaina ilman toimitusmaksua

S-Pankki tarjoaa uudet asuntolainat ilman toimitusmaksua toistaiseksi. Muutos koskettaa niitä, jotka ottavat uuden asuntolainan omaan käyttöön hankittavan asunnon rahoittamiseen, asunnonvaihtajista ensiasunnon ostajiin. Tämä kattaa myös aiemmin tarjotut ja toistaiseksi toteutumattomat uudet asuntolainat.

Maksatko vuokraa – vai jonkun toisen lainaa?

Parhaimmillaan asumiseen satsaaminen on sijoitus eikä kulu. Kuinka paljon olet tähän mennessä maksanut vuokraa? Mitä, jos sillä summalla olisitkin jo lyhentänyt omaa asuntolainaa?

Lue lisää ja kokeile vuokrakululaskuria

DIAS – asuntokaupat vaikka kotisohvalta

Digitaalinen asuntokauppa on entistä joustavampi, turvallisempi ja nopeampi tapa ostaa tai myydä asunto. S‑Pankin kautta sinun on mahdollista hoitaa asuntokaupat täysin digitaalisesti.

Lue lisää digitaalisesta asuntokaupasta

Asuntolainan siirtäminen S-Pankkiin kannattaa

Vaikka olisit jo löytänyt unelmiesi kodin ja hankkinut asuntolainan toiselta pankilta, voit silti vaihtaa asuntolainaa tarjoavaa pankkia. Asuntolainan siirtäminen S-Pankkiin voi tuoda sinulle huomattavan säästön vuodessa. Asuntolainan vertailussa kannattaa huomioida myös pankkiasioinnin kulut ja S-ryhmään asioinnin keskittämisen hyödyt. S-Pankin asiakkaana saat tilin, kortin ja verkkopankin maksutta. S-Etukortti Visalla voit maksaa ja nostaa käteistä kaikkialla maailmassa sekä kerryttää Bonusta ja maksutapaetua S-ryhmän ostoista. Hyödyntämällä sähköisiä kanaviamme asuntolainan siirtäminen on yllättävän vaivatonta!

Lue lisää asuntolainan kilpailuttamisesta

S-Pankki selvitti: Suomalaisten halukkuus ostaa mökki on piristynyt

Neljättä kertaa toteutetusta S-Pankin Suuresta mökkikyselystä selviää, että aiempaa useampi suomalainen on kiinnostunut ostamaan mökin. Kyselystä paljastuu myös, että suomalaisten vapaa-ajan vietossa tapahtunut selvä muutos. Mökkeily kilpailee muiden lomanviettotapojen kanssa eikä mökille useinkaan mennä viettämään koko lomaa.

Lue lisää

Osio otsikolla Näin lainanhaku etenee

Näin asuntolainan lainanhaku etenee

Täytä ensin asuntolainahakemus. Uutta asuntolainaa ja olemassa olevan lainan siirtoa S-Pankkiin haetaan samalla hakemuksella. Hakemuksen täyttämisen yhteydessä voit varata ajan lainaneuvotteluun. Lainaneuvottelu käydään S-Pankin laina-asiantuntijan eli S-Pankkiirin kanssa etäneuvotteluna. Mikäli et varaa aikaa, olemme sinuun yhteydessä. 

Lue, miten lainanhaku etenee

 

Edellytykset asuntolainan hakemiselle:

 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eikä sinulla ole rekisteröityjä maksuhäiriöitä.
 • Sinulla on säännölliset tulot.
 • Sinulla on suomalainen henkilötunnus, puhut suomea tai ruotsia ja asut vakituisesti Suomessa.
 • Sinulla on käytössäsi S-Pankin tai jonkin toisen suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset tai Mobiilivarmenne. Mikäli lainalla on kaksi hakijaa, tulee myös toisella hakijalla olla käytössään jokin edellä mainituista tunnistautumistavoista.

Miksi asuntolaina kannattaa ottaa S-Pankista?

 • Kilpailukykyinen hinta
 • Laina-aika jopa 30 vuotta
 • Tilit, kortit, verkko- ja mobiilipankki maksutta lainan määrästä riippumatta
 • Monipuoliset lisäpalvelut, kuten S-Pankin lainaturva
 • Mahdollisuus pitää lyhennysvapaata tarvittaessa
 • S-Pankin asiakkaana sinulla jää enemmän rahaa elämiseen. Laske, mitä hyötyisit S-Pankin asiakkuudesta
 • Pyydä asuntolainatarjous helposti verkossa kaikkien pankkien pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Saatu lainatarjous ei vielä sido sinua mihinkään.

Asuntolainan lisäpalvelut – lisäturvaa lainallesi

Asuntolaina-asiakkaanamme sinulle on tarjolla useita eri vaihtoehtoja, joilla voit varautua muuttuviin elämäntilanteisiin:

Tutustu tarkemmin

Miksi korot nousevat ja miten se vaikuttaa lainanlyhennyksiini?

Huolestuttavatko sinua inflaatio, korkojen nousun jatkuminen ja kohonneet lainanhoitokulut? S-Pankin asiantuntija kertoo koron nousun taustoista ja mitä voit tehdä, jos lainan lyhennyksistä selviytyminen mietityttää.

Lue artikkeli

Ohjeita ja vinkkejä ensimmäisen oman kodin ostoon

Oletko miettimässä ensimmäisen oman kodin ostamista? Haluamme olla apuna suuren päätöksen tekemisessä. Olemme koonneet näille sivuille ohjeita ja vinkkejä, mitä sinun tulee tietää ennen oman asunnon ostamista.

Ensiasunnon ostajan ABC

Vuokrakululaskuri

Osio otsikolla Kurkkaa myös nämä

Kurkkaa myös nämä

Tiedätkö, mitä tarkoittavat termit annuiteetti, marginaali tai todellinen vuosikorko? Olemme koonneet lainasanakirjaan selityksen yleisimpiin asuntolainaan liittyviin termeihin. Alta löydät linkit myös asuntolainaan liittyviin usein kysyttyjen kysymyksien vastauksiin sekä kuvauksen asuntolainan hakemisen etenemisestä ja vinkit miten voit valmistautua asuntolainaneuvotteluun.

Lainasanakirja

Asuntolainaan liittyvät usein kysytyt kysymykset

Näin asuntolainan hakeminen etenee

Miten valmistaudun asuntolainaneuvotteluun?

Oletko jo hakenut vakuudellista lainaa?

Jos olet jo hakenut vakuudellista lainaa, voit

 • vahvistaa toisen hakijan aloittaman yhteisen lainahakemuksen
 • tehdä muokkauksia toisen hakijan palauttamaan lainahakemukseen
 • tarkastella tekemääsi lainahakemusta

Tunnistautumista varten sinulla tulee olla S-Pankin tai jonkin toisen suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset tai Mobiilivarmenne.

Oletko kiinteistönvälittäjä?

Oletko kiinteistönvälittäjä ja asiakkaasi on S-Pankin asiakas? Olemme koostaneet verkkosivuillemme hyödyllistä tietoa asuntokaupoista S-Pankissa.

Lue lisää

Osio otsikolla hinnoittelu

Asuntolainan hinnoittelu

S-Pankin asuntolainan kokonaiskorko muodostuu viitekorosta ja asiakaskohtaisesta marginaalista. Viitekorkona käytämme yleisimmin 12 kk Euriboria. Euribor-korkoja hallinnoi European Money Markets Institute (EMMI). Viitekoron muutos alentaa tai korottaa maksettavaa korkoa luottosopimuksessa sovitulla tavalla. Vaihtoehtoisesti voit valita kiinteän koron 5 tai 10 vuodeksi. Todellinen vuosikorko lasketaan lainatarjouksessa.

Asuntolainoja vertaillessa kannattaa tarkastella lainaratkaisua kokonaisuutena. Huomioi koron lisäksi kokonaiskustannukset koko laina-ajalta, saatavilla olevat lisäpalvelut sekä lainaehtojen joustavuus elämäntilanteen mahdollisesti muuttuessa.

Minkälainen kuukausierä sopii sinulle?

Lainan määrä Laina-aika 15 vuotta Laina-aika 20 vuotta Laina-aika 25 vuotta Laina-aika 30 vuotta
100 000 €  768 €/kk 636 €/kk 559 €/kk 510 €/kk
150 000 € 1 152 €/kk 954 €/kk 839 €/kk 765 €/kk
200 000 € 1 536 €/kk 1 272 €/kk 1 118 €/kk 1 020 €/kk
250 000 € 1 920 €/kk 1 590 €/kk 1 398 €/kk 1 276 €/kk
300 000 € 2 305 €/kk 1 908 €/kk 1 678 €/kk 1 531 €/kk

 

Esimerkkilaskelma

Kun lainamäärä on 150 000 euroa, laina-aika 15 vuotta ja laskennallinen asuntolainan 4,5 korko % (marginaali + 12 kk Euribor), on todellinen vuosikorko 4,75 %. Maksueriä yht. 180 kpl ja erän suuruus 1 153 euroa/kk, luotto kuluineen yht. 206 786,17 euroa. Laskelmassa luottokustannuksina on huomioitu lainan toimitusmaksu 500 euroa* ja tilinhoitomaksu 2,50 euroa/lasku.

*S-Pankki tarjoaa uudet asuntolainat ilman toimitusmaksua toistaiseksi. Muutos koskettaa niitä, jotka ottavat uuden asuntolainan omaan käyttöön hankittavan asunnon rahoittamiseen, asunnonvaihtajista ensiasunnon ostajiin. Tämä kattaa myös aiemmin tarjotut ja toistaiseksi toteutumattomat uudet asuntolainat. Muutos ei koske vapaa-ajan asuntoja, korjaus- eikä sijoitusasuntolainoja.

Usein kysyttyä

Ehdot ja asiakirjat

Lisätietoa asuntolainasta

S-Pankin asuntolaina voidaan myöntää asunto-omaisuuden hankkimiseksi tai siihen kohdistuvan omistusoikeuden säilyttämiseksi. Asunto-omaisuudella tarkoitetaan asuinkiinteistöä, asuinhuoneiston hallintaan oikeuttavia yhteisöosuuksia sekä asuinrakennusta, joka sijaitsee kiinteistöä koskevan käyttöoikeuden nojalla hallitulla alueella. Asiakkaan on annettava lainasopimuksen täyttämisen vakuudeksi esimerkiksi asuinhuoneiston hallintaan oikeuttavat yhteisöosuudet, asuinkiinteistö, kiinteistöä koskeva käyttöoikeus tai mikä tahansa muu omaisuus.

Pankkilainan lisäksi asunnon ostajan maksettavaksi tulevat mahdollisesti myös yhtiövastikkeet sekä mahdollisesti yhtiölainan lyhennykset. Luottosopimuksen kesto on enintään 30 vuotta. Kuluttajalla on oikeus maksaa asunto-omaisuuteen liittyvä kuluttajaluotto taikka sen osa ennen eräpäivää. Jos kuluttaja maksaa luoton tai sen osan ennenaikaisesti, on jäljellä olevasta luotonantajan saatavasta vähennettävä se osa luottokustannuksista, joka kohdistuu käyttämättä jäävään luottoaikaan. Luotonantaja saa kuitenkin periä kokonaisuudessaan luottosopimuksessa yksilöidyt, kyseisen luoton perustamiseen sekä vakuusjärjestelyihin liittyvistä toimista aiheutuneet kulut. Jos kuluttaja maksaa asuntoluoton tai sen osan ennenaikaisesti takaisin, luotonantaja saa periä korvauksena korkotason alenemisesta johtuvan tappion, jos luottoa on myönnetty yli 20.000 euroa ja luoton korko on kiinteä tai viitekoron määräytymisjakso on vähintään kolme vuotta. Valuuttakurssien muutokset voivat vaikuttaa lainanottajan maksettavaksi tulevaan määrään. S-Pankki myöntää vain euromääräisiä luottoja. Luoton myöntää S-Pankki Oyj, Fleminginkatu 34, 00500 Helsinki.

Heräsikö kysymyksiä?

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–pe klo 9–16 (pvm/mpm). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja​

On tärkeää, että luoton- tai lainanlyhennyksien jälkeen rahaa jää myös muuhun elämiseen. S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja – haluamme olla luottoa myöntäessämme varmoja siitä, että asiakkaamme talous pysyy tasapainossa. ​

Lue lisää vastuullisesta luotonannosta

Varmista, että me tavoitamme sinut

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat sähköpostiisi tietoa S-Pankin ja koko S-ryhmän uusista palveluista ja ajankohtaisista asiakasomistajaeduista heti ensimmäisten joukossa.

Päivitä yhteystietosi