Mökkilaina

Onko haaveissasi vapaa-ajan asunto järven rannalla tai mökki talvilomien viettoa varten keskellä kauneinta Lappia? Ota unelmiesi toteuttamiseen avuksi S-Pankin mökkilaina. Mökkilainaa haetaan kuten asuntolainaa – saatu lainalupaus ei sido sinua mihinkään.

Laske sopiva lainamäärä

Ennen kuin haet mökkilainaa, laske tarpeisiisi sopiva lainamäärä, takaisinmaksun kuukausierän suuruus ja laina-ajan pituus helposti lainalaskurimme avulla.

SIIRRY LAINALASKURIIN

Tutustu asuntolainan hinnoitteluun

Pyydä lainatarjous

Pyydä lainatarjous helposti verkossa kaikkien pankkien pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Saatu lainalupaus ei vielä sido sinua mihinkään.


Mökkilainaa haetaan kuten asuntolainaa

Näin mökkilainan hakeminen etenee

Täytä ensin asuntolainahakemus. Hakemuksen täyttämisen yhteydessä voit varata ajan lainaneuvotteluun. Lainaneuvottelu käydään S-Pankin laina-asiantuntijan eli S-Pankkiirin kanssa, joko hänen toimistollaan tai etäneuvotteluna. Mikäli et varaa aikaa, olemme sinuun yhteydessä. 

Lue miten lainanhaku etenee

 

Edellytykset asuntolainan hakemiselle:

  • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eikä sinulla ole rekisteröityjä maksuhäiriöitä.
  • Sinulla on säännölliset tulot.
  • Sinulla on suomalainen henkilötunnus ja asut vakituisesti Suomessa.

S-Pankin mökkilainan edut

 • Kilpailukykyinen hinta
 • Laina-aika jopa 30 vuotta
 • Monipuoliset lisäpalvelut, kuten S-Pankin lainaturva
 • Mahdollisuus pitää lyhennysvapaata tarvittaessa
 • S-Pankin asiakkaana sinulla jää enemmän rahaa elämiseen. Laske, mitä hyötyisit S-Pankin asiakkuudesta
 • Pyydä asuntolainatarjous helposti verkossa kaikkien pankkien pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Saatu lainalupaus ei vielä sido sinua mihinkään.

Lisää mökkiaiheesta

Usein kysyttyä mökkilainasta

Kyllä, S-Pankista saa lainaa mökin hankintaan. Mökkilainaa haetaan verkkosivujemme kautta, kuten asuntolainaa. Hakemuksen täyttämiseksi tarvitset joko S-Pankin tai jonkin suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset. Lainatarjous kannattaa pyytää jo sopivaa mökkiä etsiessä, sillä tarjouksen turvin pääset hieromaan kauppoja heti, kun unelmiesi mökki osuu kohdalle. Saatu lainalupaus ei vielä sido sinua mihinkään. 
> Hae mökkilainaa

Mökin remontointiin voit hakea edullista S-Lainaa helposti verkkosivuillamme tai verkkopankissa. Et tarvitse vakuuksia tai takaajaa. Lainapäätöksen saat jopa saman päivän aikana ja voit hakea lainaa yksin 30 000 euroon saakka kaikkien pankkien verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos hakijoita on kaksi, lainaa voi hakea 50 000 euroon saakka.

Lue lisää S-Lainasta >

Mökkilainaa haetaan kuten asuntolainaa. Täytä ensin mökkilainahakemus verkkosivuillamme tai verkkopankissa. Hakemuksen täyttämiseksi tarvitset joko S-Pankin tai jonkin suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset. Hakemuksen täyttämisen yhteydessä voit varata ajan lainaneuvotteluun. Lainaneuvottelu käydään S-Pankin laina-asiantuntijan eli S-Pankkiirin kanssa, joko hänen toimistollaan tai etäneuvotteluna.

> Lue lisää lainan hakemisesta

Kyllä voit. Mökkilainaa haetaan kuten asuntolainaa. Täyttäkää ensin mökkilainahakemus verkkosivuillamme tai verkkopankissa. Hakemuksen täyttämiseen tarvitsette jonkin suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset sekä tiedot molempien tuloista, varoista ja olemassa olevista lainoista. 

> Lue lisää lainan hakemisesta​

Jos tarkoituksesi on rahoittaa mökin osto lainalla ja käytät ostettavaa mökkiä lainan ainoana vakuutena, tarvitset omia säästöjä 30 ­̶̶ 50 % mökin ostohinnasta. Jos haluat rahoittaa mökin ostohinnan kokonaisuudessaan mökkilainalla, tarvitset lainallesi lisävakuuksia. Lue tarkemmin vakuuksista kysymyksestä ”Millaisia vakuuksia tarvitsen mökkilainaa varten?​”.

Voit saada mökkiä vastaan lainaa yleisimmin 50 ­̶̶ 70 % mökin käyvästä arvosta. Käyvällä arvolla tarkoitetaan hintaa, joka mökistä ollaan valmiita maksamaan asuntomarkkinoilla lainan myöntöhetkellä.

Jos tarvitset lainaa enemmän kuin 50 ­̶̶ 70 % mökin arvosta, tarvitset ylittävälle osuudelle lisävakuutta. Lisävakuudeksi käyvät esimerkiksi omistamasi omistusasunto tai sijoitusvarallisuus. Lisävakuuden antajana voi toimia myös lähipiirissäsi oleva henkilö, esimerkiksi lähisukulainen omalla varallisuudellaan. Ostettavaa mökkiä ei välttämättä tarvitse käyttää mökkilainan vakuutena lainkaan. Tällöin laina voidaan myöntää käyttäen vakuutena hakijan muuta omaisuutta tai varallisuutta.

Mökkilainan takaisinmaksun onnistumisen voit turvata S-Pankin lainaturvalla. Lainaturva toimii mökkilainassa samalla tavalla, kuin asuntolainassa. Suosittelemme lainaturvaa, sillä se auttaa lainan takaisin maksussa silloin, kun kaikki ei menekään suunnitelmien mukaisesti.

Tutustu lainaturvaan tarkemmin verkkosivuillamme olevan esitteen avulla.

Mökkilainaan on tarvittaessa mahdollista saada lyhennysvapaata. Lyhennysvapaan aikana maksat vain lainan korkoja ja mahdollista Lainaturvan vakuutusmaksua. Yleisemmin lyhennysvapaata voi saada 3 ­̶̶ 12 kuukautta. Voit tarkistaa, onko lainallasi automaattisesti käytettävissä lyhennysvapaata verkkopankin Lainat -välilehdeltä, kohdasta Omat lainat. Klikkaa lainaa, jonka lyhennysvapaan haluat tarkistaa. Näet käytettävissä olevien lyhennysvapaiden kuukausien määrän kohdassa Lyhennysvapaata käytettävissä. Jos lyhennysvapaata on automaattisesti käytettävissä, voit ottaa niistä käyttöösi osan tai kaikki kuukaudet helposti ilman erillistä neuvottelua.

Kaipaako mökkisi remonttia? Remonttiapunasi on S-Laina.

Tutustu S-Lainaan

Heräsikö kysymyksiä? 

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–to klo 9–20, pe 9–18 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja​

On tärkeää, että lainanmaksun jälkeen rahaa jää myös muuhun elämiseen. S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja – haluamme olla lainaa myöntäessämme varmoja siitä, että asiakkaamme talous pysyy tasapainossa. ​

Lue lisää vastuullisesta luotonannosta

Varmista, että me tavoitamme sinut

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat sähköpostiisi tietoa S-Pankin ja koko S-ryhmän uusista palveluista ja ajankohtaisista asiakasomistajaeduista heti ensimmäisten joukossa.

Päivitä yhteystietosi