Siirry suoraan sisältöön

Haaveiletko mökkiremontista? Lue asiantuntijan vinkit remontin rahoittamiseen

Modernit mökkeilijät toivovat kesäpaikaltaan riittävää varustelutasoa ja elämisen helppoutta. Mökillä kuitenkin remonttikohteita riittää. Miten rahoittaa mökin kunnostaminen järkevästi?

Tärkeintä on, että lainan kuukausierä on lainan hakijalle sopiva ja mitoitettu järkevästi.

S-Pankin viime kesänä Kantarilla teettämän Suuren Mökkikyselyn mukaan vain joka kymmenes innostuu alkeellisista oloista mökillään. Siinä missä mökit olivat vielä parikymmentä vuotta sitten varsin vaatimattomia, halutaan nykymökeiltä arjen luksusta.

”Olemme kaupunkilaistuneet ja varustelutaso on noussut. Esimerkiksi neljä viidestä haluaisi mökilleen vähintään sähköt ja jääkaapin. Mökillä halutaan nauttia ja rentoutua”, kuvailee S-Pankin kehityspäällikkö Päivi Huttunen.

Mökillä rahareikiä kuitenkin riittää, sillä moni mökki on varsin autenttisessa kunnossa. Repsottavat mökkiseinät kaipaisivat freesausta, saunan vesijärjestelmä pitäisi tuoda tälle vuosituhannelle ja sähköt mökkiin lisäisivät käyttöastetta. 

Miten mökin remontti kannattaa maksaa?

Huttusen mukaan tapoja on monia, riippuen siitä, mitä tarvitsee remontoida. Joku säästää erilliselle remonttitilille tarvittavat varat ja toiset maksavat remontin luottokortilla. Pankit tarjoavat kattavasti erilaisia vakuudettomia luottoratkaisuja vapaa-ajan asunnon remontointiin.

”Mökkeilijöille tarjottavien vakuudettoman lainan määrä eri pankeissa on keskimäärin noin 20 000–25 000 euroa. S-Pankissa voi vakuudetonta lainaa saada 50 000 euroon asti, jos tietyt kriteerit täyttyvät”, Huttunen kuvailee.

Jos mökillä pitää tehdä jotain isompaa, kuten jätevesihuollon uusimista tai rakentaa kokonaan uusi talo, on niihin mahdollista hakea pankista vakuudellista vapaa-ajan asuntolainaa. Laina määritellään aina käyttötarkoituksen mukaan, eikä sitä voi esimerkiksi sulauttaa asuntolainaan.

”Keskimäärin suomalaiset ovat kuitenkin maltillisia ja käyttävät keskimäärin alle 5 000 euroa vuosittain mökin huolto- ja korjaustoimenpiteisiin”, Huttunen sanoo.

Mökistä oma unelmien pesä

Kulahtanutta mökkiä on turha harmitella itsekseen. Remontista haaveilevien kannattaa reippaasti kysyä pankin asiantuntijalta, mikä olisi omaan elämäntilanteeseensa sopivin lainaratkaisu. Laina voidaan räätälöidä asiakkaan tilanteen ja toiveiden mukaan.

”Tärkeintä on, että lainan kuukausierä on lainan hakijalle sopiva ja mitoitettu järkevästi. Keskimäärin alle 50 000 euron lainoissa on noin 5–15-vuoden takaisinmaksuaika”, Huttunen linjaa.

Moni alkaa pohtia remontointia erityisesti eläkeikää lähestyessään: mökillä kun vietetään yhä pidempiä aikoja vapaa-ajan lisääntyessä. Remontti saattaa kuitenkin jäädä haaveeksi, jos säästöjä ei ole ja lainanotto eläkeiän kynnyksellä pelottaa liikaa. Huttunen haluaa haastaa tätä ajatusta.

”Perinteisesti on ajateltu, että eläkeikään mennessä ei ole enää velkaa. Mutta terveitä vuosia voi olla paljonkin edessä. Laina ei ole riski eikä häpeä eläkkeellä, se pitää vaan olla järkevällä tavalla mitoitettu. Unelmia on mahdollista toteuttaa myös työelämän päätyttyä”, Huttunen muistuttaa.

Lue lisää Suuren Mökkikyselyn tuloksista

S-Laina auttaa kaikenkokoisten mökkiremonttien toteuttamisessa.

Tutustu S-Lainaan

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat