Siirry suoraan sisältöön

Koronaviruksen vaikutukset pankkiasiointiin

 

Koronavirustilanne mietityttää monia. Tältä sivulta löydät ajankohtaista tietoa siitä, miten koronavirus vaikuttaa pankkiasiointiin ja esimerkiksi sijoituksiin.

Ole tarkkana koronaan liittyvien huijauksien varalta! Poikkeuksellinen tilanne on lisännyt erilaisia huijausyrityksiä. Lue vinkkejä turvalliseen asiointiin 

Miten voin hoitaa pankkiasiani?

Suosittelemme asiointia S-mobiilissa ja verkkopankissa, jotka palvelevat vuorokauden ympäri. Siten autat meitä myös välttämään koronaviruksen leviämistä. Täältä löydät suosituimmat digitaaliset palvelumme sekä ohjeita niiden hoitamiseen.

S-mobiiliin


Mitä asioita voin S-mobiilissa ja verkkopankissa?

Tiesithän, että voit hoitaa lähes kaikki raha-asiasi itse S-mobiilissa tai verkkopankissa silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Hoida nämä asiat itse

Pankkiasioiden hoitaminen läheisen puolesta

Muistathan, että maksukortit ovat henkilökohtaisia, eikä niitä tai niiden tunnuslukua saa luovuttaa toisen henkilön käyttöön. Rahaa voi siirtää toisen henkilön tilille kaupassa asiointia tai laskun maksua varten helposti S-mobiililla tai verkkopankissa. Jos käytössä ei ole S-mobiilia tai verkkopankkia, rahaa voi nostaa myös valtakirjalla asiakaspalvelupisteistämme.

Lue lisää valtakirjalla asioinnista

 

Heräsikö kysymyksiä? Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–to kello 9–20 ja pe kello 9–18 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min) puh. 010 76 5800.

Voinko asioida S-Pankin asiakaspalvelupisteessä?

Asiakaspalvelupisteidemme aukioloajat saattavat tällä hetkellä poiketa normaalista. Toimipaikkahausta voit tarkistaa sinua lähimmän toimipaikan aukioloajat. Asiakkaidemme ja henkilöstömme terveys on meille ehdottoman tärkeää ja teemme parhaamme estääksemme koronaviruksen leviämistä. Vältäthän asiointia Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä, jos tunnet olosi kipeäksi tai olet karanteenissa. Kaikki asuntolainaneuvottelut käydään puhelintapaamisina.

Toimipaikkahaku

Haluatko pitää lyhennysvapaata asuntolainastasi?

Koronavirus saattaa aiheuttaa taloudellisia huolia, jos esimerkiksi lomautukset tai työttömyys vaikuttavat kykyyn selvitä asuntolainan lyhennyksistä. Voit hakea lyhennysvapaata asuntolainaan jopa 12 kuukauden ajaksi. Lyhennysvapaan aikana maksat vain lainasi korkoja.

NÄIN HAET LYHENNYSVAPAATA

Tarvitsetko joustoa korttiluottosi maksamiseen?

Tiesitkö, että voit pitää maksuvapaita kuukausia myös S-Etukortti Visasi luoton takaisinmaksusta? Voit ottaa käyttöön korttiluottoosi kaksi lyhennysvapaata kuukautta tai muuttaa jo valittuja maksuvapaita kuukausia loppuvuoden osalta. Lisäksi voit saada tilapäistä joustoa taloudelliseen tilanteeseesi muuttamalla luoton vähimmäislyhennyserää tai korottamalla kortin luottorajaa. Muutoksista veloitetaan palveluhinnaston mukainen maksu 5 €/muutos. Mikäli luottolaskusi on juuri muodostunut, huomaathan, että muutos astuu voimaan seuraavassa laskussa.

NÄIN TEET MUUTOKSET 

Peruuntuiko matkasi koronaviruksen takia?

Jos matkasi tai lentosi peruuntuu koronaviruksen takia, niin olethan ensin yhteydessä matkatoimistoon tai lentoyhtiöön korvausten saamiseksi tai varauksen siirtämiseksi. Mikäli et pääse korvauksesta yhteisymmärrykseen, voit hakea korvausta S-Etukortti Visan ostoturvasta verkkopankissa. Edellytyksenä on, että olet ensin selvittänyt asiaa kauppiaan kanssa ja että matka on maksettu S-Etukortti Visan luotolla.

Oletko huolissasi rahastosijoituksistasi?

Mietityttävätkö koronaviruksen vaikutukset rahastosäästöihisi? Tällaisessa markkinatilanteessa maltti on valttia. Paras tapa varautua markkinoiden heiluntaan on pitäytyä pitkäjänteisessä ja suunnitelmallisessa kuukausisäästämisessä.

LUE VIIMEISIN MARKKINAKOMMENTTI

Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin