Siirry suoraan sisältöön

Koronavirus lisää huijausyrityksiä – olethan tarkkana!

20.3.2020

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on valitettavasti saanut myös huijarit liikkeelle. Muistathan, että pankkitietoja kuten tunnuslukuja tai korttitietoja ei pidä luovuttaa kenelläkään. Kokosimme vinkkejä turvalliseen asiointiin.

  1. Älä luovuta pankkitunnuksia, korttitietojasi tai muita arkaluontoisia henkilötietoja kenellekään. Viranomaiset ja pankit eivät koskaan pyydä luovuttamaan henkilökohtaisia tietojasi puhelimessa, sähköpostissa, tekstiviestillä, sosiaalisen median kanavissa tai kasvotusten tulemalla käymään kotiovella. Pankit eivät myöskään pyydä sinua lähettämään kuvaa tunnuslukutaulukosta tai passista.

  2. Jätä vastaamatta epämääräisiltä vaikuttaviin yhteydenottoihin. Älä klikkaa oudolta vaikuttavia linkkejä tai avaa epäilyttävien sähköpostien liitteitä. Jos et ole varma yhteydenoton aitoudesta, niin voit aina etsiä yrityksen tai muun lähettäjän yhteystiedot esimerkiksi heidän omilta verkkosivuiltaan ja olemalla yhteydessä kyseisen yrityksen asiakaspalveluun.

  3. Kirjaudu S-Pankkiin S-mobiililla tai S-Pankin omien verkkosivujen kautta. Emme lähetä sähköpostiin sellaisia linkkejä, jotka vievät S-Pankin verkkopankin kirjautumissivulle. Emme myöskään koskaan pyydä etäyhteyttä asiakkaidemme tietokoneeseen. Turvallisin tapa kirjautua verkkopankkiin on kirjoittaa itse selaimen osoitekenttään S-Pankin verkkosivujen osoite, eli www.s-pankki.fi.

  4. Seuraa tunnettuja ja luotettavia lähteitä kun etsit tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista eri palveluihin. Luotettavimpia ovat viranomaisten, kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n sekä pankkien ja vakuutusyhtiöiden sivut. Päivitämme ajantasaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista S-Pankin palveluihin verkkosivuillemme osoitteeseen s-pankki.fi/korona.

  5. Ole tarkkana myös verkkokaupassa. Varo liian hyvältä kuulostavia tarjouksia ja pyri varmistumaan verkkokaupan turvallisuudesta. Täältä löydät lisää tietoa turvallisesta maksamisesta verkossa. Maksamalla luottokortilla saat paremman turvan mahdollisissa ongelmatilanteissa.

 

Jos olet antanut pankkitunnuksiin tai maksukorttiin liittyviä tietojasi, ilmoita siitä välittömästi pankkitunnusten osalta pankkitunnusten sulkupalveluun 09 6964 6820 (pvm/mpm) ja maksukorttien osalta korttien sulkupalveluun 020 333 (pvm/mpm). Molemmat numerot ovat avoinna 24 h/vrk.

Lisätietoa huijausviesteistä ja turvallisesta asioinnista pankin kanssa löydät Turvallinen pankkiasiointi -sivulta