Koronan vaikutukset asiakaspalveluun – suosittelemme asiointia S-mobiilissa ja verkkopankissa Lue lisää

Lapsi tai nuori S-Pankin asiakkaana

S-Pankin palvelut sopivat erinomaisesti myös lapsille ja nuorille. Alaikäiset eivät kuitenkaan voi tehdä sopimuksia yksin vaan ne tehdään yhdessä edunvalvojien eli tavallisesti omien vanhempien kanssa. Vanhempien tehtävä edunvalvojina päättyy, kun lapsi täyttää 18 vuotta. Tämän jälkeen vanhemmilla ei enää ole oikeutta käyttää nuoren pankkipalveluita tai saada niistä tietoa ellei nuori anna siihen erikseen lupaa.

Asiakaspalvelupisteessä

Vanhemmat voivat yhdessä lapsen kanssa hakea

pankkitiliä

verkkopankkitunnuksia

pankkikorttia

Varaa aika

Halutessasi voit tulla myös ilman ajanvarausta.

Toimipaikat

Pankkitilin avaaminen lapselle

Vanhemmat voivat yhdessä avata lapselle tilin S-Pankkiin. Lapsi voi itse käyttää omaa tiliään, jos vanhemmat yhdessä antavat siihen luvan. Tällöin lapsella on oltava kuvallinen henkilöllisyystodistus, josta hänen henkilöllisyytensä voidaan todentaa.

Varaa aika

Halutessasi voit tulla myös ilman ajanvarausta.

Toimipaikat

 

Tilin avaaminen lapselle

Vanhemmat voivat avata lapselleen tilin asiakaspalvelupisteessämme, jossa molempien vanhempien tulee olla paikalla tai toiselta vanhemmalta saadun valtuutuksen nojalla.

Tilin käyttäminen

Alaikäisen pankkitili on lähtökohtaisesti vanhempien yhteiskäytössä, mutta he voivat myös ilmoittaa pankille käyttävänsä tiliä kumpikin erikseen. Vaikka vanhemmat käyttäisivätkin lapsen tiliä vain yhdessä, he voivat aina saada tiedot lapsen pankkitilistä myös yksin. Jos vanhemmat käyttävät lapsen pankkitiliä kumpikin erikseen, voi lapsen tilin liittää vanhemman verkkopankkiin.

15–17-vuotiaan oma tili

15–17-vuotias voi hallita omalla työllään ansaitsemiaan varoja avaamalla näille varoille pankkitilin. Vanhemmilla ei tällöin ole oikeutta käyttää kyseistä tiliä ilman alaikäisen itsensä myöntämää käyttöoikeutta. Pankkitilin käyttämiseksi alaikäinen tarvitsee henkilöllisyystodistuksen. 

Lue lisää S-Tilistä

 

KATSO LÄHIN TOIMIPAIKKA

Verkkopankkitunnukset

Verkkopankkitunnukset voidaan avata yli 12-vuotiaalle. Verkkopankissa alaikäinen voi seurata tilitapahtumiaan, tehdä tilisiirtoja ja maksaa laskuja sekä verkkopankissa että S-mobiilissa. Hän ei kuitenkaan voit itse tehdä uusia sopimuksia pankin kanssa.

Verkkopankkitunnuksia vanhemmat voivat hakea yhdessä lapsen kanssa asiakaspalvelupisteessämme.

Varaa aika

Halutessasi voit tulla myös ilman ajanvarausta.

Toimipaikat


Vanhemmat voivat tehdä yhdessä alaikäisen nimiin pankkitunnussopimuksen asiakaspalvelupisteessämme. Näin voit valtuuttaa toisen vanhemman avaamaan palvelut yksin. Pankkitunnuksia avattaessa myös alaikäisen henkilöllisyys todennetaan henkilökortista tai passista.

Tutustu verkkopankkiin demoversiossa

KATSO LÄHIN TOIMIPAIKKA

Pankkikortti

7 vuotta täyttäneelle lapselle on mahdollista tilata oma pankkikortti, S-Etukortti Visa Debit. Kortti voidaan liittää alaikäisen omaan tiliin tai esimerkiksi vanhemman tiliin.

Lapsen pankkikortin vanhemmat voivat tilata yhdessä lapsen kanssa asiakaspalvelupisteessämme.

Varaa aika

Halutessasi voit tulla myös ilman ajanvarausta.

Toimipaikat


Kortin hakeminen

Vanhemmat ja lapsi voivat yhdessä tilata 7 vuotta täyttäneelle lapselle S-Etukortti Visa Debit -kortin asiakaspalvelupisteessämme. Korttihakemusta tehdessä vanhempien lisäksi alaikäinen on tunnistettava voimassa olevasta henkilöllisyystodistuksesta. Näin voit valtuuttaa toisen vanhemman avaamaan palvelut yksin.

Kortin käyttäminen

Alaikäiselle myönnettävä S-Etukortti Visa Debit varmentaa ostot eli tarkistaa tilin saldon ostohetkellä. Jotta alaikäinen voi käyttää korttiaan maksamiseen, tulee hänellä olla voimassaoleva kuvallinen henkilöllisyystodistus. S-Pankki ei tarjoa luottokortteja alaikäisille.

Lue lisää S-Etukortti Visa Debitistä

KATSO LÄHIN TOIMIPAIKKA

Säästäminen lapselle

Vanhemmat voivat aloittaa säästämään lapselle S-Pankin verkkopankissa. Lapsen säästämisen palveluita voit avata ja hallinnoida ainoastaan vanhemman verkkopankin kautta.

AVAA PALVELUITA


Lapselle voi säästää rahastoon tekemällä kertasijoituksen tai säästämällä kuukausittain lapsen tililtä. Lapsen varoja voi sijoittaa S-Säästörahastoihin ja useimpiin FIM Rahastoihin.

Monimutkaisiin sijoitustuotteisiin (esimerkiksi S-Asuntorahasto ja S-Metsärahasto sekä ETF-rahastot) tehtävät toimeksiannot lapsen nimiin ovat luvanvaraisia. Tällaista toimeksiantoa varten vanhemman on toimitettava pankille maistraatin myöntämä lupa ennen toimeksiannon tekemistä. Löydät lisätietoa luvan hakemisesta maistraatin verkkosivuilta. Sijoituspalveluiden avaamisen yhteydessä S-Pankki ei arvioi palvelun soveltuvuutta lapselle tai vanhemmalle.

Nuori asuntosäästäjäksi

    • 15–39-vuotiaille tarkoitettu ASP-tili on helppo tapa aloittaa säästäminen kohti ensimmäistä omaa kotia.
    • Kun ASP-säästäjä on säästänyt vähintään 10 prosenttia tulevan asunnon hankintahinnasta, lainaa S-Pankki hänelle puuttuvan osan. Lainaa voi saada 115 000–180 000 euroa asunnon sijainnista riippuen.
    • Säästämilleen rahoille voi saada myös verotonta korkotuottoa.
    • ASP-laina on korkotuettu, joten saat suojaa korkotason nousulta.

Toisen vanhemman valtuuttaminen palveluiden avaamiseksi

Kun lapselle tai nuorelle avataan palveluita, tarvitaan suostumus kaikilta edunvalvojilta. Vanhemmat voivat myös valtuuttaa toisensa asioimaan yksin lapsen tai nuoren palveluiden avaamiseksi asiakaspalvelupisteessämme. Sekä valtuuttajan että valtuutetun tulee olla S-Pankin asiakas.

Valtuutuksen voi antaa vapaamuotoisella valtakirjalla. Valtakirjasta tulee löytyä valtuuttajan, valtuutetun ja alaikäisen henkilötunnukset sekä avattavat tuotteet ja palvelut (tili, verkkopankkitunnukset, pankkikortti). Saat tarkempaa tietoa valtuutuksen antamisesta asiakaspalvelustamme.

Heräsikö kysymyksiä? 

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–pe klo 9–18 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

Varaa aika ja tule käymään

Lähes 100 asiakaspalvelupistettämme palvelevat sinua Prismoissa, useimmissa Sokoksissa ja valikoiduissa S-marketeissa kautta maan. Olemme avoinna myös iltaisin ja lauantaisin. Voit hoitaa asiasi jonottamatta, kun varaat ajan toimipaikkaan. 

Varaa aika

Etsi lähin toimipaikka

Varmista, että me tavoitamme sinut

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat sähköpostiisi tietoa S-Pankin ja koko S-ryhmän uusista palveluista ja ajankohtaisista asiakasomistajaeduista heti ensimmäisten joukossa.

Päivitä yhteystietosi