Siirry suoraan sisältöön

Lapsi tai nuori S-Pankin asiakkaana – Tilin avaaminen lapselle

S-Pankin palvelut sopivat erinomaisesti myös lapsille ja nuorille. Alaikäiset eivät kuitenkaan voi tehdä sopimuksia yksin vaan ne tehdään yhdessä edunvalvojien eli tavallisesti omien vanhempien kanssa. Vanhempien tehtävä edunvalvojina päättyy, kun lapsi täyttää 18 vuotta. Tämän jälkeen vanhemmilla ei enää ole oikeutta käyttää nuoren pankkipalveluita tai saada niistä tietoa ellei nuori anna siihen erikseen lupaa.

Avaa tai valtuuta verkkopankissa

 

pankkitili

verkkopankkitunnukset

pankkikortti

säästämisen ja sijoittamisen palveluja


Lapsen ja nuoren pankkipalveluja voi hoitaa verkkopankissa Asetukset > Lapsen tai nuoren pankkipalvelut

Asiakaspalvelupisteessä

Vanhemmat voivat yhdessä lapsen kanssa hakea

pankkitiliä

verkkopankkitunnuksia

pankkikorttia

Varaa aika

Toimipaikat

Osio otsikolla Pankkitili

Pankkitilin avaaminen lapselle

Vanhemmat voivat yhdessä avata lapselle tilin S-Pankkiin. Tilin voi avata S-Pankin verkkopankissa tai ajanvarauksella asiakaspalvelupisteellä. Lapsi voi itse käyttää omaa tiliään, jos vanhemmat yhdessä antavat siihen luvan. Sekä vanhemmilla että lapsella tulee olla mukana voimassa oleva henkilökortti tai passi henkilöllisyyden todentamista varten.

Lapselle ja nuorelle voi avata tilin verkkopankissa Asetukset > Lapsen tai nuoren pankkipalvelut.

Varaa aika

Toimipaikat

 

Tilin avaaminen lapselle

Vanhemmat voivat avata lapselleen tilin S-Pankin verkkopankissa tai asiakaspalvelupisteessä. Tilin avaamiseksi verkkopankissa on toisella vanhemmalla oltava S-Pankin verkkopankkitunnukset. Asiakaspalvelupisteellä molempien vanhempien tulee olla paikalla. Toinen vanhempi voi myös valtuuttaa toisen allekirjoittamaan tilisopimuksen yksin. Valtakirjalla valtuutuksen antavan on oltava S-Pankin asiakas. Tilin voi avata, kun lapsella on henkilötunnus ja nimi Digi- ja väestötietovirastossa.

Tilin käyttäminen

Lapsen pankkitili on lähtökohtaisesti vanhempien yhteiskäytössä, mutta he voivat myös ilmoittaa pankille käyttävänsä tiliä kumpikin erikseen. Vaikka vanhemmat käyttäisivätkin lapsen tiliä vain yhdessä, he voivat aina saada tiedot lapsen pankkitilistä myös yksin. Jos vanhemmat käyttävät lapsen pankkitiliä kumpikin erikseen, voi lapsen tilin liittää vanhemman verkkopankkiin.

15–17-vuotiaan oma tili

15–17-vuotias voi hallita omalla työllään ansaitsemiaan varoja avaamalla näille varoille pankkitilin. Tilin avauksen yhteydessä nuoren tulee esittää todistus omista tuloista. Todistus voi olla esimerkiksi palkkalaskelma, työsopimus, opintotukipäätös tai päätös opintopaikan saamisesta. Vanhemmilla ei tällöin ole oikeutta käyttää kyseistä tiliä ilman nuoren itsensä myöntämää käyttöoikeutta. Pankkitilin käyttämiseksi nuori tarvitsee voimassa olevan henkilökortin tai passin.

Lue lisää S-Tilistä

Lapselle ja nuorelle voi avata tilin verkkopankissa Asetukset > Lapsen tai nuoren pankkipalvelut.

KATSO LÄHIN TOIMIPAIKKA

Osio otsikolla Tunnukset

Verkkopankkitunnukset

Verkkopankkitunnukset voidaan avata yli 12-vuotiaalle. Verkkopankissa nuori voi seurata tilitapahtumiaan, tehdä tilisiirtoja ja maksaa laskuja sekä verkkopankissa että S-mobiilissa. Hän ei kuitenkaan voi itse tehdä uusia sopimuksia pankin kanssa.


Vanhemmat voivat tehdä yhdessä nuoren nimiin sopimuksen verkkopankkitunnuksista asiakaspalvelupisteessämme. Toinen vanhempi voi myös valtuuttaa toisen allekirjoittamaan sopimuksen yksin. Valtuutuksen voi antaa S-Pankin verkkopankissa tai valtakirjalla asiakaspalvelupisteellä. Valtakirjalla valtuutuksen antavan vanhemman on oltava S-Pankin asiakas. Tunnuksia haettaessa nuoren tulee olla paikalla. Sekä vanhemmilla että nuorella tulee olla mukana voimassa oleva henkilökortti tai passi henkilöllisyyden todentamista varten.

Tutustu verkkopankkiin demoversiossa

Valtuutuksen voi antaa verkkopankissa Asetukset > Lapsen tai nuoren pankkipalvelut > otsikon Käyttötili, kortti ja verkkopankkitunnukset alta Avaa tili.

 KATSO LÄHIN TOIMIPAIKKA

Osio otsikolla Pankkikortti

Pankkikortti

7 vuotta täyttäneelle lapselle on mahdollista tilata oma pankkikortti, S-Etukortti Visa Debit. Kortti voidaan liittää lapsen omaan tiliin tai esimerkiksi vanhemman tiliin.


Kortin hakeminen

Vanhemmat voivat tilata lapselle pankkikortin asiakaspalvelupisteessämme. Toinen vanhempi voi myös valtuuttaa toisen allekirjoittamaan sopimuksen yksin. Valtuutuksen voi antaa S-Pankin verkkopankissa tai valtakirjalla asiakaspalvelupisteellä. Valtakirjalla valtuutuksen antavan vanhemman on oltava S-Pankin asiakas. Pankkikorttia haettaessa lapsen tulee olla paikalla. Sekä vanhemmilla että lapsella tulee olla mukana voimassa oleva henkilökortti tai passi henkilöllisyyden todentamista varten.

Kortin käyttäminen

Lapselle myönnettävä S-Etukortti Visa Debit varmentaa ostot eli tarkistaa tilin saldon ostohetkellä. Jotta lapsi voi käyttää korttiaan maksamiseen, tulee hänellä olla voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus. S-Pankki ei tarjoa luottokortteja alaikäisille.

Lue lisää S-Etukortti Visa Debitistä

Valtuutuksen voi antaa verkkopankissa Asetukset > Lapsen tai nuoren pankkipalvelut > otsikon Käyttötili, kortti ja verkkopankkitunnukset alta Avaa tili.

KATSO LÄHIN TOIMIPAIKKA

Osio otsikolla Säästä

Säästäminen lapselle

Vanhemmat voivat aloittaa säästämään lapselle S-Pankin verkkopankissa. Lapsen säästämisen palveluita voit avata ja hallinnoida ainoastaan vanhemman verkkopankin kautta.

Säästämisen ja sijoittamisen palveluilta voi avata alla olevasta linkistä. Samalla voi tarvittaessa tehdä valtuutuksen, jolla toinen huoltajista voi yksin hoitaa lapsesi sijoitusasioita. Valtuutus voidaan tehdä myös molemmille huoltajille.

Palveluita voi avata verkkopankissa Asetukset > Lapsen tai nuoren pankkipalvelut > otsikon Säästäminen ja sijoittaminen alta Avaa palveluita.


Lapselle voi säästää rahastoon tekemällä kertasijoituksen tai säästämällä kuukausittain lapsen tililtä. Lapsen varoja voi sijoittaa S-Säästörahastoihin ja useimpiin FIM Rahastoihin.

Monimutkaisiin sijoitustuotteisiin (esimerkiksi S-Asuntorahasto ja S-Metsärahasto) tehtävät toimeksiannot lapsen nimiin ovat luvanvaraisia. Tällaista toimeksiantoa varten vanhemman on toimitettava pankille maistraatin myöntämä lupa ennen toimeksiannon tekemistä. Löydät lisätietoa luvan hakemisesta maistraatin verkkosivuilta. Sijoituspalveluiden avaamisen yhteydessä S-Pankki ei arvioi palvelun soveltuvuutta lapselle tai vanhemmalle.

Nuori asuntosäästäjäksi

    • 15–39-vuotiaille tarkoitettu ASP-tili on helppo tapa aloittaa säästäminen kohti ensimmäistä omaa kotia.
    • Kun ASP-säästäjä on säästänyt vähintään 10 prosenttia tulevan asunnon hankintahinnasta, lainaa S-Pankki hänelle puuttuvan osan. Lainaa voi saada 115 000–180 000 euroa asunnon sijainnista riippuen.
    • Säästämilleen rahoille voi saada myös verotonta korkotuottoa.
    • ASP-laina on korkotuettu, joten saat suojaa korkotason nousulta.

Heräsikö kysymyksiä? 

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–to klo 9–20, pe 9–18 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

Varaa aika ja tule käymään

Noin 80 asiakaspalvelupistettämme palvelevat sinua Prismoissa, useimmissa Sokoksissa ja valikoiduissa S-marketeissa kautta maan. Olemme avoinna myös iltaisin ja lauantaisin. Voit hoitaa asiasi jonottamatta, kun varaat ajan toimipaikkaan. 

Varaa aika

Etsi lähin toimipaikka

Varmista, että me tavoitamme sinut

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat sähköpostiisi tietoa S-Pankin ja koko S-ryhmän uusista palveluista ja ajankohtaisista asiakasomistajaeduista heti ensimmäisten joukossa.

Päivitä yhteystietosi