Näin maksat luottokortilla verkossa turvallisesti

Verkkokaupoissa shoppailu on yhä suositumpaa: vertailu on helppoa ja tilaaminen onnistuu muutamalla klikkauksella. Moni suosii luottokorttimaksua, koska silloin ostoksille saa lisää maksuaikaa, ja suuremmat hankinnat voi maksaa takaisin pienemmissä erissä. 

Luotolla maksaessa ostokset on myös turvattu ostohetkestä niiden saapumiseen asti esimerkiksi rikkoontumisen varalta. Luottokortin käyttö verkossa on turvallista, kunhan vain pidät muutaman perusasian mielessä. Lue vinkkimme onnistuneisiin verkko-ostoksiin!

  1. Varmistu verkkokaupan luotettavuudesta. Tarkista, että verkkokaupan sivuilla näkyvät myyjän osoitetiedot sekä palautusehdot. Lue palautusehdot huolellisesti ja ota osoitetiedot talteen mahdollista palautusta varten. Tarkista myös toimituskustannukset. Jos ostat ulkomaisesta verkkokaupasta, tarkista myös tiedot mahdollisista hinnan päälle tulevista veroista.

    Mikäli tilaat luottokortillasi verkossa toimivan jatkuvan palvelun, kuten lukuoikeuden nettilehteen, selvitä aina ennen maksamista, miten voit katkaista tilauksen.
  2. Suosi vahvan tunnistamisen verkkokauppaa. Jos kaupalla on käytössä vahva tunnistaminen, sinut siirretään korttitietojen syöttämisen jälkeen pankkisi sivuille, jossa tunnistaudut verkkopankkitunnuksillasi. Tällainen Visa Secure (aiemmin Verified by Visa) tai MasterCard Secure Code -palvelu todentaa ostohetkellä ostajan ja kauppiaan ja tekee siten ostamisesta turvallisempaa.

    On olemassa myös sivustoja, jotka eivät tue vahvaa tunnistamista, mutta joilla korttisi tiedot salataan kuitenkin asianmukaisesti. Tällaisilla sivuilla selainikkunan alareunassa näkyy ehjä avain tai lukittu lukko ja selaimen osoiterivillä lukee http:n sijaan https.
  3. Pidä kännykän, tietokoneen ja tabletin tietoturva ajan tasalla. Päivitä käyttämäsi laite säännöllisesti ja suojaa se haittaohjelmilta.
  4. Ota tositteet talteen. Ennen kuin vahvistat tilauksen, sinun täytyy hyväksyä kauppiaan verkkosivuilla antama kuvaus ostoksista sekä maksuehdot. Tallenna tai tulosta ne itsellesi, ja ota talteen myös kauppiaan antama maksukuittaus oston jälkeen. Saatat tarvita niitä esimerkiksi kaupan ehtojen selvittämisessä tai todisteena siitä, että olet maksanut ostoksesi.
  5. Aseta luottokortillesi turvarajat. Hyödynnä oman pankkisi tarjoamia kortin turvaominaisuuksia. Luottokortille on hyvä asettaa esimerkiksi vuorokausikohtainen verkkomaksuraja sekä maantieteellinen aluerajaus. Ne ovat tehokas keino estää kortin väärinkäytöksiä.

Näin muutat S-Etukortti Visan turvarajoja maksutta 

Lue lisää S-Etukortti Visan ostoturvasta