Siirry suoraan sisältöön

Mistä apua yllättävään rahantarpeeseen?

Säästäminen pahan päivän varalle on monelle tuttua – ainakin teoriassa. Jos tili kuitenkin näyttää nollaa hankalassa tilanteessa, saa pankista apua. Esimerkiksi yllättävän tai odotettua suuremman laskun voi maksaa siirtämällä rahaa luottokortin luotolta pankkitilille.

Pesukone hajosi, katto vuotaa ja odottamaton lasku juuri ennen palkkapäivää kruunaa kurjuuden. Äkillinen rahantarve voi yllättää suunnitelmallisenkin taloudenpitäjän. Kun tarvitset yllättäen nopeasti enemmän rahaa, on tällaiseen menoerään tai isompaan hankintaan parempi ottaa luottoa pankista kuin turvautua kalliisiin pikavippeihin.

Pankin myöntämä luottokortti, luoton siirto tilille tai kulutusluotto ovat järkevästi käytettynä helppoja keinoja tasapainottaa taloutta. Kaikkia näitä luottoja yhdistää se, että vakuuksia tai takaajia ei tarvita.

Luoton siirrolla rahaa tilille

Kun tarvitset rahaa kortin luottopuolelta pankkitillesi, voit siirtää sitä luoton puolelta. Tämä on vähemmän tunnettu mahdollisuus saada nopeasti apua yllättäviin menoihin. Sen avulla pystyy myös esimerkiksi maksamaan laskun luotolla. Osa suomalaisista myös haluaa pitää tilillään aina jonkin verran käyttörahaa ja maksaa ostoksia mieluummin käteisellä tai pankkitililtä kuin luotolta.

Kustannukset

S-Pankin asiakkaat voivat siirtää rahaa S-Etukortti Visa -kortin luotolta pankkitilille helposti joko verkkopankissa tai S-mobiilissa. Siirretty raha näkyy heti tilillä ja on saman tien vapaasti käytettävissä. Rahaa voi siirtää tilille haluamansa summan tarpeen mukaan, oman luottorajan puitteissa.

Siirto luotolta tilille maksaa S-Pankin asiakasomistajille verkkopankissa 2,50 euroa ja 3 % siirrrolla käteistä tililleon määrästä. Lisäksi maksettavaksi tulee tilinhoitopalkkio 2,00 euroa//sähköinen lasku tai 3,50 euroa/paperilasku. Jos luoton poismaksaminen venyy eräpäivän yli, veloitetaan myös luoton korko.

Jos tili näyttää nollaa hankalassa tilanteessa, saa pankista apua."

Luottokortti tuo lisää maksuaikaa

Voit maksaa luottokortilla Suomessa ja ulkomailla, netissä ja kaupan kassalla. Luottokortti voi olla joko pelkkä credit-kortti, jolloin ostokset maksetaan aina luottopuolelta, tai yhdistelmäkortti credit/debit, jolloin asiakas voi valita, että maksetaanko ostokset suoraan pankkitililtä vai luotolta. Luotolla maksaessa ostoksille saa lisää maksuaikaa, sillä luotto laskutetaan kerran kuussa jälkikäteen. Luottoa ei ole pakko maksaa kerralla pois vaan kustannuksia voi halutessaan jaksottaa useammalle kuukaudelle ja maksaa pienemmissä erissä takaisin.  

Luottokortin käytöstä voi olla myös hyötyä ongelmatilanteissa, sillä asiakas saa luottokortilla maksamiinsa ostoksiin korttiyhtiön sääntöjen lisäksi myös lain tuomaa suojaa, mikäli esimerkiksi matka peruuntuu. Lue lisää luottokortin ostoturvasta

Kustannukset

Luottokorttia valitessa kannattaa aina tarkistaa luoton todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki luottoon liittyvät kustannukset. S-Etukortti Visa Credit -luoton korko on kolmen kuukauden euribor ja marginaali 6,0 prosenttia*, mikä tekee S-Etukortti Visasta Suomen edullisimman luottokortin. (VertaaEnsin.fi 05/2017) Asiakas voi hakea S-Etukortti Visaan 800–10 000 euron luottorajaa.

Lue lisää S-Etukortti Credit/Debit -kortista

Lue lisää Vertaaensin.fi:n Suuri luottokorttivertailu 05/2017 -tutkimuksesta

Pankin lainaa isompiin hankintoihin

Lainaa haetaan yleensä etukäteen isompien hankintojen, kuten auton tai veneen, rahoittamiseen. Vakuudetonta kulutusluottoa, kuten S-Pankin S-Lainaa, saa ilman takaajia tai vakuuksia. Maksuaika on yleensä vuosia, joten kuukausierät pysyvät kohtuullisina ja rahaa jää myös muuhun elämiseen.

Kustannukset

Pankkien myöntämissä kulutusluotoissa varsinaisen lainasummaan lisätään yleensä lainan avausmaksu, kuukausittainen tilinhoitomaksu ja korko. S-Lainaa saa 5 000–50 000 euroa tarpeen mukaan. S-Lainan korko muodostuu 3 kk euriborista ja lainasummasta riippuen 5–10 prosentin marginaalista.**

Laske itsellesi sopiva laina

 

*)

S-ETUKORTTI VISA CREDIT -LUOTTOKORTIN KORKO on Euribor 3 kk (3,825 %, 4/2024) + 11,95 % marginaali sekä tilinhoitopalkkio 2 €/sähköinen lasku (veloitetaan vain, jos luottoa ei makseta kokonaan pois eräpäivään mennessä) tai 5 €/paperilasku. Euribor-korkoja hallinnoi European Money Markets Institute (EMMI). Viitekoron muutos alentaa tai korottaa maksettavaa korkoa luottosopimuksessa sovitulla tavalla. Näin tilaat e-laskun

Kun viitekorko muuttuu, luoton korko muuttuu vastaavasti. Luoton viitekorko on aina vähintään 0,000 %, vaikka viitekoron arvo olisi alle 0,000 %. Luoton todellinen vuosikorko laskettuna 1 500 euron keskimääräiselle luotolle on 19,951 % olettaen, että viitekorko on 3,825 % (4/2024) ja luottolasku lähetetään vain sähköisesti (tilinhoitopalkkio 2 €/lasku). Jos luottolasku toimitetaan postitse (tilinhoitopalkkio 5 €/lasku), on luoton todellinen vuosikorko 25,284 %. Sähköisen laskun tilinhoitopalkkio veloitetaan vain, jos luottoa on käytetty laskutusjakson päättyessä eikä luottoa makseta kokonaan pois eräpäivään mennessä. Paperilaskun tilinhoitopalkkio veloitetaan, jos luottoa on käytetty laskutusjakson päättyessä. Luotto on jatkuva. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä riippuu käytössä olevasta luoton määrästä, takaisinmaksuerien suuruudesta, laskutustavasta sekä luottosopimuksen kestosta.

Muutamme muussa valuutassa kuin euroissa tekemäsi ostot ja nostot euroiksi Visa Europen käyttämällä niin sanotulla valuutan tukkukurssilla, johon lisätään palveluhinnastomme mukainen valuuttalisä. Kurssi määräytyy sen päivän mukaan, jolloin tapahtuma välittyy Visa Europelle. Visan tukkukurssin voit tarkistaa Visa Europen englanninkielisillä verkkosivuilta,  sekä verrata kokonaisprosenttia EKP:n uusimpaan keskikurssiin. Tarkista EKP:n keskikurssi

**) Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko laskettuna 5 vuoden laina-ajalle on (10/2018 korkotilanteen mukaan):

- 10 000 euron lainalle 11,658 %
- 15 000 euron lainalle 10,066 %
- 20 000 euron lainalle 8,736 %
- 40 000 euron lainalle 6,228 %
- 50 000 euron lainalle 5,102 %

Lainan takaisinmaksuaika on 1–12 vuotta.

Korkein mahdollinen todellinen vuosikorko on 13,372 %.

Korkein mahdollinen vuosikorko on laskettu 10/2018 päivitetyn korkotilanteen mukaan 18 kuukauden laina-ajalle ja 5 000 euron S-Lainalle. Se siis muuttuu muun muassa viitekoron muutosten mukaisesti. Koron (3kk euribor + 10 % marginaali) lisäksi todellisen vuosikoron laskennassa on huomioitu koron avauspalkkio 150 euroa ja tilinhoitomaksu 7,00 euroa/kuukausi. 5 000 euron lainan korkokulut koko 18 kuukauden laina-ajalle olisivat yhteensä 403,72 euroa ja tilinhoitomaksut 126 euroa. Lainan kuukausierä olisi 315,54 euroa, joten kokonaisuudessaan maksaisit luotostasi S-Pankille yhteensä 5 679,72 euroa.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat