Siirry suoraan sisältöön

Keittiöremontti kolmella eri budjetilla

Keittiöunelmista voi tehdä totta joko pienemmän budjetin sisustusratkaisuilla tai perusteellisemmalla remontilla. Poimi parhaat ideat ja trendikkäimmät vinkit kolmelle eri kukkarolle.

Se, joka lämmittää ruuan mikrossa tarvitsee erilaisen keittiön kuin se, joka kokkaa, leipoo ja säilöö."

Pientä piristystä – budjetti alle 2 000 e

Toimivalle ja hyväkuntoiselle keittiölle riittää pienikin, tarkoin valittu muutos.

”Keittiökaapistoja karsimalla, kuten yläkaappeja poistamalla, saa keittiön ilmeen edullisesti modernimmaksi”, sisustussuunnittelija Tiina Ruotsi vinkkaa.

Erilaiset sisustukselliset asetelmat ovat nyt muodissa, ja sellaisille tilaa saa esimerkiksi poistamalla kaapista ovilevyn. Avohyllyn taustan voi esimerkiksi teipata trendikkääksi pastellilla, sinisellä tai metsänvihreällä ja tehdä hyllylle vaihtuvan asetelman kauniista tavaroista.

Myös välitilan ilmettä voi helposti muuttaa. Kaakeleiden tilalle tai päälle voi laittaa sisustuslevyn tai vaihtoehtoisesti tapetin ja sen päälle lasin.

”Myös peilit, etenkin sävypeilit, ovat uusinta uutta välitiloissa.”

Lisäksi kaapinovien maalaaminen, vedinten tai työtason vaihto ja ruokailutilan seinän tapetointi tai maalaus ovat pienen budjetin sisustusideoita. 

Uusi keittiö nipistäjän budjetilla – alkaen 5 000 e

Jos mielii täysin uutta keittiötä, mutta edullisesti, täytyy tietää, missä kohdin nipistää.

”Kalusteiden pintamateriaaleista laminaattitasot ja kalustelevyovet ovat edullisimpia, ja niissä on runsaasti vaihtoehtoja. Kun valitsee ovia, kannattaa tarkastaa, että ovien reunanauhoitukset ovat siistit ja vahvat, ja siten kestävät”, Ruotsi neuvoo.

Nipistäjän kannattaa unohtaa kylmälaitteiden integrointi, mutta kaapistojen mekanismeja valittaessa on hyvä olla tarkkana.

”Mekanismit ovat kalliita, mutta esimerkiksi valitsemalla 80 cm leveitä laatikostoja säästää niiden määrässä. Voi myös miettiä, riittäisikö kulmakaappiin perinteinen karuselli. Kulmakaappia on yleensä hankala käyttää, vaikka mekanismi olisi hintavakin.”

Valitsemalla klassisen liesikuvun ja teräsaltaan säästää satoja, jopa tuhansia euroja. Uunin varustelua karsimalla voi nipistää pitkän pennin, sillä esimerkiksi uunin itsepuhdistava ominaisuus, eli pyrolyysipuhdistus, voi jopa kaksinkertaistaa hinnan.

Nipistäjän kannattaa myös kartoittaa keittiöliikkeiden poistomyynnit ja nettihuutokauppojen tarjonta.

Keittiön remontoijan kannattaa muistaa kotitalousvähennys."

Panosta keittiöremonttiin – alkaen 10 000 e

Kun haluaa satsata kestävään ja laadukkaaseen keittiöön, suunnittelu kannattaa aloittaa keittiön toimivuudesta.

On hyvä miettiä, miten ja mihin keittiötä käytetään: Onko esimerkiksi jääkaappi toimivassa paikassa, tarvitaanko lisää laskutasoa, onko valaistus riittävä. Tarpeet keittiölle vaihtelevat käyttäjän mukaan.

”Tosin uuden toimivamman keittiön myötä myös keittiötottumukset voivat muuttua”, Ruotsi vinkkaa.

Keittiökaapistojen sijoittelua on usein mahdollista muuttaa, mutta tällöin on huomioitava myös tarvittavat sähkö- ja lvi-työt ja mahdollisesti uusiksi menevät lattiat ja seinät. Sisustussuunnittelija voi auttaa juuri omiin tarpeisiin sopivan keittiön hahmottelemisessa.

Suuremman budjetin keittiössä suositaan aitoja materiaaleja, kuten puuta ja kiveä, jotka ovat kestäviä, näyttäviä ja helppohoitoisia. Yksityiskohtia voi piilottaa tai korostaa. Liesituulettimeksi voi esimerkiksi valita näyttävän designkuvun tai tarvittaessa pöytätasosta nousevan mallin.

”Allas voi olla altakiinnitteinen eli saumaton osa työtasoa. Työtasoksi voi valita moderneista materiaaleista esimerkiksi corianin.”

Onpa budjetti mikä tahansa, valaistusta kannattaa aina miettiä. Valaistuksella on suuri merkitys työtehoon ja tunnelmaan. Led-vaihtoehtoja on paljon, ja valaisimissa on runsaasti hinta- ja tehoeroja. Esimerkiksi kalliimmissa valaisimissa valon väriä voi säätää halutun tunnelman mukaan.

Keittiön remontoijan kannattaa muistaa kotitalousvähennys. Kotitalousvähennystä saa ostetuista palveluista, kuten kalusteasennuksista, sähkö- ja lvi-töistä.

Sisustussuunnittelija Tiina Ruotsi on sisustanut suomalaisten keittiöitä jo 30 vuoden ajan. Hänellä on monipuolinen kokemus yksityiskotien ja julkisten tilojen sisustussuunnittelusta ja hänen kädenjälkensä on tuttu myös lukuisista Asuntomessutaloista. www.tiinaruotsi.fi

Budjettien hinnat ovat suuntaa-antavia.

S-Pankista saat apua kaikenkokoisten keittiöremonttien toteuttamiseen.

Vakuudettomalla S-Lainalla rahoitat isommat ja pienemmät keittiöremontit. Laske itsellesi sopivankokoinen laina ja hae lainaa S-mobiilissa tai verkossa. Lainaa voit hakea kaikkien pankkien pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lainan hakeminen ei sido sinua vielä mihinkään, joten hae vaikka heti.

Lue lisää ja hae S-Lainaa

S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja​

On tärkeää, että luoton- tai lainanlyhennyksien jälkeen rahaa jää myös muuhun elämiseen. S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja – haluamme olla luottoa myöntäessämme varmoja siitä, että asiakkaamme talous pysyy tasapainossa. ​

Lue lisää vastuullisesta luotonannosta

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat