Asuntorahastoon, kiitos!
Asuntorahastoon, kiitos!
Asuntorahastoon, kiitos!
Asuntorahastoon, kiitos!
Kasvukeskusten vuokra-asuntoihin sijoittava

S-Asuntorahasto

Avaintietoesite


Mihin S-Asuntorahasto sijoittaa?

S-Asuntorahasto sijoittaa pääasiassa pieniin vuokra-asuntoihin, jotka sijaitsevat Suomen kasvukeskuksissa tai niiden lähettyvillä työssäkäynti- ja opiskelualueilla. Vuokra-asuntoihin sijoittamisessa tuotto perustuu vuokran lisäksi myös asuntojen arvon muutokseen. S-Asuntorahasto sopii sijoittajalle, joka tavoittelee tasaista inflaatiosuojattua tuottoa, joka on korkeampaa kuin korkosijoituksissa, mutta vähäriskisempää kuin osakesijoituksissa.

Riski
Tuotto 12 kk* 6,25 %
Tuotto alusta* 7,04 % -

Lisätiedot: S-Asuntorahasto on osuussarja FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahastossa, joka sijoittaa pääasiassa Suomessa sijaitseviin asuntoihin ja kiinteistöihin. Rahastosta huolehtivat sijoittamisen ammattilaiset FIMissä, joka on osa S-Pankkia.


Rahaston seuraavat merkintä- ja lunastuspäivät ovat 30.11.2020, 26.2.2021, 31.5.2021, 31.8.2021 ja 30.11.2021.

 

Miksi asuntosijoitusrahasto?

  • Asuntosijoittaminen kiinteistörahaston kautta on helppoa ilman oman sijoitusasunnon ylläpidon vaivaa.
  • Edulliset kulut.
  • Pieni minimisijoitussumma, 200 euroa.

Ostaminen on helppoa:

  • Asuntosijoitusrahastolla on merkintäpäivä neljä kertaa vuodessa, seuraava 30.11.2020Tee merkintä verkkopankissa ennen klo 16Sijoituksen voi tehdä myös muuna aikana, mutta se merkitään rahastoon vasta seuraavana merkintäpäivänä.
  • Tarvitsetko apua? Soita meille 010 76 5800 ma–to klo 9–20, pe 9–18  (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Mikä on asuntorahasto?

Asuntorahastosijoittaminen on vaivaton ja vähäriskinen tapa sijoittaa kasvavaan trendiin, kaupungistumiseen.

Lue artikkeli

Asuntosijoittaminen pitää pintansa

Asuntoihin kannattaa edelleen sijoittaa – kunhan tarkistaa, että sijoitus kohdistuu kasvukeskuksissa tai pääkaupunkiseudulla sijaitseviin asuntoihin.

Lue artikkeli

Tuottohistoria

Sijoitusten jakautuminen

Rahaston {{data.countries}} suurinta aluetta {{data.countriesDate}}

Maa Osuus
{{country.name}} {{country.pct}} %

Rahaston {{data.investments}} suurinta sijoitusta {{data.investmentDate}}

Rahasto Nettoarvosta Muutos
{{investment.name}} {{investment.pct}} % {{investment.change}} %


Usein kysyttyä

Asuntosijoittaminen on hyvä keino hajauttaa salkkua ja saada tasaista tuottoa kohtuullisella riskillä. S-Asuntorahaston kautta voit sijoittaa asuntomarkkinoihin helposti ja vaivattomasti, ilman asunnon ostamisen tai ylläpidon vaivaa. Rahaston minimisijoitus on 200 euroa, mikä mahdollistaa asuntorahastosijoittamisen markkinoita hyvinkin paljon pienemmällä summalla.

Voit antaa merkintätoimeksiannon S-Asuntorahastoon S-Pankin verkkopankissa. Merkintätoimeksiannon jälkeen rahat siirtyvät rahaston tilille odottamaan merkintäpäivää. Rahasto-osuuksien merkintäpäivä on rahaston sääntöjen mukaisesti kunkin helmi-, touko-, elo- ja marraskuun viimeinen pankkipäivä. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi vuoden ensimmäinen merkintä tulee jättää helmikuun viimeiseen pankkipäivään kello 16:een mennessä. Tehty toimeksianto toteutuu helmikuun viimeiselle pankkipäivälle laskettuun osuuden arvoon. Toteutunut merkintäsi näkyy verkkopankissa noin kolmen viikon kuluessa merkintäpäivästä.

Koska varoillesi ei kerry korkoa tältä ajalta, kannattaa sinun tehdä merkintätoimeksianto mahdollisimman lähellä merkintäpäivää. Merkintä voidaan toteuttaa edellyttäen, että merkintäsumma on rahastoyhtiön käytettävissä merkintäpäivänä ja että merkintää varten on annettu asianmukaiset ja riittävät tiedot.

Voit ostaa eli merkitä S-Asuntorahastoa S-Pankin verkkopankissa valitsemalla Säästöt ja sijoitukset > Rahastot > S-Asuntorahasto. Vähimmäiskertasijoitus on 200 euroa.

Kun olet tehnyt merkinnän, rahat siirtyvät S-Asuntorahaston tilille odottamaan merkintäpäivää. Rahasto-osuuksien merkintä toteutetaan neljästi vuodessa vahvistetun rahasto-osuuden merkintäpäivän arvoon perustuen.

S-Asuntorahaston kiinteä hallinnointipalkkio on 1,9 % ja merkintäpalkkio 2,0 %. Lunastuspalkkio vaihtelee 1,0 % - 4,0 % välillä sijoitusajasta riippuen. Rahaston kiinteän hallinnointipalkkion ohella rahaston varoista veloitetaan kaikki kulut, kustannukset, vastuut ja palkkiot, jotka syntyvät rahaston toimintaan, hallintoon, rahoitukseen, liiketoimintaan tai sijoituksiin liittyen. Rahaston juoksevista kuluista maksetaan esimerkiksi varainsiirtovero, joka rahaston pitää maksaa asuntokauppojen yhteydessä. Kuluilla katetaan myös se, että ulkopuoliset asiantuntijat tarkastavat ostettavien asuntojen kunnon. Tiedot sovellettavista palkkioista ovat kulloinkin voimassa olevissa rahastoesitteissä. Tarkemmat tiedot S-Asuntorahastosta löytyvät S-Pankin verkkosivuilta sekä rahastoesitteestä.

Palkkiot **

 • {{fee.percent}}
 • {{data.ter}}

** Lunastuspalkkio on:

  • 4,00 %, jos sijoitusaika on alle 1 vuosi
  • 3,00 %, jos sijoitusaika on vähintään 1 vuosi, mutta alle 3 vuotta
  • 2,00 %, jos sijoitusaika on vähintään 3 vuotta, mutta alle 4 vuotta
  • 1,00 %, jos sijoitusaika on vähintään 4 vuotta.

Lunastuspalkkion laskenta muuttuu 31.8.2020. Osuudenomistajien, jotka ovat sijoittaneet rahastoon ennen 29.5.2020, osalta lunastuspalkkio lasketaan todellisen sijoitusajan mukaisesti pyöristettynä lähimpään alempaan palkkiotasoon oikeuttavaan sijoitusaikaan seuraavasti: Jos sijoitusaika on 11 kuukautta, lasketaan lunastuspalkkio 1 vuoden sijoitusajan mukaisesti. Jos sijoitusaika on 2 vuotta 11 kuukautta, lasketaan lunastuspalkkio 3 vuoden sijoitusajan mukaisesti. Jos sijoitusaika on 3 vuotta 11 kuukautta, lasketaan lunastuspalkkio 4 vuoden sijoitusajan mukaisesti.

Merkintäpalkkio tilitetään rahastoyhtiölle ja lunastuspalkkio tilitetään rahastolle täysimääräisenä. Nämä ovat palkkioiden enimmäismäärät, jotka sijoituksesta voidaan veloittaa kuluina merkinnän ja lunastuksen yhteydessä. Hallinnointipalkkio sisältää säilytyspalkkion.

Rahaston juoksevat kulut sisältävät hallinnointi- ja säilytyspalkkiot sekä mahdollisesti sijoituskohteena olevista rahasto-osuuksista perityt hallinnointi- ja säilytyspalkkiot.

     

*Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Tuotossa ei ole huomioitu mahdollisia tuotonmaksuja. Alle vuoden toimineiden rahastojen osuussarjojen osalta tuotto esitetään annualisoimattomana.

Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan.