Siirry suoraan sisältöön

Huolet tarjoavat myös mahdollisuuksia sijoittajalle

Kulunut vuosi on muistuttanut, että sijoitusmarkkinat eivät aina nouse, vaan ajoittaiset takapakit kuuluvat sijoittamiseen. Pitkäjänteisen sijoittajan elämää nämä eivät heilauta, vaan antavat jopa mahdollisuuden lisätä sijoituksia aiempaa paremmilla tasoilla.

1. Mikä on painanut sijoitusmarkkinoita?

Monen vuoden erittäin vahvan nousun jälkeen sijoitusmarkkinat ovat tämän vuoden alussa olleet laskussa. Sekä osakkeiden että joukkolainojen arvot ovat olleet alamäessä. Laskun taustalla ovat taloushuolet, joiden syynä on, että yleinen hintataso on noussut eli inflaatio on kiihtynyt. Voimistunut inflaatio pakottaa keskuspankit vähentämään talouselvytystä ja nostamaan korkoja, minkä uskotaan heikentävän talouskasvua. Lisäksi Venäjän hyökkäys Ukrainaan huolestuttaa sijoittajia.

2. Ovatko markkinat pysyvässä laskussa?

Laskut kestävät aikansa, kuten nousutkin, mutta pysyviä ne eivät koskaan ole. Koronapandemian jälkeen kurssit nousivat ja korot laskivat poikkeuksellisen paljon, joten nyt korjataan silloin tulleita ylilyöntejä. Ennen pitkää markkinaodotukset saadaan korjattua uuteen ympäristöön, ja silloin lasku kääntyy taas nousuksi.

 

Tärkeintä on pitää kiinni omasta suunnitelmastaan, jotta kärsivällisestä säästäjästä ei tule lyhytjänteistä hätäilijää.

3. Kannattaako nyt myydä sijoituksensa?

Yleissääntö on, että sijoittajan ei kannata hötkyillä hetkellisen markkinaheilunnan mukana. Tärkeintä on pitää kiinni omasta suunnitelmastaan, jotta kärsivällisestä säästäjästä ei tule lyhytjänteistä hätäilijää. Helppo ratkaisu mielenrauhan helpottamiseksi on säästää yhdistelmärahastoihin, joissa sijoitusammattilaiset pitävät huolta varoista. Tämän vuoden alussa S-Pankki-rahastoissa on pidetty riskitasot tavallista pienempinä, mikä on tukenut tuottoja. Kannattaa muistaa, että jos nyt lähtee myyntilaidalle, pitää olla valmis myös nopeasti hyppäämään ostopuolelle, jos markkinat kääntyvät.

4. Vai pitääkö nyt lisätä sijoituksia?

Kaukonäköisen ja vuosien päähän tähyävän sijoittajan kannattaa käyttää markkinaheikkoutta hyväksi. Erityistä kiirettä ostoksille ei ole, mutta vähitellen esimerkiksi kuukausisäästämisen kautta kannattaa laittaa rahojaan töihin. Lisäksi kannattaa muistaa hyvä hajautus, sillä äkkinäisiä markkinaliikkeitä yksittäisillä markkinoilla on luvassa jatkossakin. Hyvin korkoihin ja osakkeisiin, sekä miksei kiinteistöihinkin, hajautettu salkku tarjoaa parhaat mahdollisuudet vakaaseen vaurastumiseen pidemmän päälle.

Säästämisen aloittaminen rahastoon onnistuu monella tavalla

 

Rahastosäästäminen on helppo tapa kartuttaa säästöjä. Ammattitaitoinen rahastonhoitaja huolehtii hoitamansa rahaston sijoituksista. Säästämisen aloittaminen onnistuu monella tavalla. Valitse itsellesi sopiva tapa säästämisen ratkaisuistamme.

Näin aloitat rahastosäästämisen

Varaa aika säästämisen ja sijoittamisen puhelintapaamiseen

Tämä on mainos. Tässä materiaalissa esitetyt tiedot ovat luonteeltaan informatiivisia, eikä niitä tule pitää kehotuksena yksittäistä rahoitusvälinettä koskevien liiketoimien toteuttamiseen. Tämän materiaalin mukaiset tiedot eivät ole myöskään sijoituspalvelulain mukaista sijoitusneuvontaa.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat