Siirry suoraan sisältöön

Asuntosijoittaminen pitää pintansa

Asuntoihin kannattaa edelleen sijoittaa – kunhan tarkistaa, että sijoitus kohdistuu kasvukeskuksissa tai pääkaupunkiseudulla sijaitseviin asuntoihin. Haja-asutusalueilla ja muuttotappiokunnissa asuntojen hinnat ovat laskeneet.

Asuntorakentamisen kiivain kasvuvaihe on takanapäin. Hankkeita on edelleen runsaasti vireillä ympäri Suomea, mutta uudisrakentamisen vilkkaudesta kertovat rakennusluvat vähenivät vuoden ensimmäisellä neljänneksellä selvästi. Tosin viime vuonna asuntorakentaminen oli vilkasta, joten on ihan luonnollista, että vahva uudisrakentamisen vire jossain vaiheessa tasaantuu.

Kaupungistuminen on jakanut Suomen kahtia. Muuttotappiokunnissa asuntojen arvo on laskenut tasaisesti, kun taas kasvukeskuksissa hinnat ovat yleisesti nousseet. Koko maata tarkastellen asuntojen hinnat ovat pysyneet vuodesta 2013 lähtien suhteellisen vakaina.
Asuntosijoittajan kannalta tämä tarkoittaa sitä, että sijoituskohdetta valitessaan kannattaa punnita, missä sijaitseviin ja millaisiin asuntoihin sijoittaa.
”On totta, että asuntosijoittaminen on pitkällä aikavälillä kannattavaa vain kasvukeskuksissa ja pääkaupunkiseudulla”, sanoo S-Pankki Rahastoyhtiö Oy:n kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Petri Jokinen.
Jokisen luotsaama kiinteistötiimi hoitaa S-Pankki Asunto -rahastoa. Rahastoa hallinnoi S-Pankki-konserniin kuuluva S-Pankki Rahastoyhtiö Oy, ja S-Pankin roolina on tarjota sijoituspalveluita välittämällä asiakkaidensa osto- ja myyntitoimeksiantoja rahastoon.
Jokisen mukaan käänne asuntomarkkinoilla tapahtui vuosikymmenen taitteessa, kun ihmiset hylkäsivät suomalaisen omakotitalounelman ja alkoivat hakeutua työn perässä kasvukeskuksiin lähelle palveluja ja hyviä liikenneyhteyksiä.
Myös vuokra-asuntojen kysyntä on kasvanut – vuokra-asuminen on yhä suositumpaa. Markkinoilla on tarjolla paljon uusia, viihtyisiä ja laadukkaita vuokra-asuntoja, jotka sijaitsevat hyvillä paikoilla.

Pitkällä aikavälillä asuntosijoittaja voi odottaa (pääomalleen) 5–7 prosentin vuosituottoa.”

S-Pankki Asunto -rahasto on vaivaton ja tehokas

Petri Jokisen mukaan asunnot ovat edelleen houkutteleva sijoitusmuoto verrattuna esimerkiksi korko- ja osakesijoituksiin. Vaikka asuntojen hinnat ja vuokratulot eivät lähivuosina merkittävästi nousisikaan, pitkällä aikavälillä sijoittaja voi odottaa pääomalleen 5–7 prosentin vuosituottoa.

Jokinen arvioi, että markkinoilla on nyt merkkejä siitä, että asuntojen hinnat lähtisivät hyvin maltilliseen nousuun.
”Näin on pienten uudehkojen ja hyvällä paikalla sijaitsevien asuntojen kohdalla. Asuntomarkkinoiden eriytyminen vahvistuu kaiken aikaa”, Petri Jokinen sanoo.
Yleisesti ottaen sijoittamisessa on toki hyvä muistaa, että sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voivat nousta tai laskea ja että sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan.
VTT:n selvityksen mukaan vuoteen 2040 mennessä suurille kaupunkiseuduille on rakennettava lähes 720 000 asuntoa, mikäli alueiden kaupungistumiskehitys jatkuu yhtä voimakkaana kuin vuosina 2010–2014. Se tarkoittaa esimerkiksi Oulun ja Helsingin seuduille noin 50 prosenttia lisää ja Tampereen seudulle 40 prosenttia lisää nykyiseen asuntokantaan.
”Tämä maa muuttuu seuraavien kymmenen, kahdenkymmenen vuoden aikana paljon. Yksin Helsinkiin ennustetaan vuoteen 2050 mennessä muuttavan neljännesmiljoona ihmistä.”
S-Pankki Asunto -rahasto on helppo ja vaivaton tapa päästä kasvukeskusten asuntojen omistajaksi. S-Pankki Asunto -rahasto sijoittaa pääasiassa uusiin vuokra-asuntoihin juuri halutuilla alueilla: pääkaupunkiseudulla, muissa kasvu- ja maakuntakeskuksissa sekä niiden kehyskuntien työssäkäynti- ja opiskelualueilla. Rahastolla on tällä hetkellä vuokrauksessa ja rakentamisvaiheessa noin 1 500 asuntoa. Sen minimimerkintä on 200 euroa, vuosittaiset juoksevat kulut 2,50 % (arvio) ja merkintäpalkkio 2,0 %.
”Yhdessä asuntoihin sijoittaminen on kannattavaa. Rahasto hankkii sijoituskohteet suursijoittajana edullisesti joko asuntojen tukkumarkkinoilta tai rakennuttamalla uusia kohteita, ja kaupan päälle tulee vielä merkittävä hajautushyöty”, Petri Jokinen toteaa.Osio otsikolla S-Asuntorahasto

S-Pankki Asunto -rahasto on helppo tapa ryhtyä asuntosijoittajaksi

S-Pankki Asunto -rahasto on tuottava ja helppo tapa ryhtyä asuntosijoittajaksi. Rahasto sijoittaa pääasiassa kotimaisten kasvukeskusten pieniin vuokra-asuntoihin. Arvopaperi-lehden 4/2016 vertailussa S-Pankki Asunto -rahasto oli luokkansa edullisin ja parhaiten tuottava asuntorahasto.

Tutustu ja osta

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat