Siirry suoraan sisältöön

Ritva teki asuntokaupat digitaalisesti: ”Ei jännittänyt lainkaan!”

Helsinkiläinen Ritva Virtanen oli ensimmäinen S-Pankin asiakas, joka myi asuntonsa digitaalisen asuntokauppajärjestelmän DIASin avulla. Kauppakirjat hän allekirjoitti kätevästi omassa työhuoneessaan.

Katso videolta Ritvan kokemukset digitaalisesta asuntokaupasta

Asunnon ostaminen tai myyminen on aina iso päätös, ja aikaa päätöksestä sopivan asunnon ja ostajan kohtaamiseen saattaa mennä kauankin. Kun kaupan ehdoista on viimein päästy yhteisymmärrykseen, toivovat kaikki asuntokaupan osapuolet yleensä mahdollisimman pikaista kaupantekoa.

”Yhteisen ajankohdan sovittaminen asunnon ostajan, myyjän, välittäjän ja pankin edustajan kalentereihin saattaa kuitenkin olla aikamoinen aikatauluviidakko”, kuvailee S-Pankin lainojen kehityspäällikkö Päivi Huttunen monille tuttua tilannetta.

Kesästä 2019 lähtien asuntokaupat on voinut tehdä myös digitaalisesti DIAS-järjestelmän kautta. DIASissa kauppakirja hyväksytään omilla verkkopankkipankkitunnuksilla sähköpostiin tulevan linkin kautta, eikä käyntiä pankin konttorilla tarvita.

DIAS tarjoaa mahdollisuuden tehdä asuntokaupat silloin kun itselle parhaiten sopii"

Ritva Virtasen mielestä asuntokaupan tekeminen digitaalisesti oli helppoa ja sujuvaa.

 

”DIAS tarjoaa mahdollisuuden tehdä asuntokaupat silloin kun itselle parhaiten sopii, vaikkapa omalta kotisohvalta. Jos ostaja ja myyjä haluavat kuitenkin tavata toisensa, niin kaupantekotilaisuus voidaan toki järjestää esimerkiksi kiinteistövälittäjän toimistolla, jolloin ajan saa sovittua joustavammin kuin pankin konttoriin”, Huttunen kertoo.

Helsinkiläinen eläkeläinen Ritva Virtanen kuuli mahdollisuudesta digitaaliseen asuntokauppaan kiinteistönvälittäjältään, kun he olivat myymässä Vuosaaressa sijaitsevaa asuntoaan. Myös uusi koti sijaitsee Vuosaaressa, samassa tutussa ja jo vuosikymmenten kokemuksella hyväksi havaitussa pihapiirissä.

”Emme olleet kuulleet DIASista aiemmin, mutta saimme kaikki tarvittavat ohjeet sähköpostilla ja kaupanteko DIASin avulla oli tosi helppoa. Ei jännittänyt lainkaan”, Ritva Virtanen kommentoi.

DIASin kautta hoituu kauppakirjan allekirjoituksen lisäksi myös muut asuntokaupan vaiheet ja osakekirjan siirto pankista toiseen. Kaupanteko DIAS-järjestelmässä on mahdollista silloin, kun kaupan kohteena on asunto-osake, kaupassa mukana on kiinteistövälittäjä, ja sekä ostajan että myyjän pankit ovat mukana DIAS-järjestelmässä.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat