Tarvitsetko verkkopankkitunnukset?

Avaa verkkopalvelut ja verkkopankkitunnukset helposti ilman ajanvarausta palvelupisteessämme, vaikka kauppareissun yhteydessä

Etsi lähin asiakaspalvelupiste

Maksaminen

 

Helppoa ja monipuolista maksamista

Kaikki päivittäiset raha-asiat on helppo hoitaa S-Pankissa. Voit liittää maksamisen palvelumme omaan S-Tiliisi tai tiliin, johon sinulla on laaja käyttöoikeus.

Maksa laskuja ja hoida muita päivittäisiä raha-asioitasi

Verkkopankissa

S-mobiilissa

Puhelinpalvelussa

Toimipaikoissa

Verkkopankkitunnukset ovat avain asiointiin

Kun asioit verkkopankissa tai S-Pankin puhelinpalvelussa, tarvitset verkkopankkitunnukset. Osuuskaupan asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville pankkitunnukset ovat maksuttomat.

Näin saat tunnukset

Maksut ja tilisiirrot

Maksaminen verkkopankissa on helppoa ja turvallista. Laskujen maksaminen käy kätevästi, kun tallennat tiedot usein esiintyvistä maksuistasi maksunsaajaluetteloon.

Voit tehdä S-Tililtäsi tilisiirtoja S-Pankkiin, muihin kotimaisiin pankkeihin tai SEPA-alueen pankkeihin.

E-lasku tuo laskut suoraan verkkopankkiin

Kun tilaat laskusi e-laskuna, säästät aikaa, vaivaa ja luontoa. Saat e-laskun suoraan verkkopankkiisi ja maksat sen parilla klikkauksella.

E-lasku korvaa paperiset laskut ja sen sisältö vastaa paperilaskun sisältöä. E-laskusta muodostuu valmis maksuehdotus, joka sinun täytyy vain hyväksyä maksuun.

Halutessasi voit asettaa laskun automaattisesti maksettavaksi, jolloin sinun ei tarvitse käydä verkkopankissa hyväksymässä jokaista yksittäistä laskua. Voit myös vastaanottaa sähköposti-ilmoituksen jokaisesta saapuneesta e-laskusta.

Näin otat e-laskun käyttöön

Voit ottaa e-laskun käyttöön jos sinulla on verkkopankkitunnukset ja S-Tili (oma tai laaja käyttöoikeus toisen henkilön tiliin).

E-laskusopimus ja -osoite ovat henkilökohtaisia, joten e-lasku tulee vain omaan verkkopankkiisi.

 

E-lasku pähkinänkuoressa:

 1. Tee e-laskusopimus verkkopankissa. Valitse verkkopankin Maksut-valikosta kohta "E-lasku".
 2. Kun maksat paperilaskua, muuta laskun toimitustavaksi e-lasku. Seuraava lasku saattaa tulla vielä paperilla, mutta siitä eteenpäin lasku tulee e-laskuna suoraan verkkopankkiin.
 3. Saat e-laskun käyttöösi verkkopankin kautta niiltä laskuttajilta, jotka tarjoavat e-laskua S-Pankissa. S-Pankki aktivoi laskuttajia lähettämään tietonsa S-Pankin verkkopankkiin, jotta kaikki laskuttajat löytyisivät valikosta.
 4. Laskun eräpäivää ja summaa voi tarvittaessa muuttaa. Jos laskussa on jotain epäselvää, ota yhteys laskuttajaan.
 5. Laskut arkistoituvat verkkopankkiin, joten löydät ne helposti myöhemminkin.

Siirrä e-laskutilaukset ja toistuvat maksut toisesta pankista S-Pankkiin

Olemassa olevien e-laskujesi sekä toistuvien maksujesi lopettaminen onnistuu helpoiten toisen pankkisi verkkopalvelussa. Tämän jälkeen voit syöttää ne maksettavaksi S-Pankin verkkopankissa S-Tililtäsi. Tarvitset tähän vain S-Pankin verkkopankkitunnukset, laskuttajan tilinumeron sekä laskun yksilöintitiedot.

Tee sopimus verkkopankissa

S-Pankin kortit täyttävät SEPA-vaatimukset

Yhtenäinen euromaksualue SEPA (Single Euro Payments Area) yhtenäisti eurooppalaiset maksukäytännöt ja helpottaa nyt maiden välistä asiointia ja kaupankäyntiä.

SEPA toi mukanaan koko Euroopan alueella toimivat EMV-sirulla varustetut maksukortit. Pankkien palveluvalikoimaan tuli myös yleiseurooppalainen SEPA-suoraveloitus, jonka toimintamallia tosin edelleen muokataan.

SEPA-alueeseen kuuluu 31 maata: kaikki 27 EU-maata, ETA-maat (Islanti, Liechtenstein, Norja) sekä Sveitsi. Kaikki S-Pankin myöntämät Visa Debit -kortit täyttävät euromaksualueen vaatimukset.

Näin SEPA näkyy

Kuluttajalle SEPA:n toteutuminen näkyy muun muassa tilinumeroiden muuttumisena IBAN-muotoon (International Bank Account Number). SEPA-tilisiirroissa käytetään IBAN-tilinumeroiden lisäksi pankin yksilöivää BIC-tunnusta (Bank Identifier Code). S-Pankin asiakkaana sinun ei tule huolehtia BIC-tunnuksen syöttämisestä, sillä täytämme tämän tiedon puolestasi.

SEPA-maksu verkkopankissa

S-Pankin asiakkaiden tilien IBAN-muotoiset tilinumerot näkyvät muun muassa verkkopankissa ja tiliotteilla. Voit tehdä euromääräisiä tilisiirtoja verkkopankissa sekä kotimaisille että muiden SEPA-maiden maksunsaajille.

Usein kysyttyä maksamisesta

Voit maksaa. Osassa verkkokaupoista on mahdollista käyttää Verified by Visa -todentamispalvelua. Palvelussa todennat ostohetkellä pankkitunnuksien avulla olevasi oikea kortinhaltija ja vastaavasti saat varmuuden myyjän luotettavuudesta. Maksaessasi korttiostoksia Verified by Visa -palvelussa tulee sinulla olla käytössäsi omat, henkilökohtaiset S-Pankin pankkitunnukset.

Kortit
Maksaminen

Kun maksat verkossa ostoksia Visa Credit/Debit-yhdistelmäkortilla, voit valita maksatko ostoksesi credit- vai debit-ominaisuudella: Kun käytät kortin etupuolen 16 merkkiä pitkää korttinumeroa ja nimikirjoitusalueen vierestä löytyvää tarkistuslukua, maksat ostoksesi credit-ominaisuudella. Jos haluat käyttää debit-ominaisuutta, maksamisessa on käytettävä kortin kääntöpuolen vasemmasta alakulmasta löytyvää numerosarjaa. Ensimmäiset 16 numeroa toimivat korttinumerona ja kolme viimeistä tarkastuslukuna. 

  1. Korttisi maksuominaisuudet
  2. Korttinumero
  3. Kortinhaltijan nimi
  4. Osuuskauppa
  5. Jäsennumero
  6. Voimassaoloaika (kuukausi/vuosi)
  7. Kortinhaltijan allekirjoitus
  8. Tarkistusluku (CVV2-luku)
  9. Visa Credit/Debit -kortin debit-numero ja siihen liittyvä tarkistusluku
  10. Kortin myöntäjän tiedot (S-Pankki Oy)

Jos verkkokauppa käyttää Verified by Visa -todentamispalvelua, tarvitset lisäksi omat henkilökohtaiset S-Pankin pankkitunnukset.

Kortit
Maksaminen

Kortin ja pankkitunnusten tulee kuulua samalle henkilölle. Pääkortilla maksettaessa käytetään pääkortin haltijan henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Rinnakkaiskortilla maksettaessa tulee käyttää rinnakkaiskortin haltijan omia pankkitunnuksia.

Selaimen asetuksista tulee myös varmistaa, että seuraavat ovat sallittuina:

  • 3. osapuolten evästeet
  • Javascript.

Joillakin selaimilla tiettyjen verkkokauppojen yhteydessä voi esiintyä ongelmia ja esimerkiksi paluu S-Pankin tunnistautumissivulta verkkokauppaan epäonnistuu. Näissä tilanteissa suosittelemme kokeilemaan muita internetselaimia, esimerkiksi Firefox.

Kortit
Maksaminen

S-Pankin helppokäyttöinen verkkopankki tarjoaa hyvän mahdollisuuden hoitaa päivittäisiä raha-asioitasi. Verkkopankissa voit maksaa laskuja S-Tililtäsi, tilata e-laskuja tai tilata laskun NetPostiin. Laskun maksaminen onnistuu myös S-mobiilissa.

Asiakaspalvelupisteissämme ei laskujen maksaminen onnistu. Siellä voit tehdä maksupalvelu- tai suoramaksusopimuksia. Maksupalvelusopimuksen tehtyäsi voit lähettää laskut maksupalvelukuoressa maksettavaksi S-Pankkiin. Voit maksaa laskusi myös soittamalla S-Pankin puhelinpalveluun. Puhelinpalvelun kanssa asioidessasi tarvitset S-Pankin pankkitunnukset.

Maksaminen

Kuukausittain veloitettavat säännölliset palvelumaksut veloitetaan seuraavan kuukauden 15. päivänä. Yksittäiset palkkiot veloitetaan aina tapahtumapäivänä eli esimerkiksi saldotodistuksen lähetyspäivänä. Ottopisteellä tehdyt maksulliset tapahtumat, esimerkiksi tilin saldokysely, veloitetaan seuraavan kuukauden 3. pankkipäivänä.

Maksaminen

Olemassa olevien e-laskujen sekä toistuvien maksujen lopettaminen onnistuu helpoiten toisen pankkisi verkkopalvelussa. Tämän jälkeen voit syöttää maksutiedot S-Pankin verkkopankissa maksettavaksi S-Pankin tililtä. Tähän tarvitset vain S-Pankin pankkitunnukset sekä laskuttajan tilinumeron ja laskun yksilöintitiedot.

Verkkopankki
Maksaminen

E-lasku on sähköinen lasku, joka maksetaan verkkopankissa. Halutessasi saat ilmoituksen laskun saapumisesta sähköpostilla. Laskun tiedot ovat laskussa valmiina, joten lasku tarvitsee ainoastaan tarkistaa ja hyväksyä. Laskuttajakohtaisesti on myös mahdollista valita, haluatko maksun veloitettavan automaattisesti eräpäivänä ilman erillistä hyväksyntää.

Tarvittaessa laskun eräpäivää ja summaa voi muuttaa. Jos laskussa on jotain epäselvää, ota yhteys laskuttajaan.

Saat e-laskun käyttöösi verkkopankin kautta niiltä laskuttajilta, jotka tarjoavat e-laskua pankissasi.

  1. Aloita tekemällä e-laskusopimus S-Pankin verkkopankissa.
  2. Kun maksat paperilaskua, muuta laskun toimitustavaksi e-lasku.
  3. Seuraava lasku saattaa tulla vielä paperilla, mutta tästä eteenpäin lasku tulee e-laskuna suoraan verkkopankkiin.

Verkkopankki
Maksaminen

Suoramaksu vastaa aikaisempaa suoraveloitusta. Suoramaksu on tarkoitettu asiakkaille, joilla ei ole verkkopankkia käytössään. Suoramaksussa laskuttaja toimittaa sinulle laskun tiedot etukäteen ja lasku maksetaan tililtäsi eräpäivänä automaattisesti. Suoramaksun tietoja ei voi muuttaa verkkopankissa.

Maksaminen

SEPA on lyhenne sanoista Single Euro Payments Area, yhtenäinen euromaksualue.

Maksaminen

SEPA-alueeseen kuuluvat kaikki 28 EU-maata: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Eesti, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki ja Unkari; ETA-maat: Islanti, Lichtenstein, Norja sekä lisäksi Sveitsi.

Maksaminen

SEPA-alueella kaikkien yritysten ja yksityisten tilinumerot ovat muuttuneet kansainväliseen IBAN-muotoiseen tilinumeroon ja pankin BIC-tunnukseen.

Maksaminen

Yhtenäisen euromaksualueen ulkopuolelle menevät ja alueelle sen ulkopuolelta saapuvat maksut ovat edelleen ulkomaan maksuja. Ulkomaanmaksuja ovat myös muussa valuutassa kuin euroissa välitettävät maksut.

Maksaminen

IBAN-tilinumero (International Bank Account Number) on kansainvälinen tilinumero. IBAN-tilinumeron tunnistat numerosarjan alussa olevasta kaksikirjaimisesta maatunnuksesta. IBANin pituus vaihtelee maittain. Suomalainen IBAN on aina 18 merkkiä pitkä ja alkaa maatunnuksella FI eli Finland.

Oman IBAN-tilinumeron löytää verkkopankista tai tiliotteelta. 

Tilit
Maksaminen

BIC-tunnus (Bank Identifier Code) on pankin yksilöivä tunniste. BIC-koodin pituus on aina 8 tai 11 merkkiä, joista kuusi ensimmäistä on aina kirjaimia ja loput kirjaimia ja/tai numeroita. Tunnus näkyy verkkopankissa ja esim. tilisiirtolomakkeilla. S-Pankin BIC-tunnus on SBANFIHH. LähiTapiola Pankki taustaisten tilien BIC-tunnus on TAPIFI22.

Tilit
Maksaminen

S-Pankin asiakaspalvelupisteissä ei ole laskunmaksupalvelua. Kuolinpesän laskun voi lähettää maksettavaksi S-Pankin Asiakaspalveluun maksupalvelukuoressa. Jotta lasku maksetaan ajallaan, tulee se lähettää 7 päivää ennen eräpäivää.

Kuolinpesä
Maksaminen
Asiakkuus

S-Pankin e-lasku on puhtaasti maksamiseen suunniteltu palvelu, jolla voi vastaanottaa laskuja sähköisesti sekä maksaa niitä vaivattomasti verkkopankissa. Voit sopia jokaisen laskuttajan kohdalla erikseen, että hyväksytkö laskut automaattisesti tiettyyn summaan asti. Sinun ei tarvitse itse hyväksyä laskuja, vaan ne veloitetaan tililtä automaattisesti eräpäivänä. Laskut säilyvät palvelussa kaksi vuotta, ja ne voi halutessaan aina tallentaa myös omalle koneelle.

S-Pankki Netposti on laajempi sähköisen asioinnin kokonaisuus, johon voi vastaanottaa laskujen lisäksi kaikki muutkin henkilökohtaiset kirjeet, joiden lähettäjät ovat liittyneet Netpostiin. Laskun tiedot voi napin painalluksella, ilman erillistä kirjautumista, kopioida verkkopankin maksulomakkeelle, jossa ne hyväksytään tavallisen maksun tavoin. Laskut ja kirjeet säilyvät palvelussa maksutta seitsemän vuotta, ja niiden lisäksi palveluun voi tallentaa omia tiedostojaan.

Maksaminen