Maksut ja tilisiirrot

Voit tehdä maksuja ja tilisiirtoja omalta pankkitililtäsi eli S-Tililtä tai toisen henkilön tilitä, johon sinulla on laaja käyttöoikeus. S-Pankin verkkopankki sekä puhelimeen ladattava S-mobiili-sovellus tarjoavat hyvät mahdollisuudet hoitaa päivittäisiä raha-asioita helposti ja turvallisesti. Asiointia varten tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Näin saat verkkopankkitunnukset

Verkkopankissa voit:

KIRJAUDU VERKKOPANKKIIN

S-mobiilissa voit: 

  • Maksaa laskuja 
  • Tehdä tilisiirtoja (SEPA-alueella)

TUSTUSTU JA LATAA

S-mobiililla tunnistaminen tekee maksamisesta entistäkin helpompaa

Kun otat käyttöösi S-mobiililla tunnistamisen, voit vahvistaa maksuja verkkopankissa ja S-mobiilissa sormenjäljellä tai itse valitsemallasi tunnusluvulla.

Tutustu S-mobiililla tunnistamiseen

Voit maksaa laskuja ja tehdä tilisiirtoja myös soittamalla asiakaspalveluumme 010 76 5800 ma–to kello 9–20, pe kello 9–18 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min.). Tunnistautumista varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai S-mobiilin tunnistamisen. Huomioithan, että asiakaspalvelupisteissämme ei voi maksaa laskuja.

Tilisiirtona (SEPA-alueelle) voit maksaa euromääräisiä maksuja kotimaahan ja ulkomaille SEPA-alueen maihin. Tilisiirtoa varten tarvitset maksun vastaanottajan IBAN-muotoisen tilinumeron.

Arkisin klo 16.30 mennessä tehdyt tilisiirrot välitetään muiden pankkien tileille saman päivän kuluessa. S-Pankin tilien väliset tilisiirrot välitetään reaaliaikaisesti.

Oman tilinumerosi löydät verkkopankista ja S-mobiilista.

Suoramaksu on tarkoitettu asiakkaille, joilla ei ole verkkopankkia käytössä. Suoramaksussa laskuttaja toimittaa sinulle laskun tiedot etukäteen, ja lasku maksetaan tililtäsi eräpäivänä automaattisesti. Voit tehdä suoramaksusopimuksia asiakaspalvelupisteissämme. Suoramaksun tietoja ei voi muuttaa verkkopankissa.

Katso lähin toimipaikka

Ulkomaan tilisiirto on SEPA-alueen ulkopuolelle tehtävä maksu. Ulkomaan tilisiirroiksi luetaan EU-maiden ulkopuolelle lähtevät tai ulkopuolelta saapuvat euromääräiset maksut sekä kaikki maksut muissa valuutoissa riippumatta saajan tai maksajan sijainnista.

Lue lisää

Voit lähettää laskut maksettavavaksi maksupalveluun. Maksupalvelukuoria saat asiakaspalvelupisteistämme.

Katso lähin toimipaikka

Usein kysyttyä maksamisesta

IBAN-tilinumero (International Bank Account Number) on kansainvälinen tilinumero. Tunnistat IBAN-tilinumeron numerosarjan alussa olevasta kaksikirjaimisesta maatunnuksesta. IBAN-tilinumeron pituus vaihtelee maittain. Suomessa se on aina 18 merkkiä pitkä ja alkaa maatunnuksella FI.

Löydät oman IBAN-tilinumerosi verkkopankista Tilit-välilehdeltä ja tiliotteeltasi.

Kortilla verkossa maksamiseen tarvitset korttinumerosi ja kortistasi löytyvän turvakoodin eli CVV-luvun. Jos käyttämäsi verkkokauppa käyttää Visa Secure (aiemmin Verified by Visa) -palvelua, tarvitset verkossa maksamiseen korttitietojen lisäksi omia S-Pankin verkkopankkitunnuksiasi. 

Jotta korttimaksaminen internetissä onnistuu, tulee kortin verkkomaksurajan olla riittävä. Rajan voit tarkistaa ja muuttaa verkkopankissa ja S-mobiilissa. 

Voit maksaa verkossa käyttämällä korttisi etupuolelta löytyvää 16 numeron numerosarjaa ja kortin kääntöpuolelta nimikirjoitusalueen oikealta puolelta löytyvää turvakoodia.

Löydät BIC-tunnuksen verkkopankista ja esimerkiksi tilisiirtolomakkeilta. S-Pankin BIC-tunnus on SBANFIHH.

BIC-tunnus (Bank Identifier Code) määrittelee maksua tehdessäsi pankin, jolle tilinumero kuuluu. BIC-tunnus tarkoittaa samaa kuin SWIFT. BIC-koodin pituus on aina 8 tai 11 merkkiä, joista kuusi ensimmäistä on aina kirjaimia ja loput kirjaimia ja/tai numeroita.

Kortilla verkossa maksamiseen tarvitset korttinumerosi ja kortistasi löytyvän turvakoodin eli CVV-luvun. Jos käyttämäsi verkkokauppa käyttää Visa Secure (aiemmin Verified by Visa) -palvelua, tarvitset verkossa maksamiseen korttitietojen lisäksi omia S-Pankin verkkopankkitunnuksiasi. 

Jotta korttimaksaminen internetissä onnistuu, tulee kortin verkkomaksurajan olla riittävä. Rajan voit tarkistaa ja muuttaa verkkopankissa ja S-mobiilissa. 

Verkossa maksaessasi voit valita, maksatko ostokset pankki- vai luottotililtäsi: 

 • Maksaminen pankkitililtä: Käytä maksamiseen korttisi kääntöpuolen vasemmasta alakulmasta löytyvää numerosarjaa ja turvakoodia. Ensimmäiset 16 numeroa muodostavat korttinumerosi ja kolme viimeistä numeroa turvakoodin.
 • Maksaminen luottotililtä: Käytä maksamiseen korttisi etupuolelta löytyvää 16 numeron numerosarjaa ja kortin kääntöpuolelta nimikirjoitusalueen oikealta puolelta löytyvää turvakoodia.

Voit muuttaa tilin maksutiliksi lähettämällä meille viestin verkkopankissa. Lähetäthän viestin seuraavilla tiedoilla:

 • Aihe: Tilit ja maksut > Tileihin liittyvät muutokset ja kyselyt
 • Otsikko: Maksutili
 • Viesti: Kirjoita viestikenttään kyseisen tilin tilinumero.

  Jos sinulla on ongelmia Visa Secure (aiemmin Verified by Visa) -palvelun käytössä, varmista seuraavat asiat:

 • Käytät henkilökohtaista korttiasi ja henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksiasi. Maksaminen ei onnistu, jos kortti ja verkkopankkitunnukset kuuluvat toiselle henkilölle.
 • Olet sallinut verkkoselaimestasi (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome tai Safari) evästeet ja Javascriptin.

Ota tarvittaessa meihin yhteyttä puhelimitse.

Ehdot ja asiakirjat