Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki tarjoaa uudet asuntolainat ilman toimitusmaksua maaliskuun loppuun asti

19.10.2023

S-Pankki tarjoaa uudet asuntolainat ilman toimitusmaksua 19. lokakuuta alkaen maaliskuun 2024 loppuun asti. Muutos koskettaa niitä, jotka ottavat uuden asuntolainan omaan käyttöön hankittavan asunnon rahoittamiseen, asunnonvaihtajista ensiasunnon ostajiin. Tämä kattaa myös aiemmin tarjotut ja toistaiseksi toteutumattomat uudet asuntolainat. Vapaa-ajan asuntojen, korjaus- ja sijoitusasuntolainojen osalta kaikki jatkuu tutulla tavalla. Toimitusmaksujen poisto toteutetaan S-Pankissa asuntomarkkinoiden vauhdittamiseksi ja asiakkaiden rahakkaamman huomisen mahdollistamiseksi.

S-Pankki tarjoaa kaikille asunnon ostajille 19.10.2023 alkaen S-Pankin asuntolainan ilman toimitusmaksua maaliskuun loppuun saakka, mikä avaa entistäkin houkuttelevamman mahdollisuuden uuden kodin hankkimiseen sekä ensiasunnon ostamiseen. S-Pankki haluaa olla mukana tukemassa suomalaisten unelmaa rahakkaammasta huomisesta sekä uuden kodin hankkimisesta.

“Haluamme osoittaa asiakkaillemme, että olemme heidän tukenaan muuttuvassa markkinatilanteessa. Poistamalla toimitusmaksun voimme tehdä asunnon ostamisesta entistäkin kannustavampaa, kun asunnon ostajia houkuttelevia kohteita on runsaasti markkinoilla", kertoo S-Pankin lainojen kehityspäällikkö Annemari Airaksinen.

S-Pankin asuntolainan toimitusmaksu on normaalisti lainahinnaston mukaan 2 prosenttia luoton määrästä ja kuitenkin vähintään 500 euroa. Jatkossa asunnon ostaja siis säästää tämän summan ottaessaan asuntolainan S-Pankista. Lisäksi S-Pankissa tili, kortti, verkkopankkitunnukset ja mobiilipalvelut ovat kuukausi- ja vuosimaksuttomia kaikille S-ryhmän osuuskauppojen asiakasomistajille sekä heidän perheenjäsenilleen.

Ensiasuntojen verovapaudet poistumassa

Hallituksen suunnittelema verovapauden poisto ensiasunnoilta ensi vuoden alussa on herättänyt keskustelua. Lisäksi hallitus on esittänyt, että asunto-osakeyhtiöiden ja kiinteistöyhtiöiden osakkeiden varainsiirtoveroprosentti alennetaan nykyisestä kahdesta prosentista 1,5 prosenttiin. Muutos astuu voimaan vuodenvaihteessa ja vaikuttaa kauppoihin takautuvasti 12.10.2023 lähtien. Verohallinto palauttaa liikamaksut korkoineen niille, jotka maksavat veron vanhan säännösten mukaisesti loppuvuoden aikana. Muutosten tarkoituksena on tehdä asuntokaupasta suoraviivaisempaa ja vähentää verojen vaikutusta asunnonvaihtopäätöksiin.

Muutosten odotetaan vaikuttavan erityisesti ensiasunnon ostajien päätöksentekoon vielä vuoden 2023 aikana. "On upeaa, että myös hallitus on tunnistanut asuntomarkkinoiden haasteet ja pyrkii piristämään niitä. Haluamme S-Pankissa osaltamme olla mukana tukemassa asuntomarkkinoiden myönteistä kehitystä ja auttaa ensiasunnon ostajien lisäksi myös asunnon vaihtajia asuntounelmien toteuttamisessa," toteaa Airaksinen.

Asuntomarkkinoilla paljon mahdollisuuksia

Tilastokeskuksen ennakkotietojen perusteella asuntojen hinnat ovat laskeneet yleisesti koko maassa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla sekä suurimmissa kaupungeissa verrattuna edelliseen vuoteen. Hidastuneet asuntomarkkinat tarjoavat tällä hetkellä hyviä mahdollisuuksia ensiasunnon ostajien lisäksi asunnon vaihtajille.

"Asuntomarkkinoilla on havaittavissa useita merkittäviä trendejä ja ilmiöitä, jotka vaikuttavat sekä ostajiin että myyjiin. Pienten asuntojen myyntiaikojen pidentyminen ja ostajien sekä myyjien hintanäkemysten välinen ristiriita osoittavat, että markkinoilla on myös haasteita. Moni asunnonostaja linkittää uuden kodin ostamisen vanhan myyntiin, aiheuttaen asuntokauppojen ketjuttamista ja mahdollisia viiveitä. Toisaalta ASP-lainojen suosion kasvu ja ensiasunnon ostajille suotuisat olosuhteet antavat myönteistä viestiä markkinoista”, Airaksinen muistuttaa.

Median yhteydenotot:
Annemari Airaksinen, lainojen kehityspäällikkö, rahoittamisen palvelut, p. 010 767 9287 annemari.airaksinen@s-pankki.fi

Laske sopiva lainamäärä

Ennen asunnon ostoa ja lainan hakemista selvität omiin tarpeisiisi sopivan lainamäärän, kuukausierän suuruuden ja laina-ajan pituuden helposti asuntolainalaskurimme avulla.

SIIRRY LAINALASKURIIN

Pyydä lainatarjous

Hae asuntolainaa verkossa kaikkien pankkien tunnuksilla. Saatu lainatarjous ei vielä sido sinua mihinkään.

Asuntolainan siirtäminen S-Pankkiin kannattaa

Vaikka olisit jo löytänyt unelmiesi kodin ja hankkinut asuntolainan toiselta pankilta, voit silti vaihtaa asuntolainaa tarjoavaa pankkia. Asuntolainan siirtäminen S-Pankkiin voi tuoda sinulle huomattavan säästön vuodessa. Asuntolainan vertailussa kannattaa huomioida myös pankkiasioinnin kulut ja S-ryhmään asioinnin keskittämisen hyödyt. S-Pankin asiakkaana saat tilin, kortin ja verkkopankin maksutta. S-Etukortti Visalla voit maksaa ja nostaa käteistä kaikkialla maailmassa sekä kerryttää Bonusta ja maksutapaetua S-ryhmän ostoista. Hyödyntämällä sähköisiä kanaviamme asuntolainan siirtäminen on yllättävän vaivatonta!

Lue lisää asuntolainan kilpailuttamisesta