Gå direkt till innehållet

S-Banken erbjuder nya bostadslån utan uppläggningsavgift till utgången av mars

2023-10-20

S-Banken erbjuder nya bostadslån utan uppläggningsavgift från den 19 oktober till utgången av mars 2024. Ändringen gäller dem som tar ett nytt bostadslån för att finansiera köpet av en bostad i eget bruk, både vid byte av bostad och köp av första bostad. Erbjudandet gäller även nya bostadslån för vilka erhållits låneoffert tidigare, men som ännu inte genomförts. Ändringen gäller inte fritidsbostäder, renoveringslån eller lån för investeringsbostad. S-Banken erbjuder lån utan uppläggningsavgift för att få fart på bostadsmarknaden och möjliggöra en mer välbärgad morgondag för sina kunder.

Från och med den 19 oktober 2023 erbjuder S-Banken alla bostadsköpare S-Bankens bostadslån utan uppläggningsavgift till utgången av mars, vilket öppnar upp för en ännu mer lockande möjlighet att köpa ett nytt hem eller en första bostad. S-Banken vill vara med och stödja finländarnas dröm om en mer välbärgad morgondag och om att köpa ett nytt hem.

”Vi vill visa våra kunder att vi finns här för dem i det föränderliga marknadsläget. Genom att erbjuda lån utan uppläggningsavgift kan vi göra det mer sporrande att köpa bostad, eftersom det finns många objekt som lockar bostadsköpare på marknaden”, säger Annemari Airaksinen, chef för utveckling av S-Bankens lån.

Uppläggningsavgiften för S-Bankens bostadslån är enligt servicetariffen för lån normalt 2 procent av kreditbeloppet, dock minst 500 euro. Bostadsköparna kan alltså spara denna summa om de tar bostadslån hos S-Banken. Dessutom tillhandahåller S-Banken konto, kort, webbankskoder och mobiltjänster utan månads- och årsavgifter till alla ägarkunder i S-gruppens handelslag och deras familjemedlemmar.


Skattefriheten för första bostad avskaffas

Regeringens planer på att avskaffa skattefriheten för första bostad vid årsskiftet har väckt diskussion. Dessutom har regeringen föreslagit att skattesatsen för överlåtelseskatt på aktier i bostadsaktiebolag och fastighetsbolag ska sänkas från nuvarande två procent till 1,5 procent.  Ändringen träder i kraft vid årsskiftet och påverka handeln retroaktivt från och med den 12 oktober 2023. Skatteförvaltningen återbetalar överbetalda överlåtelseskatter jämte ränta till dem som har betalat skatt enligt de gamla bestämmelserna under slutet av året. Syftet med ändringarna är att göra bostadshandeln mer neutral och att minska skatternas inverkan på besluten om bostadsbyte.

Ändringarna förväntas påverka i synnerhet besluten bland dem som köper sin första bostad ännu under 2023.

”Det är bra att även regeringen har lagt märke till utmaningarna på bostadsmarknaden och försöker stimulera marknaden. Vi på S-Banken vill för vår del vara med och stödja en positiv utveckling på bostadsmarknaden och hjälpa både dem som köper sin första bostad och dem som byter bostad att förverkliga sina bostadsdrömmar”, säger Airaksinen.

Många möjligheter på bostadsmarknaden

Enligt Statistikcentralens preliminära uppgifter har bostadspriserna sjunkit allmänt i hela landet och i synnerhet i huvudstadsregionen samt i de största städerna jämfört med året innan. Den avtagande bostadsmarknaden erbjuder just nu goda möjligheter för dem som köper sin första bostad, men också för dem som vill byta bostad.

”På bostadsmarknaden kan det skönjas flera betydande trender och fenomen som påverkar både köpare och säljare. Det faktum att försäljningstiderna för små bostäder har förlängts och skillnaden i prisuppfattning mellan köpare och säljare visar att det också finns utmaningar på marknaden. Många bostadsköpare förenar köpet av en ny bostad med försäljningen av den gamla, vilket innebär att dessa är beroende av varandra och leder till eventuella dröjsmål. Å andra sidan ökar BSP-lån i popularitet och detta i kombination med gynnsamma förhållanden för dem som köper sin första bostad ger också ett positivt budskap om marknaden”, påminner Airaksinen.

 

Presskontakter:

Annemari Airaksinen, chef för utveckling av lån, finansieringstjänster, tfn 010 767 9287 annemari.airaksinen@s-pankki.fi

Räkna ut ett lämpligt lån för dina behov

Innan du köper en bostad och ansöker om lån kan du enkelt räkna ut hur stort lånebelopp du behöver, storleken på månadsraten och lånetidens längd med hjälp av vår lånekalkylator.

Ansök om bostadslån

Ansök om bostadslån lätt på webben med alla bankers bankkoder eller med mobilcertifikat. Ett lånelöfte från banken förpliktar dig inte till någonting.

Det lönar sig att överföra bostadslån till S-Banken

Även om du redan har hittat ditt drömhem och har ett bostadslån i en annan bank, kan du ändå byta bank för bostadslånet. Genom att överföra bostadslånet till S-Banken kan du få betydande årliga besparingar. Vid jämförelsen lönar det sig att även beakta kostnaderna för bankkontakter och fördelarna med att koncentrera bankärendena. När du är kund hos S-Banken får du konto, kort och webbank avgiftsfritt. Med S-Förmånskort Visa kan du betala och göra kontantuttag över hela världen samt samla Bonus och betalningssättsförmån på köp inom S-gruppen. Det är överraskande enkelt att överföra bostadslån via våra elektroniska kanaler!

Läs mer