Siirry suoraan sisältöön

S-Asuntorahasto uudistamassa Suomen kasarmia

27.9.2016

S-Asuntorahasto rakennuttaa 44 asuntoa Hämeenlinnassa sijaitsevalle maineikkaalle Suomen kasarmille. Asunto-osakeyhtiöt Majuri, Eversti ja Kenraali valmistuvat ensi vuonna.

S-Pankki-konserniin kuuluvan varainhoitoyhtiö FIMin asiantuntijoiden hallinnoima asuntorahasto rakennuttaa kolmikerroksisen asuintalon Suomen kasarmille Hämeenlinnaan.

As Oy Majurin rakentaa Lehto Group, jolta rahasto ostaa myös 20 asuntoa rakenteilla olevista As Oy Everstistä ja As Oy Kenraalista. Rahastoa myydään FIM Asuntotuotto- ja S-Asuntorahasto-nimillä.

- Kyseessä on hieno ja uniikki paikka asunnolle erinomaisella sijainnilla, FIMin kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Petri Jokinen luonnehtii uudiskohdetta.

Punatiilisistä rakennuksista koostuva Suomen kasarmi edustaa autonomian ajan venäläistä kaupunkikasarmityyliä. 1880-luvulla kansallisen sotaväen käyttöön perustettu kasarmi sijaitsee Hämeenlinnan keskustan länsipuolella.

S-Asuntorahaston rakennuttamat yksiöt ja kaksiot varustellaan nettiyhteyksillä ja kaukolämmöllä. Yksiöistä löytyy ranskalainen parveke ja kaksioista lasitettu parveke.

Kasarmille nousevissa kerrostaloissa on hissit ja niiden ulkoseinät on tehty alueen historiaa kunnioittaen puhtaaksimuuratusta tiilestä. Taloyhtiöt sijaitsevat omilla tonteillaan kasarmien aitojen takana rauhallisessa ympäristössä.

Kasarmin vierestä löytyvät Hämeenlinnan keskustan palvelut ja sen läheisyydessä sijaitsee myös kauppakeskus Goodman.

Noin 93 miljoonan euron suuruinen rahasto sijoittaa pääasiassa uusiin vuokra-asuntoihin Suomen kasvukeskuksissa ja niiden työssäkäynti- ja opiskelualueilla.

Rahasto ostaa uusia asuntoja valmiina kokonaisuuksina hyödyntäen tukkuostajalle myönnettäviä alennuksia sekä rakennuttaa uudistuotantoa. Rahasto-osuuksia voi merkitä ja lunastaa kunkin vuosineljänneksen viimeisenä pankkipäivänä. Seuraava merkintä tapahtuu 30. syyskuuta.

 

Lisätiedot:
Petri Jokinen, toimitusjohtaja, FIM Kiinteistö Oy, p. 09 6134 6343,
petri.jokinen@fim.com