Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki kasvoi ja paransi vakavaraisuuttaan

10.2.2015

 

S-Pankki-konsernin vuoden 2014 liiketulos oli 14,6 miljoonaa euroa. Pankin asiakasmäärä jatkoi kasvuaan, asiakastyytyväisyys säilyi erinomaisella tasolla ja vakavaraisuus nousi 16,1 prosenttiin. Vuoden 2014 toimintaa väritti toukokuun alussa toteutunut fuusio LähiTapiola Pankin kanssa.

 

– Saavutimme tilanteeseen nähden kohtuullisen hyvän tuloksen. Fuusion myötä alkanut kahden pankin toiminnan integroiminen on sujunut hyvin, mutta hyödyt liiketoimintaan realisoituvat ennakoidun mukaisesti vasta parin vuoden kuluessa, kertoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

 

Vuoden 2014 lopussa S-Pankilla oli yli 2,7 miljoonaa asiakasta. S-Pankin kansainvälinen maksukortti löytyi yli 1,6 miljoonan asiakkaan lompakosta ja sähköisten palveluiden käytön mahdollistavat pankkitunnukset oli lähes 1,5 miljoonalla asiakkaalla. S-Pankin talletuskanta oli vuoden päättyessä 4 057 miljoonaa euroa ja antolainauskanta 2 571 miljoonaa euroa.

 

S-Pankki-konsernin varainhoidonpalvelut tuottavan FIMin hallinnoitavat varat olivat vuoden 2014 lopussa 5 506 miljoonaa euroa. FIM hallinnoi omien rahastojensa lisäksi LähiTapiolan rahastoja. Suuren suosion saaneiden S-Säästörahastojen myötä FIMin rahastojen osuudenomistajien määrä ylitti vuoden 2015 alussa 100 000 osuudenomistajan rajan.

 

Ylivoimaisen helppoa ja hyödyllistä

 

S-Pankki on pärjännyt hyvin erilaisissa mittauksissa ja vertailuissa. Se mm. voitti YouGovin brändimittauksessa pankkisarjan ja oli kaiken kaikkiaan Suomen kolmanneksi puhutuin brändi. Samaa viestiä kertovat mm. EPSI Rating -tutkimus ja pankin omat asiakaskyselyt: S-Pankilla on tyytyväiset asiakkaat, jotka kokevat saavansa vastinetta rahoilleen.

 

– Tykkääminen näkyy myös viivan alla. Erityisen ilahduttavaa on se, että aktiivisimmat asiakkaat ovat palveluihimme kaikkein tyytyväisimpiä, sanoo Ylihurula.

 

S-Pankin tavoitteena on tuottaa ylivoimaisen helppoja ja hyödyllisiä pankkipalveluja. S-ryhmään kuuluvana kauppapankkina se kantaa oman kortensa kekoon halpuuttamisessa tarjoten maksuttomat peruspankkipalvelut osuuskauppojen asiakasomistajille. Asiakkailta saatu palaute vahvistaa edelleen uskoa siihen, että valittu tie on oikea.

 

S-Pankki numeroina 31.12.2014

 

2,7 miljoonaa asiakasta

1,6 miljoonaa myönnettyä kansainvälistä maksukorttia

1,5 miljoonaa sähköisten palveluiden käyttäjää

4 057 miljoonaa euroa talletuksia

2 571 miljoonaa euroa myönnettyä luottoa

5 506 miljoonaa euroa hallinnoitavia varoja (FIM)

16,1 %:n vakavaraisuusaste

14,6 miljoonan euron liiketulos

 

Lisätietoa:
Toimitusjohtaja Pekka Ylihurula, S-Pankki Oy, puh 010 76 82100, pekka.ylihurula(a)s-pankki.fi