Siirry suoraan sisältöön

Raijan palsta: Oma tupa, oma lupa

8.4.2015

 

Nuoret haaveilevat omistusasumisesta enemmän kuin koskaan ennen. Pankki on mukana toteuttamassa näitä unelmia.

 

Meillä on kotona remontti meneillään. Olen selaillut tuntikausia eri pintamateriaaleja, hakenut inspiraatiota lehdistä sekä asuntomessuilta ja pyörinyt sängyssä valveilla miettien, mikä harmaan sävy olisi paras valinta. Remontin keskellä eläminen merkitsee keskeneräisyyden hyväksymistä, mutta sen sietää, kun mielessä on visio valmiista unelmien kodista.

Koti on meille kaikille tärkeä asia, johon ollaan valmiita panostamaan. Ympäristöministeriön tilaaman nuorten asumistutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa
18–29-vuotiaista suunnittelee oman asunnon ostamista. Omistusasumisesta haaveillaan enemmän kuin koskaan aiemmin.

S-Asuntolaina kodin rahoittajana

Kun S-Pankki ja LähiTapiola Pankki fuusioituivat viime vuoden vappuna, oli eräs asiakkaidemme eniten odottama asia asuntolainan tuleminen palveluvalikoimaamme. Kiinnostus S-Asuntolainaa kohtaan onkin ollut suurta heti fuusiosta lähtien.

Me S-Pankissa haluamme olla arjen kumppani asiakkaillemme kaikissa elämäntilanteissa. Oman asunnon hankkiminen on iso päätös ja haluamme osaltamme tehdä lainan hakemisesta mahdollisimman helppoa. Niinpä olemmekin panostaneet siihen, että hakeminen onnistuu verkkopankissamme näppärästi. Hakemuksen voi jättää verkkosivuillamme myös ilman verkkopankkitunnuksia.

Asuntolainat ovat eri pankeissa varsin samankaltaisia, ja valinnan näiden välillä ratkaisee turhan usein pelkkä lainan korko. Koron lisäksi kannattaa huomioida, miten lainaehdot joustavat elämäntilanteen mahdollisissa muutoksissa, kokonaiskustannukset koko laina-ajalta sekä vertailla erilaisia lisäpalveluita.

Näin kevään korvilla aion unohtaa hetkeksi maalien sävyt sekä nurkista puuttuvat lattialistat ja ostaa tulppaaneja kaaoksen keskelle. Koska kotini on sen ansainnut.

Keväisin terveisin

Raija

Raija Gynther on S-Pankki-konsernin viestintäjohtaja.