Gå direkt till innehållet

Raijas kolumn: Egen härd är guld värd

2015-04-08

 

Allt fler unga drömmer om en egen bostad. Banken hjälper till att förverkliga dessa drömmar.

 

Vi håller på att renovera vårt hus. Jag har sökt i timtal bland olika ytmaterial, hämtat inspiration från tidningar och besökt bostadsmässan och legat vaken om nätterna då jag inte kunnat bestämma mig för vilken grå nyans som är snyggast. Att leva mitt i en renovering innebär att acceptera att allt är halvfärdigt, men man uthärdar då man kan föreställa sig hur det nya drömhemmet kommer att se ut.

Hemmet är en viktig plats för oss alla och vi är villiga att satsa på det. Miljöministeriet har låtit göra en undersökning om ungdomars boende, och enligt den planerar två tredjedelar av alla unga i åldrarna 18–29 år att köpa en egen bostad. Fler ungdomar än någonsin tidigare drömmer om en egen bostad.

S-Bostadslån för finansiering av ett eget hem

När S-Banken och LokalTapiola Bank fusionerades den 1 maj förra året var bostadslån en av de mest efterfrågade produkterna i vårt serviceutbud. Och intresset för S-Bostadslånet har varit stort alltsedan fusionen.

Vi på S-Banken vill vara våra kunders samarbetspartner i vardagen i alla livssituationer. Att köpa en egen bostad är ett stort beslut, och vi vill göra det så enkelt som möjligt att ansöka om lån. Därför har vi satsat särskilt på att det ska gå smidigt att göra en ansökan på vår webbank. Man kan också lämna sin bostadslåneansökan på vår webbplats utan att använda webbankskoder.

Det är sällan någon större skillnad mellan olika bankers bostadslån, och därför tittar många dessvärre enbart på låneräntan när de väljer bank och lån. Utöver räntan ska man ta hänsyn till hur flexibla lånevillkoren är vid eventuella förändringar i livssituationen, ta reda på vilka de totala kostnaderna är under hela lånetiden och jämföra olika tilläggstjänster.

Så här inför våren tänker jag glömma allt vad renovering heter och inte bry mig om svåra färgval eller golvlister som saknas. Jag tänker köpa en bukett tulpaner som piggar upp mitt i kaoset – det har mitt hem förtjänat.

Vårhälsningar

Raija