Siirry suoraan sisältöön

Ylihurula jatkaa uuden S-Pankin johdossa

17.6.2013

si vuoden vaihteessa starttaavan uuden S-Pankin johdossa jatkaa S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula. Ylihurula on luotsannut nykyistä S-Pankkia sen alusta saakka ja siirtyy nykyisen S-Pankin ja LähiTapiola Pankin fuusiosta syntyvän uuden S-Pankin johtoon 1.1.2014. Uuden S-Pankin omistavat S-ryhmä ja LähiTapiola-ryhmä omistusosuuksilla 75 prosenttia ja 25 prosenttia.

 

Hallituspaikat jakautuvat omistajien kesken niin, että S-ryhmällä on seitsenjäsenisessä hallituksessa neljä paikkaa ja LähiTapiola-ryhmällä kaksi paikkaa. Lisäksi hallitukseen tullaan nimeämään yksi omistajista riippumaton jäsen.

Uuden S-Pankin hallituksen puheenjohtajana toimii SOK:n talous- ja rahoitusjohtaja Jari Annala ja varapuheenjohtajana yhtiöryhmän johtaja Harri Lauslahti LähiTapiola-ryhmästä. Hallituksen muut jäsenet ovat SOK:n rahoitusjohtaja Juha Ahola, Osuuskauppa HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi ja Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio ja yhtiöryhmän johtaja Jari Eklund LähiTapiola-ryhmästä.

S-ryhmän varajäseniksi uuden S-Pankin hallitukseen nimettiin Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Arttu Laine ja Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Koponen. LähiTapiola-ryhmän varajäseneksi nimettiin LähiTapiola Uusimaan toimitusjohtaja Erik Valros.

LähiTapiola Pankin nykyinen toimitusjohtaja Marja Pajulahti nimitetään uuden S-Pankin johtoryhmään. Hänen vastuualueensa määritetään myöhemmin. Fuusion toteutuminen hyväksytään S-Pankin ja LähiTapiola Pankin yhtiökokouksissa lokakuun loppuun mennessä, ja se vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston ja Finanssivalvonnan hyväksynnän.

S-Pankki Oy:n hallitus 1.1.2014 alkaen

Jari Annala, Talous- ja rahoitusjohtaja, SOK, puheenjohtaja
Harri Lauslahti, Yhtiöryhmän johtaja,
LähiTapiola-ryhmä, varapuheenjohtaja
Juha Ahola, Rahoitusjohtaja, SOK
Matti Niemi, Toimitusjohtaja, Osuuskauppa HOK-Elanto
Veli-Matti Puutio, Toimitusjohtaja, Osuuskauppa Arina
Jari Eklund, Yhtiöryhmän johtaja, LähiTapiola-ryhmä

Varajäsenet:

Arttu Laine, Toimitusjohtaja, Osuuskauppa KPO
Harri Koponen, Toimitusjohtaja, Turun Osuuskauppa
Erik Valros, Toimitusjohtaja, LähiTapiola Uusimaa