Siirry suoraan sisältöön

S-Sijoitusobligaatio Eurooppalaiset Suuryritykset IV/2016

Osio otsikolla [Missing text '/obligations/obligation-anchor' for 'Finnish']

Sijoitusobligaatio on hyvä valinta, kun etsit tavallista määräaikaistalletusta parempaa tuottoa rahoillesi, mutta et halua ottaa riskejä, jotka liittyvät suoraan osakesijoittamiseen. Pääomaturvan ansiosta saat sijoittamasi nimellispääoman takaisin eräpäivänä, jolloin sinulle maksetaan myös mahdollinen tuotto.

Eurooppalaiset Suuryritykset IV/2016 -sijoitusobligaation tuotto määräytyy kymmenen eurooppalaisen pörssiyhtiön osakkeen muodostaman osakekorin kehityksen perusteella. Osakekorin yritykset ovat pitkään alalla toimineita yrityksiä ja kuuluvat toimialojensa johtajiin. Osakekorin riskiä pienentää toimialakohtainen ja maantieteellinen hajautus.

Liikkeeseenlaskupäivä 26.10.2016
Eräpäivä 26.10.2021
Liikkeeseenlaskija Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ)
Osio otsikolla [Missing text '/obligations/underlying-security-anchor' for 'Finnish']

Kohde-etuudet

Kymmenen eurooppalaisen pörssiosakkeen tasapainoin muodostama osakekori. Yritykset ovat AstraZeneca plc, AXA S.A., Bayerische Motoren Werke AG, Daimler AG, GlaxoSmithKline plc, Royal Dutch Shell plc, Swiss Re AG, Telefonica S.A., Total S.A. ja Vivendi S.A. 

Tuottomahdollisuus

Sijoitusobligaation tuotto perustuu kymmenen eurooppalaisen pörssiyrityksen osakkeen muodostaman osakekorin kehityksen perusteella. Osakekorin tuoton laskennassa neljän parhaiten kehittyneen osakkeen arvonmuutokseksi lukitaan kiinteä 20 %:n tuotto (korvaustaso), muiden osakkeiden kurssikehitystä ei ole rajoitettu. Sijoittaja hyötyy osakekorin lainaehtojen mukaan lasketusta positiivisesta arvonkehityksestä tuottokertoimen osuuden verran. Tuottokerroin on 75 %, mikä tarkoittaa, että eräpäivänä sijoittajalle maksetaan 75 % osakekorin positiivisesta tuotosta. Jos osakekorin arvonkehitys on nolla tai negatiivinen, sijoitukselle ei makseta tuottoa.

Pääomaturva

Mitä pääomaturva tarkoittaa?

Pääomaturva tarkoittaa sitä että saat takaisin 100 % sijoittamastasi nimellispääomasta eräpäivänä. Nimellispääomalla taas tarkoitetaan sijoitusobligaatioon sijoittamaasi summaa, josta on vähennetty ylikurssi eli nimellisarvon ylittävä merkintähinnan osa. Liikkeeseenlaskijan tarjoama nimellispääoman takaisinmaksuehto eli pääomaturva on voimassa vain eräpäivänä eikä se kata ylikurssia. Nimellispääoman takaisinmaksuun liittyy riski liikkeeseenlaskijan takaisinmaksukyvystä. Ennen eräpäivää obligaation arvo voi olla sijoitettua nimellispääomaa matalampi tai korkeampi.

Katso tarkemmin markkinointimateriaali, lainakohtaiset ehdot ja liikkeeseenlaskijan ohjelmaesite (Structured Note and Certificate Programme) täydennyksineen. Tutustu lisäksi tarkemmin keskeisiin riskitekijöihin markkinointimateriaalissa.

Usein kysyttyä