Säästötilit

Tilisäästäminen on monelle meistä se tutuin säästämisen muoto. Se on turvallinen tapa laittaa rahaa sivuun, mutta pidemmällä aikavälillä suurta tuottoa ei ole saatavissa, kun matala korkotaso ja inflaatio syövät tilin tuoton. Tilien tuotoista peritään lähdeveroa aina kun korkotuotto lisätään tilille. 

Vaihtoehto tilisäästämiselle – Säästä rahastoon

Rahastosäästäminen on helppo ja usein tilisäästämistä tuottavampi tapa kartuttaa säästöjä. Voit ostaa rahastoa helposti verkkopankissa juuri silloin, kun sinulle sopii. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä enemmän voit hyötyä. 

Näin aloitat rahastosäästämisen

Säästötilit

Sijoitustalletus

Tällä hetkellä ei ole myynnissä S-Sijoitustalletusta.

Aiempien sijoitustalletusten kurssikehitys

Usein kysyttyä

Jos sinulla on käytössäsi S-Pankin verkkopankkitunnukset, voit avata tilin helpoimmin verkkopankissa valitsemalla Tilit -> Avaa uusi tili. 

Jos sinulla ei vielä ole verkkopankkitunnuksia, voit avata tilin ja verkkopankkitunnukset asiakaspalvelupisteellämme. Otathan käynnillesi mukaan voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen.

Voit antaa käyttöoikeuden helposti verkkopankissasi. Käyttöoikeuden lisääminen onnistuu sen tilin tiedoissa, jolle haluat antaa käyttöoikeuden. Valitse välilehti Käyttöoikeudet ja Lisää uusi. Huomaathan, että käyttöoikeuden saajan on oltava S-Pankin asiakas.

Verkkopankin kautta annettavalla laajalla käyttöoikeudella voi muun muassa tehdä nostoja ja panoja asiakaspalvelupisteessä, saada tiliin kortin ja käyttää tiliä verkkopankissa. Käyttöoikeudella ei kuitenkaan voi lisätä tai muuttaa tilinomistajia tai käyttöoikeutettuja eikä lopettaa tiliä.

Jos käyttöoikeuden saaja ei ole vielä S-Pankin asiakas tai haluat antaa jonkin toisen käyttöoikeuden, voitte käydä käyttöoikeuden saajan kanssa asiakaspalvelupisteessämme. Tarvitsette molemmat mukaanne voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen.

S-Tilin ja S-Tuottotilin korko lasketaan päiväsaldolle. Tämä tarkoittaa, että korko lasketaan jokaisen päivän saldolle eli tilillä olevalle rahamäärälle erikseen.

Päiväsaldolle laskettuna saat rahoillesi paremman korkotuoton verrattuna tiliin, jolle korko lasketaan kuukauden alimman saldon mukaan.

S-Pankin sijoitustoiminnan tavoitteena on sijoittaa varat noudattaen hyvää liiketoimintatapaa siten, että varat sijoitetaan mahdollisimman turvallisiin, hyvän luottoluokituksen omaaviin ja likvideihin kohteisiin. S-Pankin kassavirran riittävyys turvataan kaikissa olosuhteissa ja edellisten kriteerien puitteissa pyritään saavuttamaan mahdollisimman hyvä tuotto.

S-Pankin vastapuolina rahoitusmarkkinoilla ja sijoitusmarkkinoilla on tunnettuja, hyvämaineisia ja vakavaraisia rahoitusmarkkinoilla ammattimaisesti toimivia toimijoita.

Ovat. Finanssivalvonta valvoo jokaista pankkia ja pankkien vakavaraisuutta. Vakavaraisuusvaade takaa sen, että talletuksesi ovat turvassa. Lisäksi talletussuojarahasto on perustettu pankkien asiakkaiden turvaksi ja sen tehtävänä on turvata pankin tallettajien saatavat pankilta, mikäli pankki ei itse pysty maksamaan tallettajilleen. Pankkitilillä olevat rahat on suojattu 100 000 euroon asti, vaikka pankki menisi konkurssiin tai ajautuisi muuten maksukyvyttömyystilaan.