Osta rahastoja helposti verkkopankissa

Rahastosäästäminen on helppo ja usein tilisäästämistä tuottavampi tapa kartuttaa säästöjä, ja pienistäkin puroista kertyy ajan kanssa mukava pesämuna. Voit ostaa rahastoa juuri silloin, kun sinulle sopii. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä enemmän voit hyötyä.

Valitse rahasto

Näin pääset alkuun:

 1. Valitse sopiva rahasto
  Valitse itsellesi sopivin rahasto sen mukaan, kuinka paljon olet valmis sietämään riskiä ja kuinka paljon toivot sijoitukseltasi tuottoa. Valitsetpa minkä rahaston tahansa, asiantuntijamme huolehtivat keskeisistä sijoituspäätöksistä puolestasi.

 2. Päätä, paljonko haluat säästää
  Mieti, haluatko laittaa rahastoon esimerkiksi 10, 100 vai 1 000 euroa? Rahastojen minimisijoitus vaihtelee 10–200 euron välillä.

 3. Osta rahastoja verkkopankissa
  Voit milloin tahansa ostaa rahastoja tai nostaa kerryttämäsi säästöt.

  OSTA VERKKOPANKISSA

  Näin saat verkkopankkitunnukset

Valitse itsellesi sopiva rahasto

Usein kysytyt kysymykset

S-Säästörahastoihin liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa S-Pankin Asiakaspalvelu puh 010 76 5800 mape klo 9–20 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). 

Voit seurata rahastojesi arvonkehitystä sekä S-mobiilissa että verkkopankissa Säästöt ja sijoitukset-osiossa.

Samassa osiossa näet myös S-Tuottotilisi ja S-Rahastotilisi saldon sekä muut sijoituksesi.

Voit tehdä lisäsijoituksia niin usein kuin haluat. Kaikki S-Rahastotilillä olevat varat siirretään automaattisesti arkipäivän jälkeisenä yönä valitsemaasi rahastoon, kun tilin saldo on vähintään 10 euroa.

S-Säästörahastoissa ei peritä merkintä-, hallinnointi-, säilytys- tai lunastuspalkkioita. Muiden rahastojen palkkiot näet kunkin rahaston avaintietoesitteestä. 

Miten myyn eli lunastan rahastoja?

Voit koska tahansa myydä eli lunastaa rahasto-osuuksia verkkopankissa. Myytävän rahasto-osuuden tarkka arvo ei ole tiedossa lunastustoimeksiannon antohetkellä. Rahaston lunastus toteutetaan rahaston sääntöjen mukaisesti, joka on pääsääntöisesti seuraavan pankkipäivän kuluessa. Toteutuneen myynnin näet verkkopankin Säästöt ja sijoitukset-osiossa viimeistään kolmen pankkipäivän kuluessa toimeksiannosta.

Rahaston myyminen verkkopankissa:

 1. Valitse Säästöt ja sijoitukset.
 2. Klikkaa rahaston nimen kohdalla olevaa Myy-painiketta.
 3. Valitse paljonko haluat myydä.
 4. Hyväksy tekemäsi muutos.

Huomioithan, että rahastojen myyminen ei lopeta käytössäsi olevaa Bonus rahastoon- tai jatkuva rahastosäästäminen -palvelua. Voit jatkaa säästämistä normaalisti myymisestä huolimatta.

Miten vaihdan rahastoja?

Rahasto-osuuksien myynnin sijaan voit myös vaihtaa niitä toisen rahaston osuuksiin.  Voit koska tahansa tehdä vaihtotoimeksiannon verkkopankissasi. Vaihdettavien rahasto-osuuksien arvo ei ole tiedossa vaihtotoimeksiannon antohetkellä. Vaihtotoimeksiannossa toteutetaan myynti- ja ostotoimeksianto rahastojen sääntöjen mukaisesti. Toteutuneen vaihtotoimeksiannon näet Omat sijoitukset -sivuilla kolmen päivän kuluessa, pois lukien metsä- ja asuntorahasto.

Rahaston vaihtaminen verkkopankissa:

 1. Valitse Säästöt ja sijoitukset.
 2. Klikkaa rahaston nimen kohdalla olevaa Vaihda-painiketta.
 3. Valitse paljonko haluat vaihtaa.
 4. Valitse ostettava rahasto.
 5. Hyväksy tekemäsi muutos.

Vaihdon yhteydessä peritään vain lunastus- tai merkintäpalkkio korkeammasta toimeksiannosta. Palkkiot vaihtelevat rahastoittain, ja voit tarkistaa veloitettavan palkkion rahaston esittelysivulta. S-Säästörahastojen ostamisesta tai myymisestä ei peritä palkkiota.

Rahaston lunastus toteutetaan rahaston sääntöjen mukaisesti eli pääsääntöisesti seuraavan pankkipäivän kuluessa. Toteutuneen myynnin näet verkkopankissa viimeistään kolmen pankkipäivän kuluessa toimeksiannosta valitsemalla Sijoitukset > Toteutuneet ostot ja myynnit.

S-Asuntorahaston tai S-Metsärahaston lunastus tehdään rahaston sääntöjen mukaan vasta seuraavan lunastuspäivän arvon mukaan. S-Asuntorahastossa lunastus kestää tämän vuoksi yli kolme kuukautta ja S-Metsärahastossa vähintään kuusi kuukautta. Tämä johtuu siitä, että rahaston varallisuus on kiinni kiinteässä omaisuudessa, minkä vuoksi rahasto ei voi sitoutua lunastamaan varoja nopeammalla aikataululla.

Heräsikö kysymyksiä? 

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–to klo 9–20, pe 9–18 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

Varaa aika sijoitusasiantuntijalle

Oletko harkinnut hieman suuremman summan sijoittamista, mutta haluaisit keskustella vaihtoehdoista vielä asiantuntijan kanssa? Varaa aika puhelintapaamiseen sijoitusasiantuntijamme kanssa.

Varaa aika

Varmista, että me tavoitamme sinut

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat sähköpostiisi tietoa S-Pankin ja koko S-ryhmän uusista palveluista ja ajankohtaisista asiakasomistajaeduista heti ensimmäisten joukossa.

Päivitä yhteystietosi