Siirry suoraan sisältöön

Verkkopankin käyttäjätunnuksia muutetaan digitaalisten palveluiden kehittyessä

Kehitämme digitaalisia palvelujamme ja kehityksen edetessä on tullut aika luopua käyttäjätunnuksista, jotka sisältävät kirjaimia. Siirrymme käyttämään käyttäjätunnuksia, joissa on vain numeroita. Lähetämme tiedon käyttäjätunnuksen muuttumisesta henkilökohtaisesti kaikille niille asiakkaille, joita muutos koskee.

Käyttäjätunnuksen muuttuminen ei vaikuta verkkopankkisi tai S-mobiilisi salasanaan tai tunnuslukutaulukkoosi, ne säilyvät edelleen ennallaan. Muutoksella ei ole vaikutusta S-mobiilin käyttämiseen, eikä sinun tarvitse esimerkiksi kirjautua S-mobiiliin uudelleen. Voit tarkistaa käyttäjätunnuksesi S-mobiilin Minä-osiosta kohdasta Tarkista verkkopankin käyttäjätunnus. Tarvittaessa voit ottaa S-mobiilin pankkipalvelut käyttöösi myös toisen pankin verkkopankkitunnuksilla. Lue lisää 

Jos käyttäjätunnuksessasi on kirjaimia, mutta et ole vielä saanut meiltä viestiä, voit edelleen jatkaa nykyisen käyttäjätunnuksesi käyttämistä. Sinun ei tarvitse ottaa meihin yhteyttä. Saat tältä sivulta lisätietoa muutoksesta.

Turvallisuuden takaamiseksi pankkiasiat kannattaa hoitaa S-mobiili-sovelluksella tai kirjautumalla verkkopankkiin kirjoittamalla nettiselaimen osoiteriville S-Pankin verkkosivujen osoite www.s-pankki.fi. Älä mene verkkopankkiin käyttämällä hakukonetta.

Usein kysyttyä

Lähetämme tiedon uudesta käyttäjätunnuksestasi verkkopankkiisi. Saat uuden käyttäjätunnuksen myös postitse.

Jos käyttäjätunnuksesi on jo muuttunut, voit tarkistaa sen myös S-mobiilista. S-mobiilista käyttäjätunnus löytyy Minä-osiosta kohdasta Tarkista verkkopankin käyttäjätunnus. Huomaathan, että S-mobiilissa näkyy aina vain voimassa oleva käyttäjätunnus. 

Jos et pääse S-mobiiliin S-Pankin verkkopankkitunnuksillasi, voit ottaa S-mobiilin pankkipalvelut käyttöösi myös toisen pankin verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lue lisää >

Verkkopankissa voit tarkistaa käyttäjätunnuksesi, kun valitset verkkopankin Asetukset -valikosta kohdan Käyttäjätunnus. Verkkopankissa näet nykyisen käyttäjätunnuksesi sekä uuden käyttäjätunnuksen.
Ensimmäiset tunnukset on jo muutettu ja loput muutetaan vaiheittain vuoden 2022 aikana. Lähetämme tiedon käyttäjätunnuksen muuttumisesta henkilökohtaisesti kaikille niille asiakkaille, joita muutos koskee.

Lähetämme ensin ennakkoilmoituksen verkkopankkiin sekä muistutuksia muutoksesta sähköpostilla sekä tekstiviesteillä. Lähetämme uuden käyttäjätunnuksen sinulle hyvissä ajoin ennen muutosta. Voit tarkistaa uuden käyttäjätunnuksesi verkkopankista tai postitse toimitettavasta kirjeestä. Kerromme viestissä myös tarkan päivämäärän, jolloin voit ottaa uuden käyttäjätunnuksen käyttöösi.

Jos käyttäjätunnuksessasi on kirjaimia, mutta et ole vielä saanut meiltä viestiä, voit edelleen jatkaa nykyisen käyttäjätunnuksesi käyttämistä. Sinun ei tarvitse tehdä vielä mitään tai ottaa meihin yhteyttä.

Digitaalisten palvelujemme kehittyessä on tullut aika luopua tunnuksista, jotka sisältävät kirjaimia. Siirrymme käyttämään käyttäjätunnuksia, joissa on vain numeroita.

Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta, kuin ottaa uusi käyttäjätunnus käyttöösi. Lähetämme tiedon uudesta käyttäjätunnuksestasi erillisellä viestillä verkkopankkiisi. Saat uuden käyttäjätunnuksen myös postitse. Viestissä on myös tarkka päivämäärä, jolloin uuden käyttäjätunnuksen käyttö alkaa. Muutos ei vaikuta salasanaasi, tunnuslukutaulukkoosi tai S-mobiilin käyttämiseen.

Jos käyttäjätunnuksessasi on kirjaimia, mutta et ole vielä saanut meiltä viestiä, voit edelleen jatkaa nykyisen käyttäjätunnuksesi käyttämistä. Sinun ei tarvitse tehdä vielä mitään tai ottaa meihin yhteyttä. Ensimmäiset tunnukset on jo muutettu ja loput muutetaan vaiheittain vuoden 2022 aikana.

Lähetämme tiedon uudesta käyttäjätunnuksestasi sinulle erillisellä viestillä verkkopankkiisi. Saat uuden käyttäjätunnuksen myös postitse. Viestissä on tarkka päivämäärä, jolloin uuden käyttäjätunnuksen käyttö alkaa. Älä yritä kirjautua verkkopankkiin uudella käyttäjätunnuksella ennen tätä päivämäärää. Käyttäjätunnuksesi voi lukittua, jos yrität käyttää sitä ennen uuden käyttäjätunnuksen voimaan tuloa.

Et voi enää käyttää vanhaa, kirjaimia sisältävää käyttäjätunnustasi sen jälkeen, kun olet saanut meiltä uuden käyttäjätunnuksen ja se on aktivoitunut.
Jos käytät vanhaa käyttäjätunnustasi, kun uusi käyttäjätunnus on aktivoitunut, verkkopankki huomauttaa sinulle kirjautumisen yhteydessä väärästä käyttäjätunnuksesta. Jos yrität tätä useasti, voi käyttäjätunnuksesi lukittua. Jos näin käy, autamme sinua tunnuksen avaamisessa asiakaspalvelupisteellämme. Voit tarkistaa sinua lähimmän asiakaspalvelupisteen verkkosivuiltamme.

Kirjoita käyttäjätunnuksesi kirjaimia sisältävä osa käyttäen isoja kirjaimia. Esimerkiksi näin: ABCD1234.

Useimmissa tietokoneissa isot kirjaimet saa päälle ja pois painamalla näppäimistön caps lock -painiketta.

Verkkopankkiin kirjautuminen onnistuu verkkosivujemme kautta. Mene verkkosivuillemme osoitteeseen s-pankki.fi ja klikkaa sivuston oikeasta yläkulmasta KIRJAUDU-painiketta. Jos painike ei ole suoraan näkyvissä, se löytyy vihreän valikko-painikkeen alta. Voit kirjautua joko tunnuslukutaulukon tai S-mobiilin avulla.

Turvallisuuden takaamiseksi pankkiasiat kannattaa hoitaa S-mobiili-sovelluksella tai kirjautumalla verkkopankkiin kirjoittamalla nettiselaimen osoiteriville S-Pankin verkkosivujen osoite www.s-pankki.fi. Älä mene verkkopankkiin käyttämällä hakukonetta.

Kirjautuminen tunnuslukutaulukolla

  1. Valitse Kirjaudu verkkopankkiin-otsikon alta TUNNUSLUKUTAULUKOLLA.
  2. Kirjoita Käyttäjätunnus-kenttään uusi käyttäjätunnuksesi. Löydät käyttäjätunnuksen sinulle lähettämästämme viestistä.
  3. Kirjoita Salasana-kenttään salasanasi. Etkö muista salasanaasi?
  4. Klikkaa Lähetä.
  5. Kirjoita verkkopankin pyytämä tunnusluku sille varattuun kenttään. Löydät tunnusluvun tunnuslukutaulukostasi. Eikö sinulla ole tunnuslukutaulukkoa?
  6. Kirjoita tekstiviestinä saamasi vahvistuskoodi ja valitse Jatka.

Kirjautuminen S-mobiililla

Kun kirjaudut S-mobiililla, sinun ei tarvitse käyttää kirjautumisessa käyttäjätunnustasi. Tarvitset käyttäjätunnusta ja perinteistä tunnuslukutaulukkoa yhä ottaessasi S-mobiilin käyttöön uudessa laitteessa tai jos unohdat sähköisen tunnistamisen tunnuslukusi.

  1. Kirjautuminen onnistuu puhelimen QR-koodin avulla ilman tunnuksien antamista. Avaa S-mobiili ja valitse alavalikosta "Minä".
  2. Valitse "Lue QR-koodi" ja seuraa S-mobiilin ohjeita.

Voit tilata uuden tunnuslukutaulukon itse verkkosivuiltamme, kohdasta Tilaa tunnuslukutaulukko. Taulukko saapuu sinulle postitse kotiin. Halutessasi voit myös pyytää meiltä taulukon lähetystä verkkopankin viestillä tai hakea sen asiakaspalvelupisteeltämme, jos tarvitset sen heti käyttöösi.

Veloitamme tunnuslukutaulukon uusimisesta palveluhinnastomme mukaisesti.
Verkkopankki on suojattu SSL-turvakäytännöllä, joka on internet-selainohjelmien tukema yhteyden salaustekniikka asiakkaan selaimen ja verkkopankin välillä.

Verkkopankin asiakkaana sinun tulee kuitenkin itse huolehtia siitä, että laite, jolla olet yhteydessä verkkopankkiin, on asianmukaisesti suojattu haittaohjelmistoilta ja toimit turvallisesti käyttäessäsi verkkopankkia.

Verkossa esiintyy valitettavasti yhä useammin pankkien nimissä lähetettyjä sähköpostiviestejä tai väärennettyjä verkkosivuja, joilla yritetään saada selville verkkopankkitunnuksia tai luottokorttitietoja. Hoida pankkiasiasi S-mobiililla tai kirjaudu verkkopankkiin aina S-Pankin verkkosivujen kautta kirjoittamalla verkkoselaimesi osoiteriville www.s-pankki.fi. Älä mene verkkopankkiin käyttämällä hakukonetta. S-Pankki ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksiasi, luottokorttitietojasi tai muita arkaluonteisia tietoja sähköpostiviestillä tai puhelimitse.

Lue lisää turvallisesta asioinnista verkkosivuiltamme.
Lähetämme tällä hetkellä viestejä käyttäjätunnuksen muuttumisesta henkilökohtaisesti kaikille niille asiakkaille, joita muutos koskee.

Verkossa esiintyy valitettavasti yhä useammin myös pankkien nimissä lähetettyjä sähköpostiviestejä tai väärennettyjä verkkosivuja, joilla yritetään saada selville verkkopankkitunnuksia tai luottokorttitietoja. S-Pankki ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksiasi, luottokorttitietojasi tai muita arkaluonteisia tietoja sähköpostiviestillä tai puhelimitse. Emme toimita sinulle uutta käyttäjätunnusta sähköpostilla tai pyydä sinua tekemään mitään toimenpiteitä muutokseen liittyen sähköpostin välityksellä. Lähetämme sinulle muistutuksia lähempänä muutosta esimerkiksi tekstiviestinä. Näissä viesteissä ei ole linkkejä. Jos epäilet saaneesi huijausviestin, älä avaa viestiä tai sen linkkejä vaan poista viesti.

Lue lisää turvallisesta asioinnista verkkosivuiltamme.
Käyttäjätunnuksen muuttuminen tämän muutoksen yhteydessä on sinulle maksutonta.
Käyttäjätunnuksen muuttuminen ei vaikuta S-mobiilin käyttämiseen. Jos olet kirjautunut verkkopankkiin S-mobiililla, voit tehdä niin myös jatkossa. Sinun ei tarvitse kirjautua S-mobiiliin uudelleen tämän muutoksen takia.

Huomaathan kuitenkin, että tarvitset käyttäjätunnusta ja perinteistä tunnuslukutaulukkoa yhä ottaessasi S-mobiilin käyttöön uudessa laitteessa tai jos unohdat sähköisen tunnistamisen tunnuslukusi.
Ei koske. Muutamme vain tunnuksia, joissa on numeroiden lisäksi kirjaimia. Jos käyttäjätunnuksessasi on vain numeroita, voit edelleen jatkaa nykyisen käyttäjätunnuksesi käyttämistä. Sinun ei tarvitse ottaa meihin yhteyttä tai tehdä mitään tämän muutoksen takia.