Siirry suoraan sisältöön

S-Osakekauppa-palvelu, FIM Direct Online -palvelu sekä arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelu päättyvät vuoden 2020 kevään aikana

Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalveluiden päättymisen myötä sinun tulee valita toinen palveluntarjoaja arvopapereiden kaupankäynnille sekä arvopapereiden säilyttämiselle 18.3.2020 mennessä. S-Pankin ja FIMin rahasto-omistuksesi säilyvät edelleen verkkopankissa, eikä muutoksella ole vaikutusta rahastojesi omistuksiin tai niiden ostamiseen ja myymiseen.

Olemme tehneet Nordnet Bank AB:n kanssa yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa S-Pankin arvopapereiden välitys- ja säilytystoimintojen asiakkaiden siirtymisen Nordnetiin. Suosittelemme siirtämään arvo-osuustilin maksutta Nordnetiin alempaa tältä sivulta löytyvillä ohjeilla.

Jos sinulla on S-Sijoitusobligaatioita tai muita FIMin tarjoamia strukturoituja tuotteita, olemme sinuun yhteydessä vielä ennen säilytyspalveluiden päättymistä.

Toimi näin:

  1. Avaa ensin asiakkuus Nordnetiin 18.3.2020 mennessä osoitteessa nordnet.fi/fi/s-pankki. Jos sinulla on meillä useampia arvo-osuustilejä, sinun tulee avata Nordnetiin vastaava määrä tilejä. Huomaathan, että yritysasiakkaiden ja alaikäisten tulee avata asiakkuus jo 2.3.2020 mennessä.
  2. Anna Nordnetille siirtoon oikeuttava valtakirja osoitteessa nordnet.fi/fi/s-pankki viimeistään 18.3.2020. Täytä valtakirjalle Nordnetiin avaamasi tilin/tilien salkkunumerot. Valtakirjalla annat Nordnetille oikeuden pyytää S-Pankilta siirtoon tarvittavat tiedot omistuksistasi, kuten arvopaperiomistuksiisi liittyvät hankintatiedot. Ilman valtakirjaa säilytyksesi eivät siirry.

Siirrämme automaattisesti Nordnetissä asiakkuuden avanneiden, valtakirjan antaneiden asiakkaiden kotimaiset arvo-osuustilit ja säilytyksessä olevat ulkomaiset arvopaperit sekä tiedot arvopapereiden hankintahinnoista ja hankinta-ajankohdista Nordnetiin 28.3.2020. Asiakkuuden avaaminen ja säilytysten siirto on sinulle maksutonta.

Voit antaa toimeksiantoja S-Pankin verkkopankissa vielä 25.3.2020 saakka. Tämän jälkeen toimeksiantoja voi antaa seuraavan kerran Nordnetin verkkopalvelussa 30.3.2020 alkaen.

Salkku- ja veroraportit eivät siirry, joten suosittelemme, että tallennat tai tulostat raportit itsellesi S-Pankin verkkopalvelusta.

Nordnet ei voi ottaa vastaan arvopaperia tai säilytystä, jos

    • siirrettävään arvopaperiin tai arvo-osuustiliin liittyy tuotto-oikeusrajoitus
    • siirrettävään arvo-osuustiliin liittyy panttaus kolmannen lukuun
    • siirrettävä tili on ns. vakuutuskuoressa tai pitkäaikaissäästötili (PS)
    • siirrettävä tili sisältää tiettyjä ulkomaisia arvopapereita, joiden kaupankäyntiä Nordnet ei tarjoa (katso lista rajoituksista osoitteesta nordnet.fi/fi/s-pankki).

Nordnet pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä asiakashakemus perustuen mm. asiakkuuden tuntemiseen liittyviin seikkoihin tai asuinmaahan liittyviin rajoituksiin (katso lista rajoituksista osoitteesta nordnet.fi/fi/s-pankki). Nordnet ei vastaanota kuolinpesiä.

Jos tarvitset sijoituslimiittiiä, voit tiedustella FIM Limiittiä vastaavaa luottotuotetta Nordnetiltä. Nordnet tekee päätöksen luoton myöntämisestä tapauskohtaisesti. Emme voi luvata myönteistä luottopäätöstä. Voit jatkaa keskustelua Nordnetin luottotuotteista sekä niiden ominaisuuksista Nordnetin kanssa soittamalla numeroon 09 6817 8444 ma–pe klo 10–17.

Ota yhteyttä valitsemaasi toiseen säilyttäjään ja pyydä heitä toteuttamaan arvo-osuustilin ja säilytystilillä olevien arvopapereiden siirto kirjeen yläreunassa olevan arvo-osuustilisi numeron perusteella. Ulkomaisten arvopapereiden osalta tarvitset mm. ISIN-tunnuksen. S-Pankki ei veloita arvo-osuustilin siirtämisestä. Tarkistathan valitsemasi säilyttäjän hinnaston arvo-osuustilin siirtämisen osalta.

Huomaathan, että tässä tapauksessa arvopapereiden hankintatiedot sekä muut raportit, esimerkiksi veroraportit, eivät siirry säilytysten mukana. S-Pankin ja FIMin verkkopankissa hankintatiedot ja raportit eivät ole saatavilla enää säilytyspalveluiden päättymisen jälkeen, joten muistathan ottaa ne talteen.

Voit myydä säilytyksessäsi olevat arvopaperit pois jättämällä verkkopankissa myyntitoimeksiannon. Jos arvopaperisi ei ole kaupankäynnin kohteena verkkopankissa, voit antaa myyntitoimeksiannon puhelimitse numeroon 010 76 5800 (ma–to kello 9–20, pe kello 9–18, 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/minuutti).

Myynti aiheuttaa normaaliin tapaan myyntivoiton tai -tappion realisoitumisen verotuksessasi. S-Pankki ei vastaa aiheutuvista veroseuraamuksista. Kun olet myynyt säilytyksesi pois, suljemme arvopapereiden säilytykseen ja välitykseen liittyvät palvelusi.

Jos et ole siirtänyt arvo-osuustiliäsi ja säilytystililläsi olevia ulkomaisia arvopapereitasi tai myynyt säilytyksessäsi olevia arvopapereitasi viimeistään 31.5.2020, myymme arvopaperisi ja suljemme arvopapereiden säilytykseen ja välitykseen liittyvät palvelusi. Myynnin jälkeen vähennämme myyntihinnasta myynnistä aiheutuneet kulut ja mahdollisesti erääntyneet säilytyspalkkiot. Tämän jälkeen maksamme myynnistä tilitettävät varat säilytyspalveluun liittyvälle pankkitilillesi. Vastaat tässäkin tilanteessa itse myynnin aiheuttamista veroseuraamuksista. S-Pankki ei vastaa myyntien lopputuloksesta ja myynnit voivat olla sinulle tappiollisia.

S-Pankki panostaa nyt avaimet käteen -ratkaisujen, kuten erilaisten sijoitusrahastojen, kehittämiseen sekä ammattilaisille että vasta-alkajille. Emme enää kevään 2020 jälkeen tarjoa arvopapereiden välitys- ja säilytyspalveluja tai arvo-osuustilejä.

Asiakkuuden avaaminen ja säilytysten siirto Nordnetiin on sinulle maksutonta. 

Jos siirrät omatoimisesti arvo-osuustilisi jollekin toiselle säilyttäjälle, suosittelemme tarkistamaan mahdolliset kulut suoraan heiltä.

S-Pankin ja FIMin rahasto-omistuksesi säilyvät edelleen verkkopankissa, eikä muutoksella ole vaikutusta rahastojesi omistuksiin tai niiden ostamiseen ja myymiseen. S-Pankki panostaa nyt sijoittamisen avaimet käteen -ratkaisujen, kuten erilaisten sijoitusrahastojen, kehittämiseen.

Voit tarkistaa arvo-osuustilisi numeron sinulle lähettämästämme kirjeestä. Jos sinulla on useampia arvo-osuustilejä, olet saanut jokaisesta erillisen kirjeen. 

Tarvittaessa näet arvo-osuustilisi numeron myös verkkopankistasi Omat sijoitukset -osion alareunasta. Jos sinulla on useampi salkku, sinun täytyy aluksi valita salkku, jonka tietoja haluat tarkastella.

Osakekohtaisen ISIN-koodin löydät verkkopankista Omat sijoitukset -osiosta. Tarkista kyseinen osake salkustasi tai sijoittamissivun osakelistasta. Klikkaa osake auki painamalla osakkeen nimeä. Löydät ISIN-koodin sivun oikeasta alareunasta Arvopaperin tiedot -laatikosta.  

Arvopapereiden hankintatiedot löydät verkkopankistasi Omat sijoitukset -osiosta. Avaa oma salkkusi ja paina Näytä ostoerät -painiketta. Tämän jälkeen näet ostoeräsi lajeittain ja voit tulostaa sivun painamalla vasemman alareunan Tulosta sivu -painiketta.

Jos avaat asiakkuuden Nordnetiin ja annat siirtoon oikeuttavan valtakirjan, siirrämme automaattisesti kotimaiset arvo-osuustilisi ja säilytyksessä olevat ulkomaiset arvopaperisi sekä tiedot arvopapereiden hankintahinnoista ja hankinta-ajankohdista Nordnetiin Huomioithan, että muille säilyttäjille arvopapereiden hankintatiedot eivät siirry säilytysten mukana.

Suomalaisten arvopapereiden ISIN-koodi alkaa aina kirjaimilla FI. Jos ISIN-koodin alku on jokin muu, esimerkiksi SE, DE tai XS, on tällöin kyseessä ulkomainen arvopaperi. Pääasiassa arvo-osuustileillä olevat arvopaperit ovat suomalaisia eli FI-alkuisia.

S-Osakekauppa-palvelu on käytettävissä 31.5.2020 asti. Voit jättää osto- ja myyntitoimeksiantoja 25.3.2020 asti.

Toimeksiannot, jotka eivät ole toteutuneet S-Osakekauppa-palvelun päättyessä tullaan poistamaan toteutumattomina toimeksiantoina.

Myös arvo-osuustilillä olevat listaamattomat arvopaperit siirtyvät uudelle säilyttäjälle. Lisätietoja mahdollisista rajoituksista muiden arvopapereiden osalta saat uudelta säilyttäjältä.

Löydät verovuosien 2019 ja 2020 raportit S-Pankin verkkopankista. Ilmoitamme tiedot verottajalle arvo-osuustilin siirtopäivään asti, jos siirrät arvo-osuustilisi toiselle säilyttäjälle. Suosittelemme, että tallennat tai tulostat raportit itsellesi. Arvo-osuustilin siirron jälkeen löydät veroraportit uuden säilyttäjän palvelusta arvo-osuustilin vastaanottamispäivästä eteenpäin, mistä lähtien he ilmoittavat tiedot automaattisesti verottajalle.