Siirry suoraan sisältöön

Yhä useampi suomalainen on rahastosijoittaja

Lähes 430 000 suomalaista on innostunut rahastosäästämisestä kymmenessä vuodessa, kertovat uudet tilastot. Merkittävä osa kaikista uusista rahastosäästäjistä Suomessa on aloittanut rahakkaamman huomisen rakentamisen S-Pankissa.

Asiakkaamme hyötyvät rahastojemme välityksellä sijoitusammattilaistemme osaamisesta.

Kaikkiaan lähes 430 000 suomalaista on aloittanut rahastosäästämisen viimeisen kymmenen vuoden aikana. Asia käy ilmi Tilastokeskuksen kesäkuussa 2021 julkistamista tilastoista. Vuonna 2009 rahastosijoittajia oli noin 830 000, kun taas 2019 määrä oli noussut jo yli 1,25 miljoonaan.

“Uutinen on upea ja kertoo siitä, miten sijoittamisesta on vähitellen tulossa arkipäivää myös Suomessa”, S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoimintaa luotsaava Hanna Porkka kommentoi tietoja.

Porkan mukaan tiedotusvälineet ja internet tarjoavat nykyään runsaasti tietoa sijoittamisesta kiinnostuneille. Henkilökohtaisesti Porkka kertoo suosivansa ennen kaikkea rahastosäästämistä.

“Sen hyvä puoli on siinä, että rahastossa sijoituksista huolehtivat sijoittamisen ammattilaiset, jotka hoitavat varojasi puolestasi”, Porkka sanoo.

Porkan mukaan S-Pankilla on ollut merkittävä rooli suomalaisten innostamisessa säästämisen ja sijoittamisen pariin. Vuosina 2009–2019 suomalaisten rahastojen osuudenomistajien yhteenlaskettu määrä nousi 980 000:lla. S-Pankin hallinnoimien rahastojen osuudenomistajien määrän kasvu selittää yli neljänneksen tästä muutoksesta.

“Vuonna 2013 esittelimme Bonus rahastoon -palvelun, jonka avulla S-ryhmän asiakasomistajien oli mahdollista siirtää vaivattomasti ostoista kertyvä Bonus poikimaan rahastoihin. Kolme vuotta sitten puolestaan toimme markkinoille Suomen ensimmäisen mikrosäästämisen palvelun Säästäjän, josta on tullut varsinainen hitti”, Porkka sanoo.

“Asiakkaamme hyötyvät rahastojemme välityksellä sijoitusammattilaistemme osaamisesta, jota tarjoamme institutionaalisille sijoittajille ja Private Banking -asiakkaille. Työskentelemme joka päivä sen eteen, että jokaisella olisi mahdollisuus rahakkaampaan huomiseen.”

Säästämisen aloittaminen rahastoon onnistuu monella tavalla

Rahastosäästäminen on helppo tapa kartuttaa säästöjä. Ammattitaitoinen rahastonhoitaja huolehtii hoitamansa rahaston sijoituksista. Säästämisen aloittaminen onnistuu monella tavalla. Valitse itsellesi sopiva tapa säästämisen ratkaisuistamme.

Laske säästölaskurilla, kuinka paljon voit kartuttaa säästöjäsi sijoittamalla rahastoon.

Kokeile säästölaskuria

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat