Siirry suoraan sisältöön

Unelmakoti syntyy pienin muutoksin – lisää tilaa tai pientä remonttia

Suomalaiset ovat lottokansana kovia haaveilemaan mutta kotiin liittyvät unelmat ovat varsin maanläheisiä. Lähes 40 % suomalaisista sanoo, että pienillä muutoksilla nykyisestä kodista saisi unelmien kodin. Millaisin muutoksin unelmakodit syntyvät?

Kunpa saisi vähän enemmän tilaa ja keittiörempan viimeinkin tehtyä! Näin huokaisee moni suomalainen, sillä yleisimmät toiveet oman kodin parantamiseksi liittyvät lisätilan ja remontin tarpeeseen. Kun S-Pankki selvitti tutkimuksessaan suomalaisten toiveita unelmakodista, lähes joka viidennen (19 %) suomalaisen toive oli saada kotiin lisätilaa: yksi tai useampi lisähuone.

”Se on ymmärrettävää, sillä suomalaiset asuvat muihin maihin verrattuna ahtaasti”, toteaa Päivi Huttunen, S-Pankin lainojen kehityspäällikkö.

 

”Asuisin nykyisessä talossani kaksin lapseni kanssa, talo pitäisi vaan remontoida.” Nainen 40–44 v.

”Tämänhetkinen sijainti ja tilanne on täydellinen. Ainoastaan talo voisi olla hieman isompi ja oma halli olisi mukava.” Mies 25−29-v.

 

Niin kiva kuin lisähuone olisikin, se voi olla mahdoton toteuttaa nykyiseen kotiin. Sen sijaan suurin osa muista haaveista täyttyy ilman muuttoa: unelmalistojen kärjessä ovat pintaremontit, keittiö-, kylpyhuone- ja wc-remontit sekä säilytystilan lisääminen.

”Nämä ovat myös niitä yleisimpiä remontteja, joita me suomalaiset teemme”, Huttunen toteaa.

Erityisesti naiset haaveilevat miehiä enemmän sisustuksen uusimisesta ja remontoinnista. Miehillä korostuu toive harrastustilasta ja omasta pihasta.

Kaiken kaikkiaan kodin parantamiseen liittyvät unelmat ovatkin varsin realistisia – harva suomalainen haaveilee luksuksesta. 7 % vastaajista haaveilee porealtaasta, paljusta tai uima-altaasta, mutta sen lennokkaampia toiveita ei listalta löydy.

”Ehkä paljuakaan ei voi ihan luksukseksi sanoa”, Päivi Huttunen naurahtaa.

 

”Nykyinen asunto toimii hyvin, kaipaisi apukeittiön uusimisen. Meillä on hyvät naapurit ja vaimon kanssa menee mukavasti. Lenkkipolut ovat lähellä.” Mies 70−74-v.

”Näin kuin nytkin, jos voisi kunnostaa nykyistä asuntoa.” Nainen 60–64-v.

 

Sitä kaipaa, mitä ei ole

Haaveillaanko kerrostalossa eri asioista kuin omakotitalossa? Kyllä vain! Rivitalo- ja kerrostaloasunnoissa haaveillaan aika odotetusti lisähuoneesta tai -huoneista, kun taas omakotitalossa joka viides (21 %) haaveilee pintaremontista.

”Haaveissa näkyy se, että sitä kaipaa, mitä ei ole. Esimerkiksi kerrostaloasujista 17 % kaipaa saunaa, vaikka ainakin oman kokemukseni mukaan monella kerrostaloasujalla sauna toimii ennemminkin varastona”, Päivi Huttunen sanoo.

 

”Nykyinen kerrostaloasunto Töölössä on hyvä. Parveke ja autotalli puuttuvat, ne olisi kiva olla.” Mies 50−54-v.

”Omakotitalossa pienemmässä kylässä, maaseudun rauhassa. Puolison ja lasten/lapsen kanssa. Pihalla iso autotalli autojen säilytykseen ja harrastetilaksi.” Mies 25−29-v.

”Nykyisestä asunnosta puuttuu lämmin autotalli, varastotilaa, harrastustilaa (verstas, kuntosali, tilaa käsitöille ja musiikille), viherhuone voisi myös olla ja sopiva tila kukkien käsittelyyn ja erillinen kodinhoitohuone.” Nainen 60−64-v.

 

 

Kantar TNS toteutti S-Pankin toimeksiannosta tutkimuksen suomalaisten unelmakodista huhtikuussa 2018. Lue lisää tutkimuksesta täältä.

S-Pankin vakuudeton laina auttaa toteuttamaan nykyisestä kodistasi unelmiesi kodin.  

Hae lainaa kätevästi verkossa.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat