Siirry suoraan sisältöön

Tutustu Säästäjän hittiominaisuuteen: Mikrosäästäminen yhä helpompaa

Kynnys aloittaa mikrosäästäminen on matalalla suositussa Säästäjä-palvelussa. Voit valita itse, millaisen summan haluat siirtää säästöön jokaisen korttiostosi yhteydessä.

Ota Säästäjä käyttöön

S-mobiilista löytyvä Säästäjä on markkinoiden johtava digitaalisen sijoitusneuvonnan palvelu, jonka S-Pankki toi markkinoille syksyllä 2018. Palvelun kautta voit säästää Suomen edullisimpiin yhdistelmärahastoihin helposti osana arjen rutiinejasi. Voit siirtää säästöön esimerkiksi euron jokaisesta korttiostoksesta, S-ryhmän ostoksista kertyvän Bonuksen tai itse valitsemasi summan.

Palvelun hittiominaisuudeksi on noussut mikrosäästäminen, jonka avulla voi siirtää euron säästöön joka kerta, kun käyttää S-Pankin pankkikorttia. Säästäjä-palvelulla on jo yli 39 000 aktiivista käyttäjää ja yli 74 prosenttia heistä hyödyntää mikrosäästämistä.

S-mobiilin uusi päivitys tuo kaivattuja uudistuksia mikrosäästämiseen. Vastaisuudessa voit valita itse, kuinka monta euroa haluat siirtää säästöön joka kerta, kun käytät S-Pankin pankkikorttia. Summa on itse valittavissa 50 sentin ja 5 euron välillä.

Miksi siirtäisin säästöt rahastoihin?

Tämä teksti ei ole sijoitusneuvontaa ja jokaisen meistä päättää itse, haluaako rakentaa itselleen rahakkaampaa huomista.

Moni suomalainen voisi kuitenkin hyötyä korkoa korolle -ilmiön hyödyntämisestä ja rahastosäästäjäksi ryhtymisestä. Noin miljoona suomalaista säästää rahastoihin ja rahastosäästäminenkin onkin fiksu vaihtoehto monille meistä.

Tilillä säilytettynä omille säästöilleen ei saa tänä päivänä käytännössä juuri tuottoa ja inflaatio eli yleisen hintatason nousu nakertaa varoja pidemmän päälle. Rahastoissa omille säästöilleen on sen sijaan mahdollista saada tuottoa.

Säästäjä-rahastoilla saat sijoituksillesi automaattisesti hyvän hajautuksen. Rahastoja hallinnoi S-Pankki Oy:n tytäryhtiö FIM Varainhoito Oy, jossa kokenut tiimi salkunhoitajia huolehtii sijoituksistasi. Sinun ei tarvitse seurata pörssikursseja ja markkinoita, ellet halua.

Yleisesti ottaen on toki hyvä muistaa, että kaikkeen sijoittamiseen – ja siten myös rahastosäästämiseen – liittyy aina riski, joka kulkee käsi kädessä tuotto-odotuksen kanssa. Mitä suurempia odotuksia sijoituksen tuottoon liittyy, sitä suurempi on myös siihen liittyvä riski.

Vaikka asiantuntijamme huolehtivat säästöistäsi, ne ovat valitsemastasi rahastosta riippuen alttiita markkinoiden heilahteluille. Rahaston arvo voi myös heiketä ja et välttämättä saa sijoittamiasi rahoja takaisin.

Tuplaisinko mikrosäästämisen summan?

Oman mikrosäästämisen summan tuplaamista kannattaa harkita, sillä summa vaikuttaa tuntuvasti siihen, kuinka paljon rahaa on kasassa säästöajan lopussa. Korkoa korolle -ilmiön tuomaa vetoapua omaan talouteen voi haarukoida oheisella esimerkkilaskelmalla.
Oletetaan, että Sini Säästäjä käyttää pankkikorttia keskimäärin seitsemän kertaa viikossa. Sini on innostunut mikrosäästämisestä ja siirtää Säästäjä-rahastoihin pienen summan rahaa joka kerta korttia käyttäessään. Sini jatkaa mikrosäästämistä 15 vuoden ajan ja saa rahastosäästöilleen joka vuosi kuuden prosentin tuoton.

Jos Sini siirtää rahastoihin euron jokaisesta korttiostoksesta, hänellä on kasassa 15 vuoden ja Säästäjän kulujen jälkeen hieman alle 8 000 euroa. Jos taas jokaisesta korttiostoksesta säästöön siirtyisikin kaksi euroa, Sinillä olisi edessään rahakkaampi huominen, sillä kasassa lopulta yli 15 000 euroa. Tästä potista Sinin itse säästöön siirtämää rahaa olisi noin 10 000 euroa ja yli 5 000 euroa olisi puhdasta arvonnousua.

Lue lisää Säästäjästä

Säästäjä – helppo ja edullinen tapa säästää

Säästäjä-palvelussa voi valita, laittaako säästöön euron jokaisesta korttiostoksesta vai jemmaako kertyneen S-ryhmän Bonuksen – myös molemmat vaihtoehdot voi ottaa käyttöön. Lisäksi voi siirtää säästöön vapaavalintaisen summan joka kuukausi.

Säästäjässä voi sijoittaa kertyvän summan kahteen yhdistelmärahastoon. Asiakas voi itse määrittää säästötavoitteensa ja riskinottohalunsa, ja palvelu ehdottaa asiakkaan henkilökohtaiseen tilanteeseen sopivaa vaihtoehtoa. Halutessaan rahaa voi nostaa rahastosta veloituksetta.

Säästäjän avulla säästäminen on helppoa ja edullista. Vuositasolla kuluja kertyy enintään 0,5 prosenttia eli 50 senttiä jokaista sijoitettua 100 euroa kohti.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat