Siirry suoraan sisältöön

Toimitilasijoittaminen – tästä siinä on kyse

Tiesitkö, että toimitiloihinkin voi sijoittaa? S-Pankki Toimitila -rahasto tarjoaa pitkällä aikavälillä hyvää ja vakaata kassavirtatuottoa.

Asuntosijoittaminen on monelle tuttu juttu, mutta myös toimitiloihin voi ja kannattaa sijoittaa. Toimitilat tarjoavat pitkällä aikavälillä pääsääntöisesti korkeampia vuokratuottoja kuin asuntosijoittaminen. Jos rahastosijoittaminen kiinnostaa, toimitilarahasto onkin hyvä tapa hajauttaa sijoituksia.

“Asuntosijoittamisessa iso osa tuotosta muodostuu nykyisessä markkinatilanteessa asunnon arvon noususta. Toimitilarahaston tuotto taas koostuu kiinteistön mahdollisen arvonnousun lisäksi vuokratuloista. Tämä vuokrakassavirran tuotto on tällä hetkellä parempaa kuin asunnoilla”, kertoo rahastonhoitaja Heikki Palmu.

Palmu hoitaa S-Pankki Toimitila -rahastoa, joka on Suomen ensimmäinen toimitiloihin keskittynyt erikoissijoitusrahasto. Rahaston vuotuinen tuottotavoite on 6 prosenttia, ja Palmun mukaan nykyisessä markkinatilanteessa tähän on kaikki mahdollisuudet.

“Rahasto sopii pitkäaikaiselle sijoittajalle luomaan vakautta ja hajautusta salkkuun.”

Toimitilarahasto on helppo tapa sijoittaa suoraan kiinteistöomistuksiin. Harvalla on varaa ostaa miljoonia maksavaa toimitilaa – ja vaikka olisikin, raha olisi kiinni yhdessä kohteessa. Rahaston kautta on mahdollista päästä käsiksi suuriin sijoituskohteisiin hajautetusti ja pienellä pääomalla. Minimisumma sijoitukselle on 200 euroa.

Perinteisesti toimitiloihin ovat voineet sijoittaa vain eläkeyhtiöiden kaltaiset institutionaaliset sijoittajat.

“Perinteisesti toimitiloihin ovat voineet sijoittaa vain eläkeyhtiöiden kaltaiset institutionaaliset sijoittajat. Toimitilarahasto tarjoaa piensijoittajille hyvän mahdollisuuden päästä kiinni näin isoon sijoitusluokkaan”, Palmu sanoo.

S-Pankki Toimitila sijoittaa hajautetusti erilaisiin kiinteistöihin, pääasiassa liiketiloihin ja toimistoihin. Kiinteistöt sijaitsevat Suomen suurimmissa kaupungeissa, valtaosa pääkaupunkiseudulla.

“Hajauttaminen tasaa riskiä syklissä kuin syklissä. Suurimmankin vuokralaisen osuus vuokrakassavirrasta on alle 5 prosenttia.”

Ei pelkästään toimistoja

Korona-aikana S-Pankki Toimitila -rahaston kiinteistöjen vuokraustoiminta on ollut aktiivista ja vuokralaiset ovat pärjänneet hyvin.

Joukossa on esimerkiksi paljon vähittäiskaupan liiketiloja, joilla myynti on vilkastunut. Vähittäiskauppa ja teollisuusyritykset tuovat lähes 40 % rahaston vuokratuotoista.

Vuoden 2021 aikana rahaston kiinteistöjen arvot ovat palautuneet koronaa edeltäneille tasoille tai jopa nousseet.

Salkunhoitaja Heikki Palmu uskoo, että hyvillä paikoilla sijaitsevia ja muunneltavia tiloja tarvitaan jatkossakin. Esimerkistä käyvät rahaston omistamat toimistotilat, jotka sijaitsevat erinomaisilla paikoilla ja joihin on kohdistunut runsaasti kysyntää.

“Nyt voikin olla hyvä hetki sijoittaa toimitilarahastoon, jolla on hyvä tuotto-odotus.”

Rahastoa hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy ja S-Pankin roolina on tarjota sijoituspalveluita välittämällä osto- ja myyntitoimeksiantoja rahastoon. Yleisesti ottaen on hyvä muistaa, että kaikkeen sijoittamiseen – ja siten myös rahastosäästämiseen – liittyy aina riski, joka kulkee käsi kädessä tuotto-odotuksen kanssa. Mitä suurempia odotuksia sijoituksen tuottoon liittyy, sitä suurempi on myös siihen liittyvä riski. Rahaston historiallinen tuotto ei kuitenkaan ole tae tulevasta kehityksestä. Vaikka asiantuntijamme huolehtivat säästöistäsi, ne ovat valitsemastasi rahastosta riippuen alttiita markkinoiden heilahteluille. Rahaston arvo voi myös heiketä ja et välttämättä saa sijoittamiasi rahoja takaisin.

Tutustu S-Pankki Toimitila -rahastoon

Tee merkintä S-Pankki Toimitila -erikoissijoitusrahastoon 30.9. klo 16 mennessä.

OSTA RAHASTOA

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat