Siirry suoraan sisältöön

Suomi sijoittuu kaupunkeihin. Nyt ja tulevaisuudessa.

Maaseudulla asutus vähenee väestön pakkautuessa kasvukeskuksiin töihin, opiskelemaan ja eläkkeelle.

Kaupungeille tämä tarkoittaa lisääntynyttä asuntojen kysyntää. Tulijoille on saatava asuntoja, uusia tai vanhoja. Sijoittajalle tämä tarkoittaa uusia sijoitusmahdollisuuksia tasaisen tuoton kohteisiin eli asuntoihin.

Kaupungistuminen on vahva megatrendi, jolle ei ihan heti loppua näy. Erityisesti kasvukeskuksissa lisääntyvät pienet yhden tai kahden hengen taloudet. Pienten vuokra-asuntojen suosio kasvaa varsinkin yliopistopaikkakunnilla ja hyvin työpaikkoja tarjoavissa keskuksissa.

Kasvava kysyntäpaine saa myös asuntosijoittajat liikkeelle. Jos uudistuotantoa ei ole, paine siirtyy hyväkuntoisiin vuokra-asuntoihin.

Asuntorahasto on helppo ja pitkällä tähtäimellä tasaisen tuoton tarjoava sijoitusmuoto”

Asuntosijoittajaksi voi käytännössä ryhtyä kahdella tavalla: joko ostamalla itse asuntoja tai sijoittamalla rahastoon. Rahastosijoittaminen on vaivattomampaa, sillä sijoittajan ei tarvitse huolehtia remonteista, vuokralaisista ja muista käytännön seikoista. Myös sijoituskohteen valintaprosessi on helpompi, sillä siitä pitävät huolen ammattilaiset.

Asuntorahastoon sijoitettaessa ei myöskään tarvita suuria pääomia, vaan muutama satanen riittää alkuun pääsemiseen. Asuntosijoittaminen ei siis enää ole pelkästään rikkaiden huvi, vaan asuntorahastot mahdollistavat helpon ja tuottavan tavan säästää myös ilman isoa alkupääomaa.

S-Asuntorahasto on helppo tapa aloittaa. S-Asuntorahasto on rahasto, joka hankkii sijoittajilta keräämillään pääomilla asuntoja, ja tulouttaa tuotot sijoittajille. Kohteet voivat olla uusia tai vanhoja, ja tulot muodostuvat joko vuokrista tai arvonnoususta.

“Asuntorahasto on helppo ja pitkällä tähtäimellä tasaisen tuoton tarjoava sijoitusmuoto”, kertoo FIMin myyntijohtaja Jussi Lilja. Nykyisestä hintatasosta johtuen tuotto koostuu yhä enemmän vuokrien noususta.

Asuntorahastosijoittaminen on hyvä keino saada tasaista tuottoa kohtuullisella riskillä.

“Riskejä ja tuottoja verrattaessa asuntorahastosijoittaminen asettuu osake- ja korkosijoittamisen välimaastoon. Riskit ovat pienemmät kuin osakesijoittamisessa ja tuotot suurempia kuin korkosijoittamisessa”, sanoo Jussi Lilja. Asuntorahastoon kannattaakin sijoittaa keskipitkä tähtäin mielessä, suositeltavaa on mieltää sijoitus ainakin viiden vuoden mittaiseksi.

S-Asuntorahaston sijoituskohteet huoneistotyypeittäin

S-Asuntorahaston maantieteellinen jakauma (kpl)

S-Asuntorahasto on FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahaston osuussarja, joka on suunnattu S-ryhmän osuuskauppojen asiakasomistajille. Rahastoa hallinnoi FIM Varainhoito Oy. Rahastoesitteet ovat saatavilla S-Pankin verkkopankissa s-pankki.fi

 

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat