Siirry suoraan sisältöön

Pankin vaihtaminenko vaivalloista?

Pankin vaihtaminen mielletään usein pitkäksi ja monimutkaiseksi prosessiksi, joka ei maksa vaivaa. Yli puolet suomalaisista kokee pankin vaihtamisen joko melko tai erittäin vaivalloiseksi teettämämme tutkimuksen mukaan.

Pankin vaihtaminen tuntuu isolta asialta, mutta todellisuudessa vaihto tapahtuu helposti ja nopeasti.

Pankin vaihtaminen mielletään usein pitkäksi ja monimutkaiseksi prosessiksi, joka ei maksa vaivaa. Yli puolet suomalaisista kokee pankin vaihtamisen joko melko tai erittäin vaivalloiseksi teettämämme tutkimuksen mukaan.

S-Pankin asiantuntija Katri Ällin mukaan syitä vaihtamiselle on monia.

”Aina on hyvä tehdä pientä vertailua, varsinkin jos oman pankin palvelumaksut tuntuvat kohtuuttomilta. Pankin vaihto tehdään usein asunnon vaihdon yhteydessä, tai kun myydystä omaisuudesta tai säästöistä kertyy sijoitettavaa ja halutaan vertailla eri sijoitusvaihtoehtoja. Sanoisin kuitenkin, että aina kannattaa olla hereillä pankin vaihdon suhteen”, Älli kertoo.

Oikea pankki löytyy itselle tärkeistä asioista

Pankkia vaihtaessa on hyvä kiinnittää huomiota palvelumaksujen lisäksi myös muihin asioihin. Toiselle ovat tärkeitä monipuoliset sijoitusinstrumentit, toinen arvostaa ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Ällin listalla korkealla on myös asioinnin helppous.

”Pankkipalvelujen sujuvuus, toimivuus ja hinta ovat asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.”

Näin pankin vaihtaminen toimii

Pankin vaihto käy helposti ottamalla yhteyttä uuteen pankkiin. Käytännössä pankki voi asiakkaan valtuutuksella hoitaa suurimman osan tarvittavista toimenpiteistä. Näin siirtyvät uuteen pankkiin niin säästöt kuin sijoituksetkin, ja asiakkaalle tilataan uudesta pankista vastaavat kortit. Älli kertoo, että vaihto on vaivaton ja hoituu hyvinkin nopeasti.

”Asiakkaan pyynnöstä pankki voi hoitaa myös uuden tilinumeron lähettämisen työnantajalle, Kelalle, eläkkeenmaksajalle ja verottajalle. Uudet tilit ovat voimassa välittömästi, ainoastaan uusia kortteja joutuu odottamaan viikosta kahteen”, hän selvittää.

Sijoitukset, lainat ja vakuudet siirtyvät uuteen pankkiin, kun uuden pankin edustaja on yhteydessä vanhaan pankkiin ja sopii siirroista. Asiakkaan kannalta vaihto hoituukin erittäin helposti eikä siihen liity sen suurempaa säätämistä. Yksi asia on kuitenkin hoidettava itse.

”E-laskusopimusten lopettaminen vanhassa verkkopankissa ja niiden syöttäminen uuteen pankkiin on asiakkaan vastuulla. Se onkin sitten oikeastaan ainoa asia, jos näin halutaan”, Älli toteaa.

Vaihtoa kannattaa harkita

Pankin vaihtaminen on hyvä pitää mielessä ja tehdä vertailua pankkien välillä. Se on helppo tapa säästää pankkikuluissa ja helpottaa omaa arkea löytämällä itselle sopivia palveluita. Vaihtamalla voi säästää itseltään useita harmaita hiuksia, eikä vaihtaminen itsessään niitä aiheuta.

”Monella on käsitys, että pankin vaihtaminen olisi jotenkin hirmuinen rumba. Se on asiakkaan kannalta todella yksinkertainen juttu, jota ei missään tapauksessa kannata pelätä”, Älli summaa.

Näin vaihdat S-Pankkiin

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat