Siirry suoraan sisältöön

Ostimme kasan lautoja ja villiintynyttä heinikkoa

Anton Sinelnikov ja Katri Tolkki ostivat Luhangasta ränsistyneen mökin, josta he nyt innolla rakentavat omannäköistään kesäpaikkaa.

Mainostoimistossa työskentelevä Anton Sinelnikov tekee välillä etätöitä Luhangassa sijaitsevalla mökillään.

 
Artikkeli on julkaistu Yhteishyvässä 3/2021.
 
Näin Helsingissä asuva Anton Sinelnikov kertoo pariskunnan mökkikaupoista:
 
”Olimme avopuolisoni Katri Tolkin kanssa etsineet meille sopivaa mökkiä jo muutaman vuoden ajan ennen koronaa. Kun kaikki muutkin innostuivat viime keväänä ostamaan mökkejä ja hinnat nousivat pilviin, päätimme suhtautua mökkiprojektiin puhtaasti järjellä ja laitoimme jäitä hattuun. Sitten aivan sattumalta saimme viime vuoden heinäkuussa tuttujen kautta tarjouksen, josta emme voineet kieltäytyä.
 
Ostimme aika pahasti ränsistymään päästetyn kokonaisuuden. Käytännössä ostimme kasan lautoja ja villiintynyttä heinikkoa.
 
Tontin pieni päämökki on peräisin ehkä 1930-luvulta. Lisäksi tontilla on saunatupa, makuuaitta, savusauna ja lato. Jokainen rakennus vaatii jonkinlaista remonttia. Tykkään siitä, että pääsemme tekemään tästä ihan omannäköisemme paikan.
 
Otimme mökin ostoa varten pienen lainan, jota maksamme yhdessä. Meidän mökkimatkamme kestää Itä-Helsingistä Luhankaan 2,5 tuntia. Mökin oston myötä tuli ajankohtaiseksi myös auton päivittäminen. Edellinen oli yli 20-vuotias ja kulutti aika paljon bensaa.
 
Mökkiä etsiessä kriteerit olivat selvät: järven rannalla, luonnon helmassa ja mielellään aika kaukana naapureista. Mökki on meille paikka, jossa pääsemme irti arjesta.”

Etätyöt mökiltä sujuvat hyvin

”Mukavuuksista tärkein on sähköt. Olen tehnyt mökiltä jonkun verran etätöitä, mutta opettelen vielä rutiineja. Kotona saatan jäädä jumittamaan koneelle pitkäksikin aikaa vielä illalla, mutta mökillä työpäivän päättäminen on helpompaa, kun on niin paljon mielekkäitä projekteja odottamassa.
 
Hankin kannettavan ergonomisen jalustan läppärille, jolloin voin siirrellä työpistettä helposti rakennuksesta toiseen. 
 
Puolisoni Katri on hammaslääkäri, joten hän ei pysty samalla tavalla tekemään etätöitä mökiltä kuin minä.
 
Emme ottaneet erillistä lainaa remontteja varten. Teemme niitä omin voimin ja tilanteen mukaan. Olen vähän hurahtanut työkaluihin, ja niihin saa kyllä uppoamaan rahaa ihan rajattomasti. Emme ota stressiä, vaan teemme rauhassa. Itse opetellaan ja välillä mokataankin. On valtavan inspiroivaa oppia uutta ja tehdä itselle.
On valtavan inspiroivaa oppia uutta ja tehdä itselle.”
Olimme varautuneet mökin ostoon ja sen tuomiin kuluihin hyvin etukäteen. Ainoa, mikä ehkä vähän yllätti, oli sähkölaskun suuruus. Pidämme mökillä pientä lämpöä ympäri vuoden. Saavumme usein mökille vasta iltamyöhään, jolloin lähinnä puramme tavarat autosta ja menemme nukkumaan. Aamuksi mökki on lämmennyt, ja sitten aloitamme päivän puuhat.
 
Vaikka mökillä riittää rempattavaa, osaamme myös nauttia. Luemme, teemme hyvää ruokaa ja nautimme luonnon hiljaisuudesta. Mökkielämä tuntuu nyt erityisen hyvältä, kun olimme toivoneet omaa mökkiä niin pitkään. Lisäksi luhankalaisten ystävällisyys on ilahduttanut meitä suuresti.”

Mökkilaina

Pyydä mökkilainatarjous helposti verkossa - myös ilman verkkopankkitunnuksia. Saatu lainalupaus ei vielä sido sinua mihinkään.

LUE LISÄÄ MÖKKILAINASTA

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat