Siirry suoraan sisältöön

Marcus Grönholm ei ole malttanut jäädä ralliuran jälkeen eläkkeelle

”Taidan olla nyt kiireisempi kuin koskaan aikaisemmin”, sanoo kaksinkertainen ralliautoilun maailmanmestari Marcus Grönholm. Hän toivoo, että viiden vuoden päästä malttaisi tehdä vähemmän töitä. 

Marcus Grönholm ei malttanut jäädä ralliuran jälkeen eläkkeelle.

Artikkeli on julkaistu Yhteishyvässä 5/2021.
 

Suomalaiset muistavat Marcus Grönholmin upeasta ralliurasta. Tällä hetkellä 53-vuotias inkoolainen on kiireinen yrittäjä. Näin hän kertoo talousasioistaan:

”Kun lopetin ralliautoilun 14 vuotta sitten, sain paljon kyselyjä, että mitäs meinaat nyt eläkkeellä tehdä. Minulle ei kyllä tullut mieleenkään jäädä ”eläkkeelle”, vaikka se taloudellisesti olisi ollut mahdollista.

Kun ajoin rallia viimeistä vuotta, aloimme vaimoni Tessan kanssa suunnittelemaan kauppakeskus Strandia Inkooseen. Tessa oli pitänyt pitkään sisustus- ja vaateliikettä kylän toisella laidalla, ja hän tarvitsi uudet ja isommat tilat. Siitä se idea sitten lähti. Ajattelimme, että olisi hauska rakentaa Inkooseen oma kauppakeskus.

Jos hanketta olisi katsonut puhtaasti lukujen valossa, eihän siinä ollut yhtään mitään järkeä. En ole koskaan kokenut itseäni liikemiehenä, vaan enemmänkin yrittäjänä. Lähdettiin rakentamaan kauppakeskusta ihan fiilispohjalta. Sillä menee nyt kivasti.”

”Lepsu kasvattaja raha-asioissa”

”Taidan olla nyt kiireisempi kuin koskaan aikaisemmin. Minua työllistää esimerkiksi Inkoonrannan suunnittelu ja rakentaminen. Sinne valmistuu kaksi pienkerrostaloa ja pientaloja. Kaikkiin asuntoihin on tulossa merinäköala. Inkoonrannan asuntojen valtti on sijainti, sillä kaikki tarvittavat palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Meillä on kolme jo aikuista lasta. Poikamme Niclas ajaa rallicrossia, ja moottoriurheiluun menee paljon sekä aikaa että rahaa. Jossain vaiheessa on varmasti pakko laittaa käsijarrua päälle! Mutta on se kyllä makea laji.

En ole ollut kovin tiukka kasvattaja raha-asioissa. Olen ollut ehkä vähän lepsu, mutta onneksi vaimoni on ollut tiukempi. Meillä on eletty ihan normaalisti, vaikka rahaa onkin ollut. Raha-asioista ei ole tehty numeroa. Toki kaikille on opetettu se, että raha ei kasva puussa ja rahan eteen pitää tehdä töitä.

”Kaikille lapsille on opetettu se, että raha ei kasva puussa.”

En ole ollut kovin tiukka kasvattaja raha-asioissa. Olen ollut ehkä vähän lepsu, mutta onneksi vaimoni on ollut tiukempi. Meillä on eletty ihan normaalisti, vaikka rahaa onkin ollut. Raha-asioista ei ole tehty numeroa. Toki kaikille on opetettu se, että raha ei kasva puussa ja rahan eteen pitää tehdä töitä. Kaikilla lapsilla on oma talous hyvällä mallilla eli he ovat hoitaneet mielestäni raha-asioita hyvin.”

”Arvostan hyviä pankkipalveluita”

”S-Pankki hoitaa sijoitussalkkuani. Olemme saaneet apua muun muassa perheen varallisuussuunniteluun. Arvostan hyvää ja henkilökohtaista palvelua, jossa huomioidaan koko perhe.

Sijoittamisessa olisi välillä kiva ottaa vähän riskejäkin, mutta en kuitenkaan haluaisi herätä jonain aamuna siihen, että aha, kaikki sijoitetut rahat menivät. Seuraan sijoituksiani, mutta ammattilaiset hoitavat niitä.

Toivon, että viiden vuoden päästä malttaisin tehdä vähemmän töitä. Asumme vaimon kanssa kahdestaan maatilalla Inkoossa, noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta. Meillä on myös kesäpaikka Inkoossa. Jossain vaiheessa mietimme, että olisimme muuttaneet sinne vakituisesti, mutta sitten löin jarrut pohjaan. En ollut vielä valmis muuttamaan maatilalta.

En ole tehnyt mitään sen kummallisempia eläkesuunnitelmia. Luultavasti olen erilaisissa projekteissa mukana niin kauan kuin terveyttä riittää. Olisi kiva vähän myös matkustella vaimon kanssa. Vaikka olen kiertänyt paljon maailmaa, matkat ovat olleet aina enemmän tai vähemmän työreissuja.”

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat