Siirry suoraan sisältöön

Luottokortti tasaa menovirtaa arjessa ja lomalla

Luottokortin etuna on, että sen luotto on koko ajan käytettävissä eikä käyttöä ole rajattu tiettyyn tarkoitukseen. 

“Matkustaessa”, sanoo yrittäjä Tuula Hytönen luottokorttinsa käytöstä. Työnsä puolesta jonkin verran ulkomailla matkustava Hytönen toteaa, että ilman luottokorttia lentojen ja hotellien varaaminen on käytännössä mahdotonta.

“Minulla on useita kortteja, vaikka aktiivikäytössä on vain yksi”, Hytönen sanoo. Hänen mukaansa muut kortit ovat olemassa “pahan päivän” varalta.

S-Pankin tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundellin mukaan luottokortti on kätevä, jos menoja on tarvetta tasata. “Välillä menoja on enemmän, välillä vähemmän. Joskus tulee yllättäviä menoeriä. Kortti antaa joustoa arkeen.”

Joustoa löytyy Lundellin mukaan myös siten, että kortille voi saada kaksi maksuvapaata kuukautta.

Sen etuna muihin luottoihin verrattuna on, että se on tarpeen mukaan koko ajan käytettävissä. Käyttö ei myöskään ole varattu vain tiettyyn menoon.

“Matkustaessa”, kuvailee yrittäjä Tuula Hytönen luottokortin käyttöään.

Kokonaisuus ratkaisee

Luottokortin voi Lundellin mukaan saada täysi-ikäinen asiakas, jolla on säännölliset työ- tai eläketulot ja joka on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti. Korttihakemuksessa kysytään muun muassa asumismuotoa, työsuhde- ja palkkatietoja.

Lundellin mukaan kortin myöntämisen ratkaisee asiakkaasta tehty kokonaisarvio.

Asiakkaan näkökulmasta luottokortin korko on tärkeä. S-Pankin Lundell kertoo, että Visan korko on kolmen kuukauden euribor ja 6,0 prosentin marginaali. Hänen mukaansa S-Pankin kortti S-Etukortti Visa on vuosi- ja kuukausimaksuton osuuskauppojen asiakasomistajille. Jos luottoa on käytetty laskutusjakson päättyessä, veloitetaan tilinhoitomaksu kaksi euroa laskulta.

Ylivelkaantumisesta on puhuttu paljon julkisuudessa. Tilastokeskuksen tilastojen mukaan suuri kuva on, että kotitalouksien velat kasvoivat viime vuosikymmenellä, mutta velkojen kasvu on hidastunut viime vuosina. Ylivoimaisesti suurin osa kotitalouksien velasta on asuntoluottoja.

Lundellin mukaan on selvää, että luottokortin käyttö ei sovi kaikille. Kortin käyttöön voi itse vaikuttaa muun muassa asettamalla luottorajat sellaisiksi, että maksuista pystyy selviytymään. Hänen mukaansa esimerkiksi S-Pankin korteissa luottorajat vaihtelevat 800 eurosta aina 10 000 euroon.

“Yleisesti voi sanoa, että luottorajat eivät ole kovin korkeita,” hän sanoo.

Huolellisuus on osa turvallisuutta

Kortin käyttö on Lundellin mukaan yleensä turvallista. Jos kortinhaltija on käsitellyt korttiaan huolellisesti, varmistanut riittävän usein että kortti on tallella ja sulkenut kortin heti sen kadottua, suojaavat korttiehdot kuluttajaa. Hän sanoo, että luottokortin käyttö antaa asiakkaalle suojaa, jos esimerkiksi lentoyhtiö menisi konkurssiin.

Kortin turvallisuutta lisää Lundellin mukaan verkko-ostoissa yleisesti käytössä oleva Verified by Visa -toiminto. Se tarkoittaa, että kortin tietojen lisäksi kaupan osapuolet varmistavat toistensa henkilöllisyyden verkkopankkitunnuksien avulla.

Tuula Hytösellä ei ole huonoja kokemuksia kortin käytöstä. Turvallisuusasiat ovat kuitenkin olleet ajatuksissa. “Ajattelen niin, että kortti suojaa minua esimerkiksi matkanjärjestäjän vararikolta” yrittäjä sanoo.

S-ETUKORTTI VISA CREDIT -LUOTTOKORTIN KORKO on Euribor 3 kk (3,825 %, 4/2024) + 11,95 % marginaali sekä tilinhoitopalkkio 2 €/sähköinen lasku (veloitetaan vain, jos luottoa ei makseta kokonaan pois eräpäivään mennessä) tai 5 €/paperilasku. Euribor-korkoja hallinnoi European Money Markets Institute (EMMI). Viitekoron muutos alentaa tai korottaa maksettavaa korkoa luottosopimuksessa sovitulla tavalla. Näin tilaat e-laskun

Kun viitekorko muuttuu, luoton korko muuttuu vastaavasti. Luoton viitekorko on aina vähintään 0,000 %, vaikka viitekoron arvo olisi alle 0,000 %. Luoton todellinen vuosikorko laskettuna 1 500 euron keskimääräiselle luotolle on 19,951 % olettaen, että viitekorko on 3,825 % (4/2024) ja luottolasku lähetetään vain sähköisesti (tilinhoitopalkkio 2 €/lasku). Jos luottolasku toimitetaan postitse (tilinhoitopalkkio 5 €/lasku), on luoton todellinen vuosikorko 25,284 %. Sähköisen laskun tilinhoitopalkkio veloitetaan vain, jos luottoa on käytetty laskutusjakson päättyessä eikä luottoa makseta kokonaan pois eräpäivään mennessä. Paperilaskun tilinhoitopalkkio veloitetaan, jos luottoa on käytetty laskutusjakson päättyessä. Luotto on jatkuva. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä riippuu käytössä olevasta luoton määrästä, takaisinmaksuerien suuruudesta, laskutustavasta sekä luottosopimuksen kestosta.

Muutamme muussa valuutassa kuin euroissa tekemäsi ostot ja nostot euroiksi Visa Europen käyttämällä niin sanotulla valuutan tukkukurssilla, johon lisätään palveluhinnastomme mukainen valuuttalisä. Kurssi määräytyy sen päivän mukaan, jolloin tapahtuma välittyy Visa Europelle. Visan tukkukurssin voit tarkistaa Visa Europen englanninkielisillä verkkosivuilta,  sekä verrata kokonaisprosenttia EKP:n uusimpaan keskikurssiin. Tarkista EKP:n keskikurssi

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat