Siirry suoraan sisältöön

Asuntolainan lyhennysvapaa tuo joustoa elämään

Asuntolaina on pitkäaikainen sitoumus. Siksi on tärkeää, että elämäntilanteiden muuttuessa myös asuntolaina joustaa. S-Pankin asuntolainaan voit saada jopa 12 kuukautta lyhennysvapaata kätevästi verkkopankissa. 

Lyhennysvapaa on pankin keino tarjota asuntovelallisille joustoa lainan takaisinmaksuun ja mukauttaa laina väliaikaisesti erilaisiin elämäntilanteisiin sopivaksi. Käytännössä lyhennysvapaa tarkoittaa määräaikaista vapautusta lainan takaisinmaksamisesta. Korot ja mahdollinen lainaturvan vakuutusmaksu tulee kuitenkin maksaa kuukausittain myös lyhennysvapaan aikana.

Lyhennysvapaata voi hakea seuraavilla perusteilla:

    • perhe-, opinto- tai vuorotteluvapaa
    • muuttunut työtilanne
    • vakava sairastuminen
    • työkomennus ulkomaille
Lyhennysvapaasta saatava rahallinen helpotus riippuu lainan kuukausierän suuruudesta."

1­–12 kuukautta lyhennysvapaata helposti verkkopankissa

Lyhennysvapaan hakeminen S-Pankin asuntolainaan onnistuu kätevästi verkkopankissa. Verkkopankissa myönnettävän lyhennysvapaan pituus vaihtelee lainakohtaisesti yhdestä kahteentoista kuukauteen. Yli vuoden mittaisista lyhennysvapaista tulee neuvotella pankin kanssa erikseen. Lyhennysvapaata ottaessa kannattaa huomioida, että laina-aikasi pitenee lyhennysvapaan pituuden verran.

Jopa tuhansien eurojen tilapäinen helpotus

Lyhennysvapaasta saatava rahallinen helpotus riippuu lainan kuukausierän suuruudesta. Parhaimmillaan muutamankin kuukauden lyhennysvapaa voi tuoda talouteen hetkellisesti jopa tuhansien eurojen helpotuksen.

S-Pankin asuntolaina unelmiesi kodin rahoittamiseen

Tutustu tarkemmin lyhennysvapaaseen

Lainalaskuri – laske itsellesi sopiva asuntolainan määrä

Kirjaudu verkkopankkiin

Lyhennysvapaa mahdollisti pidemmän perhevapaan

Jannella ja Astalla on 140 000 euron asuntolaina 25 vuoden laina-ajalla. Perheessä on kaksi pientä lasta, joiden kanssa Asta on kotihoidontuella kotona. Tästä syystä perheen tulot ovat tilapäisesti tavallista pienemmät, joten Janne ja Asta päättävät ottaa kuusi kuukautta lyhennysvapaata asuntolainalleen.

Normaalisti he lyhentävät lainaa 515 euroa kuukaudessa. Lyhennysvapaan aikana he maksavat pelkkiä korkoja eli vain 95 euroa kuukaudessa. Näin rahaa jää enemmän muuhun elämiseen ja Astan on mahdollista olla lasten kanssa kotona pidempään.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat