Siirry suoraan sisältöön

5 syytä sijoittaa tontteihin

Kiinnostaako rahastosijoittaminen? S-Pankki Tontti -rahasto tuo suursijoittajien suosiman kiinteistösijoittamisen jokaisen ulottuville. Listasimme viisi syytä sijoittaa tonttirahastoon.

 1. Alhaiset riskit
  S-Pankki Tontti -rahaston
  riskit ovat pienet verrattuna moniin muihin sijoitustuotteisiin. Toimintaperiaate on simppeli: Rahasto ostaa tontteja, ja vuokraa ne ostohetkellä pitkällä maanvuokrasopimuksella vuokralaiselle. Rahaston tuotto koostuu pääosin tonteista saaduista vuokratuloista ja mahdollisesta arvonnoususta. Vuokralaisen omistama rakennus toimii vuokran maksamisen vakuutena. Vuokrasopimukset ovat pitkiä ja maanpohjan arvo vakaa. Toisin kuin sijoituskohteet, joiden tuotto perustuu esimerkiksi osakemarkkinoihin, tontit eivät ole samalla tavoin alttiita markkinoiden heilunnalle.
 2. Ennustettava tuotto
  S-Pankki Tontin tuottotavoite on 5 prosenttia kulujen jälkeen. Kassavirtaan perustuva tuotto on hyvin ennustettavaa ja vakaata, sillä maanvuokrasopimukset ovat pitkiä, kiinteistöön liittyvät kulut on sovittu vuokralaisen vastattaviksi ja vuokrien korotusmekanismi on selkeä. Rahastosta maksetaan vuosittain sijoittajille tuottoa 75–100 prosenttia rahaston kassavirtatuotosta. Selkeän toimintamallin ansiosta rahaston hallinto on kevyt, mikä tarkoittaa pienempiä kuluja rahastolle ja sijoittajille.
 3. Inflaatiosuoja
  Tonttien vuokrat on sidottu elinkustannusindeksiin siten, että ne voivat nousta mutta eivät laskea. Ennustettavaa ja vakaata tuottoa tarjoava tonttirahasto onkin hyvä vaihtoehto pitkäaikaiselle sijoittajalle, joka haluaa hajautusta ja vakautta salkkuunsa. Nykyisessä markkinatilanteessa, jossa korot ovat alhaalla, osa sijoittajista kokee tonttirahaston kiinnostavaksi vaihtoehdoksi esimerkiksi korkorahastoille.
 4. Helposti kiinni kiinteistösijoittamiseen
  S-Pankki Tontti on hyvin hajautettu yhdistelmä toimitila- ja asuintontteja. Toimitilatonttien tuotto on pääsääntöisesti korkeampi kuin asuintonttien, mutta asuintontit taas auttavat hajauttamaan riskejä. Sijoituskohteet sijaitsevat hyvillä paikoilla ympäri Suomea, valtaosa pääkaupunkiseudulla. Rahaston kautta pääsee sijoittamaan hajautettuun ja ammattimaisesti hoidettuun kiinteistösalkkuun ilman pelkoa rakennuksiin liittyvistä kuluista.
 5. Suursijoittajan mahdollisuudet
  Minimisijoitus S-Pankki Tonttiin on vain 200 euroa. Poikkeuksellisen pienellä pääomalla on mahdollista päästä käsiksi suuria kiinteistösijoituksia tekevään rahastoon. Rahasto tuokin suursijoittajan mahdollisuudet piensijoittajan ulottuville. Rahastoon sijoittaneiden joukossa on eläke- ja vakuutusyhtiöiden kaltaisia institutionaalisia sijoittajia, joiden seula sijoituskohteiden valinnassa on yleensä tiukka.

Asiantuntijana kiinteistörahastonhoitaja Ville Vääränen

Ennustettavaa ja vakaata tuottoa tarjoava tonttirahasto on hyvä vaihtoehto pitkäaikaiselle sijoittajalle, joka haluaa hajautusta ja vakautta salkkuunsa.

Rahastoa hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy ja S-Pankin roolina on tarjota sijoituspalveluita välittämällä osto- ja myyntitoimeksiantoja rahastoon. Yleisesti ottaen on hyvä muistaa, että kaikkeen sijoittamiseen – ja siten myös rahastosäästämiseen – liittyy aina riski, joka kulkee käsi kädessä tuotto-odotuksen kanssa. Mitä suurempia odotuksia sijoituksen tuottoon liittyy, sitä suurempi on myös siihen liittyvä riski. Rahaston historiallinen tuotto ei kuitenkaan ole tae tulevasta kehityksestä. Vaikka asiantuntijamme huolehtivat säästöistäsi, ne ovat valitsemastasi rahastosta riippuen alttiita markkinoiden heilahteluille. Rahaston arvo voi myös heiketä ja et välttämättä saa sijoittamiasi rahoja takaisin.

Tutustu S-Pankki Tontti -rahastoon

Tee merkintä S-Pankki Tontti -erikoissijoitusrahastoon 30.9. klo 16 mennessä.

OSTA RAHASTOA

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat