Näin kirjaudut verkkopankkiin

Voit käyttää S-Pankin verkkopankkia tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimen verkkoselaimella. Pankkipalvelut ovat käytössäsi myös puhelimeen ladattavalla S-mobiili-sovelluksella.

Suosittelemme, että kirjaudut verkkopankkiin aina kirjoittamalla verkkoselaimen osoiteriville ensin www.s-pankki.fi ja etenet sen jälkeen verkkopankkiin sivun oikean yläreunan ”Kirjaudu” -napin kautta.

Verkkopankkiin pääset kirjautumaan kahdella eri tavalla. Suosittelemme, että kirjaudut S-mobiili-sovelluksen avulla. S-mobiililla tunnistautuminen on nopeaa, helppoa ja turvallista. Käyttäessäsi S-mobiilin tunnistamista, sinun ei tarvitse miettiä tunnuslukujen loppumista tai kuljettaa tunnuslukutaulukkoa mukanasi. Voit kirjautua verkkopankkiin myös tunnuslukutaulukolla. Tältä sivulta löydät ohjeet kirjautumiseen molempia tapoja käyttäen sekä muita usein kysyttyjä kysymyksiä verkkopankkiin kirjautumisesta.

Kirjautuminen verkkopankkiin S-mobiilin avulla

Voit kirjautua verkkopankkiin S-mobiilin avulla, lukemalla puhelimesi kameralla verkkopankin kirjautumissivuilla olevan kuvatunnisteen (QR-koodi) tai antamalla verkkopankin käyttäjätunnuksen.

Kirjautuminen QR-koodilla

 1. Avaa S-mobiili henkilökohtaisella tunnusluvullasi, sormenjäljellä tai Face ID:llä.
 2. Valitse S-mobiilin alavalikosta ”Minä” -osio ja paina lue QR-koodi.
 3. Kohdista puhelimesi kamera tietokoneen ruudulla näkyvään QR-koodiin.
 4. Tunnistaudu S-mobiilissa joko tunnusluvullasi, sormenjäljellä tai Face ID:llä.

Kirjautuminen S-mobiililla ja verkkopankin käyttäjätunnuksella

 1. Avaa ensin S-mobiili henkilökohtaisella tunnusluvullasi, sormenjäljellä tai Face ID:llä.
 2. Anna verkkopankin kirjautumissivulle verkkopankin käyttäjätunnus.
 3. Valitse S-mobiilin alavalikosta ”Minä” -osio ja paina Tunnistaudu.
 4. Tunnistaudu S-mobiiliin joko tunnusluvullasi, sormenjäljellä tai Face ID:llä.

Lue lisää S-mobiilin tunnistamisesta

Kirjautuminen verkkopankkiin tunnuslukutaulukolla

Näin kirjaudut verkkopankkiin tunnuslukutaulukon avulla

 1. Valitse verkkopankin kirjautumissivulta valinta ”Tunnuslukutaulukolla”.
 2. Anna verkkopankin käyttäjätunnus.
 3. Anna verkkopankin salasana.
 4. Anna pyydetty tunnusluku tunnuslukutaulukosta.
 5. Kun kirjaudut verkkopankkiin tunnuslukutaulukon avulla, lähetämme matkapuhelimeesi tekstiviestivahvistuksen. Ilmoita puhelinnumero, johon haluat vahvistuskoodin. Sivuille haetaan automaattisesti meille antamasi puhelinnumero. Jos meillä ei vielä ole numeroasi, näet sivulla esimerkin siitä, miten numero tulee syöttää.
 6. Kirjoita verkkopankin kirjautumissivulle tekstiviestinä saamasi vahvistuskoodi.

Tunnistaminen S-mobiililla

Verkkopankkitunnukset pähkinänkuoressa

  • Verkkopankkitunnukset ovat henkilökohtaiset tunnuksesi S-Pankin verkkopankkiin. Verkkopankkitunnukset sisältävät käyttäjätunnuksen, salasanan ja tunnuslukutaulukon.
  • S-mobiilin tunnistaminen tarkoittaa tunnistautumista S-mobiili-sovelluksen avulla. Käyttäessäsi S-mobiilin tunnistautumista, sinun ei tarvitse miettiä tunnuslukujen loppumista tai kuljettaa tunnuslukutaulukkoa mukanasi.
  • Käyttäjätunnus on joko 4 kirjainta + 4 numeroa tai 6–8 numeroa. Tarvitset käyttäjätunnusta kirjautuessasi verkkopankkiin.
  • Verkkopankin salasana on pituudeltaan 4-6 merkkiä ja se saa sisältää ainoastaan numeroita.
  • Tunnuslukutaulukko sisältää verkkopankkiin kirjautumiseen tarvittavia kertakäyttöisiä tunnuslukuja. Kun kirjaudut verkkopankkiin tunnuslukutaulukon avulla, lähetämme matkapuhelimeesi tekstiviestivahvistuksen.
  • Tekstiviestivahvistus lähetetään puhelimeen, kun kirjaudut verkkopankkiin tai vahvistat maksuja tunnuslukutaulukon avulla verkkopankissa.

Usein kysyttyä verkkopankkiin kirjautumisesta

Käyttäjätunnuksesi löydät pankkitunnussopimuksestasi tai pankkitunnussopimuksen tekemisen yhteydessä saamaltasi erilliseltä kirjeeltä. Löydät käyttäjätunnuksen myös S-mobiilin Minä-osiosta Tunnistaminen-otsikon alta, kohdasta Tarkista verkkopankin käyttäjätunnus.

Käyttäjätunnuksessa on joko 4 kirjainta + 4 numeroa tai 6–8 numeroa.

Jos olet kadottanut käyttäjätunnuksesi, voit tarkistaa sen S-mobiilista. Voit ottaa S-mobiilin käyttöösi myös toisen pankin verkkopankkitunnuksilla.  Tarvittaessa voit myös uusia pankkitunnuksesi lähimmässä asiakaspalvelupisteessämme. Tarvitset passin tai henkilökortin uusiessasi tunnuksesi. Veloitamme käyttäjätunnuksen uusimisesta palveluhinnastomme mukaisesti.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla S-Pankin verkkopankin salasanasi on syntymäaikasi muodossa ppkkvv (pp tarkoittaa päivää, kk tarkoittaa kuukautta ja vv vuosiluvun kahta viimeistä numeroa). Jos syntymäaikasi on esimerkiksi 18.1.1968, salasanasi on 180168.

Ensimmäisen kirjautumiskerran yhteydessä järjestelmä pyytää sinua vaihtamaan salasanan itse keksimääsi salasanaan.  Salasanan tulee olla pituudeltaan 4-6 merkkiä ja se saa sisältää ainoastaan numeroita.

Myös myöhemmin salasana kannattaa vaihtaa säännöllisin väliajoin. Verkkopankissa se onnistuu kohdassa Asetukset -> Salasanan vaihto.

Tunnusluvut kysytään satunnaisessa järjestyksessä, eikä niitä tarvitse merkitä käytetyiksi.

Verkkopankki ilmoittaa, mistä kohdasta tunnusluku tulee antaa. Jos verkkopankki esimerkiksi pyytää "Anna tunnusluku kohdasta B 10", oikea tunnusluku löytyy sarakkeesta B riviltä 10.

Saat uuden tunnuslukutaulukon automaattisesti kotiosoitteeseesi, kun tunnuslukutaulukossasi on jäljellä noin 40 käyttämätöntä tunnuslukua.

Kun kirjaudut verkkopankkiin tunnuslukutaulukon avulla, lähetämme matkapuhelimeesi tekstiviestivahvistuksen. Pääset verkkopankkiin, kun kirjoitat verkkopankin kirjautumissivulle tekstiviestinä saamasi vahvistuskoodin. Lähetämme vahvistuskoodin myös silloin, kun teet maksuja verkkopankissa.

Haluaisitko kirjautua ilman käyttäjätunnusta, salasanaa, tunnuslukutaulukkoa ja vahvistuskoodia? Lataa puhelimeesi maksuton S-mobiili. S-mobiilissa korvaat tunnuslukutaulukkosi omalla nelinumeroisella tunnusluvulla ja halutessasi sormenjäljellä. Lue lisää S-mobiilista

Tekstiviestivahvistus lähetetään, kun kirjaudut verkkopankkiin tai vahvistat maksuja tunnuslukutaulukon avulla verkkopankissa. Tekstiviestivahvistusta ei lähetetä, kun kirjaudut muihin verkkopankkitunnuksia vaativiin palveluihin, kuten Kelan tai Verohallinnon verkkosivuille.

Voit muuttaa puhelinnumeroasi verkkopankissa kohdassa Asetukset - Vaihda tekstiviestivahvistuksen puhelinnumero. Huomaathan, että tekstiviestivahvistuksessa käytettävä puhelinnumero ei muutu, vaikka päivittäisit puhelinnumerosi esimerkiksi S-kanavalla. Numero muuttuu vain, kun se on muutettu verkkopankin valikossa Vaihda tekstiviestivahvistuksen puhelinnumero

Kyllä toimii. Tekstiviestivahvistus toimii samalla tavalla, kuin muutkin tekstiviestit. Viesti tulee puhelimeen, kunhan puhelin voi vastaanottaa tekstiviestejä ulkomailla. Tarvittaessa voit tiedustella lisää tekstiviestin vastaanottamisesta omalta puhelinoperaattoriltasi.

Voit kirjautua verkkopankkiin myös ilman tekstiviestivahvistusta tunnistautumalla S-mobiililla. Lataa ensin puhelimeesi maksuton S-mobiili. S-mobiilissa korvaat tunnuslukutaulukkosi omalla nelinumeroisella tunnusluvulla ja halutessasi sormenjäljellä. Lue lisää S-mobiilista