Siirry suoraan sisältöön

Varallisuudenhoidon ja rahastojen raportit vuoden 2023 alkupuoliskolta julkaistu

31.8.2023

S-Pankin hallinnoimien rahastojen sekä sijoitussalkkujen vastuullistyöstä ja sijoitustoiminnasta kertovat raportit alkuvuodelta 2023 ovat ilmestyneet.

S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoiminta jatkoi vastuullisuustyötään vuoden ensimmäisellä puoliskolla.  

Kesäkuussa 2023 allekirjoitimme varainhoitajien kansainvälisen Net Zero Asset Managers -aloitteen. Allekirjoittamisen myötä olemme sitoutuneet saavuttamaan nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä. Lisäksi olemme sitoutuneet asettamaan kunnianhimoisen välitavoitteen vuodelle 2030. Ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista ja se vaikuttaa lähes jokaiseen sijoituskohteeseen. Olemme tehneet jo pitkään määrätietoista ilmastotyötä ilmastoriskien pienentämiseksi ja jatkamme sitä myös tästedes. 

Muun muassa nämä tiedot käyvät ilmi tänään julkistetusta Varallisuudenhoitoliiketoiminnan vastuullisuusraportista tammi-kesäkuulta (PDF). Raportti kertoo, miten vastuullisuus näkyi lukuina ja tekoina S-Pankin hallinnoimissa rahastoissa sekä kiinteistösalkuissa katsauskaudella. 

Rahastojen sijoitustoiminnan osalta lisätietoja tarjoaa puolestaan S-Pankki-rahastojen puolivuosikatsaus (PDF). Vaikka kotitalouksien säästämisaste Suomessa onkin ollut yleisesti laskussa, sijoittamisen palveluidemme suosio jatkoi kasvamistaan ja houkutteli yhä uusia suomalaisia kartuttamaan varallisuutta vastuullisesti. Digitaalisen sijoituspalvelumme Säästäjän käyttäjämäärä oli kesäkuun lopussa 86 000, kun se oli vuotta aiemmin 75 000. Viime vuonna yli puolet Säästäjän kautta rahastosijoittamisen aloittaneista sijoitti ensimmäistä kertaa elämässään.    

Kohokohtia ensimmäiseltä vuosipuoliskolta 

  • Jatkoimme vaikuttamistyötä sekä itse että yhdessä muiden sijoittajien kanssa. Äänestimme kaiken kaikkiaan 167 yhtiökokouksessa vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Aloitimme myös vaikuttamisen Philipsiin yhtiön tuoteturvallisuuteen ja laatuun liittyvien heikkouksien takia.  
  • Lähdimme jälleen mukaan CDP:n Non-disclosure -kampanjaan sekä CDP:n Science Based targets -kampanjaan. 
  • S-Pankki-rahastojen nettomerkinnät olivat katsauskaudella 104,9 miljoonaa euroa, kun vastaava luku oli vuotta aiemmin 78,0 miljoonaa euroa. S-Pankki-rahastojen nettomerkintöjen kehitys oli rahastoyhtiöiden keskiarvoa vahvempaa. 
  • Salkunhoitomme sai ansaittua tunnustusta, kun sijoitusrahastot S-Pankki Fenno Osake ja S-Pankki High Yield Eurooppa ESG Korko saivat arvostetut Lipper-palkinnot yhteensä kolmessa kategoriassa. Palkinnot kertovat paitsi niitä hoitavien salkunhoitajien ammattitaidosta myös siitä, että sijoittajille voidaan tuottaa lisäarvoa aktiivisen varainhoidon keinoin. 

Varallisuudenhoitoliiketoiminnan vastuullisuusraportti 1-6/2023 (PDF, 1,6 Mt) 
S-Pankki-rahastojen puolivuosikatsaus 2023 (PDF, 5,2 Mt) 

Näin aloitat säästämisen

Rahastosäästäminen on helppo tapa kartuttaa säästöjä. Ammattitaitoinen rahastonhoitaja huolehtii hoitamansa rahaston sijoituksista. Säästämisen aloittaminen onnistuu monella tavalla. Valitse itsellesi sopiva tapa säästämisen ratkaisuistamme.

Osta rahastoja

 

Rahastoja hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy.

Tämä on mainos. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Tuotossa ei ole huomioitu mahdollisia tuotonmaksuja. Alle vuoden toimineiden rahastojen osuussarjojen osalta tuotto esitetään annualisoimattomana.

Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan. Tutustu ennen sijoituspäätösten tekemistä rahaston rahastoesitteeseen ja sijoittajan avaintietoihin. Rahastoesitteet ovat saatavilla s-pankki.fi/sijoittaminen