Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki Kiinteistöt uudistamassa maineikasta Vierumäen hotellia

4.7.2023

S-Pankki Kiinteistöjen hallinnoima Vierumäen hotellikiinteistö uudistetaan ja samassa hotelli saa kylpylän. Ensimmäisten asiakkaiden on tarkoitus päästä nauttimaan kylpylätunnelmasta ensi vuoden lopussa.

Havainnekuva: Arco Architecture Company

 

Heinolan kaupunki on myöntänyt rakennusluvan Vierumäen hotellikiinteistön laajennushankkeelle. Kyseessä on merkittävä rakennushanke, jonka myötä hotellin nykyinen kiinteistö saneerataan osittain ja sen yhteyteen rakennetaan uudenaikainen ja täysimittainen kylpylä. Kylpylän toteutuksessa huomioidaan laajasti ympäristöön ja energiatehokkuuteen liittyviä kysymyksiä esimerkiksi suihkuvesien lämmön talteenotolla sekä käyttämällä lämmityksessä paikallista kaukolämpöä.

Alueen hotellitoiminnan historian voi katsoa juontavansa juurensa aina vuoteen 1927, jolloin Vierumäelle perustettiin Suomen Urheiluopisto. Nykyisin hotellikiinteistön omistavan sijoitusyhtiön Vierumäki Hotellikiinteistö Ky:n sijoittajina toimivat Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo. Hotellin operaattorina toimii Holiday Club Resorts Oy. Kiinteistön hallinnoinnista ja laajennushankkeen johtamisesta vastaa S-Pankki Kiinteistöt Oy.

”Olemme erittäin iloisia kylpylähankkeen edistymisestä. Hankkeen eteneminen kertoo siitä, että hyvän suunnittelun ja sitoutuneiden omistajien turvin voidaan toteuttaa merkittäviä kiinteistökehittämisen hankkeita, vaikka kiinteistömarkkinat yleisesti ovatkin hiljentyneet kuluneena vuonna. Toivomme ensimmäisten asiakkaiden pääsevän nauttimaan kylpylästä vuoden 2024 lopussa”, johtaja Leo Nilsson S-Pankki Kiinteistöt Oy:stä sanoo.

”Vierumäestä tulee Holiday Clubin kahdeksas kylpylä ja täyden palvelun resortti. Suunnitelmissa on täydentää kokonaisuutta rakentamalla alueelle lisää Holiday Clubin suosittuja loma-asuntoja”, sanoo Holiday Clubin toimitusjohtaja Maisa Romanainen.

S-Pankki-konserniin kuuluva S-Pankki Kiinteistöt Oy on kiinteistöjohtamispalveluihin erikoistunut yhtiö, joka tarjoaa ratkaisuja kiinteistösijoitussalkkujen hallinnointiin, toteuttaa ja hallinnoi yhteissijoitusmallisia (Joint Ventures) kiinteistösijoituksia ja tuottaa kiinteistöjohtamisen asiantuntijapalveluita.

S-Pankki on yksi Suomen merkittävimmistä kiinteistövarainhoitajista. S-Pankki Rahastoyhtiö Oy hallinnoi 31.3.2023 mennessä yhdeksää kiinteistösijoitusrahastoa, jotka sijoittavat varansa eri kiinteistöluokkiin, kuten asuntoihin, metsään, peltoihin, toimitiloihin ja tontteihin. Vuoden ensimmäisen neljänneksen lopussa rahastot omistivat yhteensä yli 2 800 asuntoa, 37 toimitilakiinteistöä, noin 330 00 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa, yli 34 000 hehtaaria metsää ja peltoa sekä 214 asunto- ja toimitilatonttia. Lisäksi S-Pankki Kiinteistöt Oy tuottaa hallinnointi- sekä kiinteistöjohtamispalveluita viidelle yhteissijoitukselle sekä kahdelle kiinteistösijoitussalkulle. Yhteensä hallinnoitavaa kiinteistövarallisuutta on noin 2,1 miljardia euroa. Osuudenomistajia kiinteistörahastoilla on yli 38 000.

 

Lisätietoja
Leo Nilsson, kiinteistösijoitusjohtaja, S-Pankki Kiinteistöt Oy, leo.nilsson@s-pankki.fi09 6134 672009 6134 6720

 

Sijoita helposti kotimaisiin kiinteistöihin

Haluamme mahdollistaa rahakkaamman huomisen jokaiselle sijoituspääoman koosta riippumatta. S-Pankista löydät kuusi kiinteistörahastoa: S-Pankki Kiinteistövarainhoito Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Uudistava Maatalous Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Tontti Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Toimitila Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahasto ja S-Pankki Metsä Erikoissijoitusrahasto, joiden kautta voit sijoittaa helposti ja edullisesti kiinteistöihin pienemmälläkin summalla. Voit merkitä näitä rahastoja neljä kertaa vuodessa S-mobiilissa ja verkkopankissa, minimisijoitus on 200 euroa.

Osta rahastoja

 

S-Pankki Kiinteistövarainhoito-, S-Pankki Uudistava Maatalous-, S-Pankki Metsä-, S-Pankki Asunto-, S-Pankki Toimitila- ja S-Pankki Tontti -rahastoja hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy.

Tämä on mainos. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Tuotossa ei ole huomioitu mahdollisia tuotonmaksuja. Alle vuoden toimineiden rahastojen osuussarjojen osalta tuotto esitetään annualisoimattomana.

Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan. Tutustu ennen sijoituspäätösten tekemistä rahaston rahastoesitteeseen ja sijoittajan avaintietoihin. Rahastoesitteet ovat saatavilla s-pankki.fi/sijoittaminen